Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Eroare de comunicare. Iar? (Adevărul)

liviu_avram.jpg

Jurnalistul Liviu Avram
Sursa imaginii: 
adevarul.ro

Avertismentul Comisiei Europene: România a luat-o pe un drum greșit (România Liberă) - A doua mare desecretizare, în linie dreaptă: Protocolul CSM-SRI va fi publicat! (Evenimentul Zilei) - Adio, templu! (Gazeta Sporturilor)

Eroare de comunicare. Iar? Cum citim raportul GRECO (Adevărul)

 
Jurnalistul Liviu Avram, redactor șef adjunct Adevărul, observă că 'Guvernul tace mâlc, Ministerul Justiţiei tace mâlc, majoritatea parlamentară tace mâlc, a vorbit doar Nicolicea, care a trasat calea de urmat: „Ori noi nu am explicat aşa cum trebuie, ori ei n-au înţeles ce am explicat noi”. În traducere, eroare de comunicare. Cam acestea au fost reacţiile Puterii la Raportul GRECO privind modificările aduse la Legile Justiţiei. Totuşi, lucrurile n-ar trebui să rămână aşa”.
„O reacţie oficială şi asumată din partea celor care au declanşat întregul proces de modificare a Legilor Justiţiei şi a legislaţiei penale este obligatorie”, mai notează ziaristul.
În opinia lui Liviu Avram, „raportul este, deocamdată, singura evaluare externă, imparţială şi profesionită asupra Legilor Justiţiei din România. GRECO nu poate fi bănuit nici că susţine interesele borfaşilor, nici că e parte a statului paralel, nici că e finanţat de George Soros. De aceea, modul de raportare faţă de această evaluare a actorilor din România ne va arăta cam ce vom avea de trăit – sau de pătimit – în lunile care urmează, când vor intra în lucru legi care ne privesc în mult mai mare măsură pe noi toţi: Codul Penal şi Codul de Procedură Penală”. 
Integral în Adevărul.
 
 

Avertismentul Comisiei Europene: România a luat-o pe un drum greșit (România Liberă)

 
România are cel mai mare potențial de a fi un motor al Europei, iar pentru asta trebuie doar să ofere mediul potrivit pentru afaceri și, mai ales, pentru tinerii care vor să își realizeze visele. De asemenea, reformele trebuie să fie gândite în interesul public și să nu fie schimbate peste noapte, a atras atenția Istvan Szekely, director la Direcția Generală pentru Afaceri Economice și Financiare din cadrul Comisiei Europene.
 
 

A doua mare desecretizare, în linie dreaptă: Protocolul CSM-SRI va fi publicat! (Evenimentul Zilei)

 
Protocoalele secrete încheiate cu SRI de diferite instituţii ale sistemului încep să iasă la lumină. Codruţ Olaru, vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a declarat pentru EVZ că CSM a trimis către SRI o cerere de declasificare a protocolului încheiat în 2012 şi că, imediat ce va veni acceptul de la principalul serviciu secret, documentul va fi publicat pe site-ul instituţiei. Protocolul ar putea fi public în mai puţin de o lună.
 
 

Adio, templu! (Gazeta Sporturilor)

 
Luna aceasta buldozerele vorr pune la pământ stadionul Ghencea, la câteva zile după ce a împlinit 44 de ani.Gazeta alocă 9 pagini poveștiolor și recordurilor de pe arena care a găzduit cele mai mari succese din istoria Stelei și a echipei naționale.
 
Revista presei românești - 12 aprilie 2018