Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Kovesi în săptămâna mare (Adevărul)

După demonstrația de forță a jandarmilor, protestatarii au proiectat duminică seara, în timpul festivalului Spotlight, pe Palatul Regal: Rezist, Vă vedem și MAI - Ministerul Apărării Infractorilor (Republica) - PSD împarte cartonașe galbene în Guvern (Evenimentul Zilei) - Dragnea votează acum cu Lupescu! (Gazeta Sporturilor)

Codruţa Kovesi intră în săptămâna mare. Klaus Iohannis anunţă dacă o revocă. PSD a pregătit deja riposta (Adevărul)

 
Preşedintele Klaus Iohannis va anunţa, „la începutul săptămânii“, dacă acceptă sau nu revocarea Laurei Codruţa Kovesi, au declarat surse din Administraţia Prezidenţială pentru „Adevărul“. Surse politice susţin că şeful statului va  respinge solicitarea primită din partea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader de a o destitui pe şefa DNA. Principalul argument cu care Iohannis va justifica decizia este avizul negativ dat de Secţia de Procurori a Consiliului Superior al Magsitraturii (CSM), instituţia direct responsabilă cu activitatea procurorilor. Şeful statului a lăudat în mod repetat activitatea şefei DNA în fruntea instituţiei, atât pe plan intern, cât şi în faţa liderilor europeni.
Surse politice au declarat pentru „Adevărul“ că PSD se aşteaptă ca Iohannis să refuze demiterea şefei DNA, în consecinţă Ministerul Justiţiei a elaborate deja o sesizare către CCR în care a invocat un conflict juridic de natură constituţională între Preşedinţie şi Guvern. Pe surt, Guvernul susţine că preşedintele este obligat să accepte revocarea Laurei Codruţa Kovesi.
 
 

După demonstrația de forță a jandarmilor, protestatarii au proiectat duminică seara, în timpul festivalului Spotlight, pe Palatul Regal: Rezist, Vă vedem și MAI - Ministerul Apărării Infractorilor (Republica)

 
Zeci de persoane au participat duminică seara la o acțiune  organizată de grupul Corupția ucide, proiectând mesaje cu lasere pe Palatul Regal, în timpul festivalului Spotlight.  Protestatarii au proiectat „Rezist”, „Vă vedem” și „MAI - Ministerul Apărării Infractorilor”. 
Oamenii au scandat „Nu vrem să fim conduși de hoți” și „Justiție, nu corupție”.
În piață au fost prezente numeroase forțe ale jandarmeriei.
Acțiunea de protest vine după ce vineri Cristian Mihai Dide, un tânăr care a proiectat #Rezist cu laser pe Palatul Regal, a fost luat cu cătușe de jandarmi și polițiști. Forțele de ordine au susținut că bărbatul ar fi refuzat să se legitimeze.
Incidentul de vineri a avut loc în timpul festivalului Spotlight, eveniment organizat la acest sfârșit de săptămână de Primăria Capitalei.
 
 

PSD împarte „cartonașe galbene” în Guvern (Evenimentul Zilei)

 
Conducerea lărgită a PSD analizează, astăzi, activitatea miniștrilor în primele 75 de zile ale guvernării Viorica Dăncilă, o parte a cabinetului social-democrați fiind acuzat că merge „cu viteza a doua”.
Surse din conducerea PSD au explicat EVZ că miniștri intrați în vizorul partidului vor primi un „cartonaș galben” sub formă de avertisment.
Un număr de 9 miniștri sunt în pericol să-și piardă funcțiile pentru refuzul acestora de a-și ceda o parte din atribuții către autoritățile locale în cadrul procesului de descentralizare.
Petre Daea (Agricultură), Sorina Pintea (Sănătate), Valentin Popa (Educație), George Ivașcu (Cultură), Bogdan Trif (Turism), Ioana Bran (Tineret) și Ioan Deneș (Ape și Păduri), Paul Stănescu (ministru al Dezvoltării Regionale) și Grațiela Gavrilescu (viceprim-ministru și ministru al Mediului din partea ALDE) sunt miniștrii pe care liderii județeni PSD nu-i mai acceptă în funcție dacă refuză să renunțe, în favoarea aleșilor locali, la anumite competențe și la o parte din fondurile pe care le administrează.
 
 

Dragnea votează acum cu Lupescu (Gazeta Sporturilor)

 
Influenţează politicul alegerile de la FRF? E o întrebare care a fost pusă şi acum 4 ani, mai ales în contextul condamnării lui Gică Popescu, dar şi în cazul scrutinului din 2013, de la LPF, când Dragomir a fost debarcat! Întrebarea revine, mai ales că în lumea fotbalului circulă tot mai insistent varianta că Ionuţ Lupescu are susţinerea totală a partidelor politice importante, în frunte cu PSD-ul lui Liviu Dragnea şi PNL-ul lui Ludovic Orban.
Cum mulţi dintre membrii afiliaţi sunt legaţi în mod direct de politic, în sensul în care depind de susţinerea financiară a autorităţii locale de care aparţin, Primărie, Consiliu Local sau Judeţean, Gazeta Sporturilor a încercat să afle punctul de vedere al celui care astăzi e privit ca omul cu cea mai mare influenţă în poltica din România, Liviu Dragnea!
În interviul acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor, Liviu Dragnea dezvăluie că "Lupescu e singurul cu care am discutat", susţine că "e nevoie de o schimbare profundă" şi concluzionează: "Ca microbist, n-am cum să susţin actuala conducere a FRF".
 
Revista presei românești - 16 aprilie 2018