Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un român din 70 este asistat de stat. Asistat să moară de foame (Jurnalul Național)

un-roman-din-70-este-asistat-de-stat-asistat-sa-moara-de-foame.jpg

Un român din 70 este asistat de stat. Asistat să moară de foame, scrie Jurnalul Național.
Sursa imaginii: 
jurnalul.ro

Iarnă în toată regulă în România (Gândul) - 1.200 de elevi români din 90 de licee vin în week-end la cea mai mare competiţie de robotică (Ziarul Financiar) - Să ne unim cu Moldova! Cum? (Adevărul) - "Bomba" de la miezul nopții: Gigi Becali l-a ofertat pe Rednic s-o preia pe FCSB! (Gazeta Sporturilor)

Iarnă în toată regulă în România (Gândul)

Mai mult de jumătate din ţară de află sub avertizare cod portocaliu şi galben de ninsori până astăzi la ora 15:00. Peste 3.000 de pompieri sunt deja în alertă pentru a interveni în zonele afectate, în timp ce şcolile sunt închise  în București și următoarele 10 judeţe: Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman, Buzău, Dolj, Călăraşi, Ilfov, Olt, Ialomiţa.
Primăriile sectoarelor 1,3,4 şi 5 anunţă că pun la dispoziţe pentru astăzi mai multe centre unde părinţii care nu pot lipsi de la serviciu îşi pot aduce copiii.

 

Un român din 70 este asistat de stat. Asistat să moară de foame (Jurnalul Național)

Deși suntem cea mai săracă țară din Uniunea Europeană, România acordă cele mai mici ajutoare sociale din comunitate, sume derizorii care nu acoperă nici pe departe necesarul de hrană al unei familii. Și totuși în loc ca sumele să crească și să fie date celor care merită, crește doar numărul celor care primesc acest ajutor.
Ziarul scrie despre Mircea Căldărar, un tânăr la 35 de ani din Deva, îi poți rezuma viața într-o propoziție scurtă: Mircea are o căruță. Desigur, Mircea are și cinci copii. Dar copiii nu i-ar mai putea ține pe lângă el dacă nu ar avea acea căruță cu care să facă bani și să facă rost de mâncare la cei mici. Mircea mai are și o casă, dar e mai mult o asamblare de cartoane, placaje și bucăți de acoperiș. Și la cât de tare suflă vântul prin părțile alea, casa lui Mircea azi e, mâine nu mai e.
Cu un venit de 140 de lei cheltuită pentru fiecare asistat social, suntem țara care are cele mai mici cheltuieli cu asistența socială. Un procent de 0,2 din Produsul Intern Brut față de media europeană de 0,8. 

 

1.200 de elevi români din 90 de licee vin în week-end la cea mai mare competiţie de robotică (Ziarul Financiar)

În acest week-end se va desfăşura la Sala Polivalentă din Bu­cureşti ediţia a doua a celei mai mari competiţii de robotică între licee din România, eveniment la care vor participa peste 1.200 de elevi din 90 de licee, premiul fiind calificarea la cea mai mare competiţie de robotică din lume care se va desfăşura în SUA şi unde elevii vor avea şansa să fie remarcaţi de către companii precum SpaceX sau NASA, a spus Dana Războiu, preşedinta fundaţiei „Naţie prin Educaţie“, în cadrul emisiunii ZF Live.
„E mai mult decât o competiţie de roboţi. Sunt echipe, de 10 până la 15 copii şi fiecare are rolul lui, este un mini-business. Sunt viitorii ingineri acolo, viitoarea inteligenţă tehnică a României. Vor fi şi două echipe internaţionale. “ Premiul este invitaţia la finala mondială care anul acesta se ţine în Detroit şi patru echipe vor fi trimise acolo, faţă de anul trecut când au fost trei: „În SUA, unde e finala, cele mai mari companii din domeniu au standuri: Boeing, SpaceX, NASA, companii uriaşe care nu îşi fac degeaba standurile, îşi aleg după aceea creierele“.

 

Să ne unim cu Moldova! Cum? (Adevărul)

Daniel Gorgonaru notează: “Pe 27 martie se împlinesc 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, iar momentul a înfierbântat declaraţiile politicienilor români referitoare la relaţia noastră cu statul vecin de la Răsărit. Cuvântul-cheie al tuturor declaraţiilor sforăitoare care solicită unirea imediată a Republicii Moldova cu România este iresponsabilitatea. PSD, PNL şi PMP sunt campioni în ceea ce priveşte populismul şi demogogia în relaţia cu Moldova. Reţeta lor este simplă şi cinică: să solicităm unirea că vom avea beneficii electorale. Într-adevăr, a vorbi raţional despre posibilitatea unirii dintre cele două state nu ar aduce voturi, aşa că politicienii acestor partide se aruncă într-o propagandă unionistă demagogică, goală de conţinut. Politicienii români nu au prezentat niciun proiect referitor la unire, mai precis, cum s-ar putea realiza acest lucru. Care sunt paşii ce trebuie urmaţi într-un astfel de demers? Ce costuri sunt necesare? Care sunt implicaţiile internaţionale? Ce statut va avea România în NATO în urma unirii cu Moldova? Cum va gestiona Guvernul de la Bucureşti relaţia cu o minoritate rusă care va deveni, după cea maghiară, a doua ca importanţă din România?”

 

"Bomba" de la miezul nopții: Gigi Becali l-a ofertat pe Rednic s-o preia pe FCSB! (Gazeta Sporturilor)

Gigi Becali e decis să nu-l mai țină pe Nicolae Dică, chiar dacă ar câștiga titlul! GSP a aflat că, în culise, patronul FCSB caută febril variante.
Becali l-ar fi ofertat pe antrenorul de 55 de ani, care a cerut timp de gândire. „Puriul” ar fi primul fost mare jucător al lui Dinamo care ar prelua banca rivalilor, de la Halagian (1984) încoace. Variantele de rezervă sunt Reghecampf, Edi Iordănescu și Șumudică.
6 trofee a câștigat antrenorul Rednic: campionatul României (Rapid 2003, Dinamo 2007), Cupa României (Rapid 2002), Supercupa României (Rapid 2002, Rapid 2003), Cupa Azerbaidjanului (Hazar Lankaran 2011)

 
Revista presei românești - 23 martie 2018