Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


FMI a schimbat prognoza de creştere economică pentru România în anul 2018 (Ziarul Financiar)

fmi.png

Raportul prezentat recent de Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială trece în revistă riscurile care apar în economia globală. Mai devreme sau mai târziu, acestea vor ajunge și în România.
Raportul prezentat recent de Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială trece în revistă riscurile care apar în economia globală. Mai devreme sau mai târziu, acestea vor ajunge și în România.
Sursa imaginii: 
site-ul Fondului Monetar Internațional

Comisia Europeană propune introducerea obligatorie a buletinelor biometrice. Recordul negativ al României (Gândul) - Armata sună adunarea pentru mii de medici, juriști, biologi și IT-iști (Adevărul) - Nu, Kövesi trebuie să plece! (România Liberă) - Ziua decisivă (Gazeta Sporturilor)

O veste bună: FMI a schimbat prognoza de creştere economică pentru România în anul 2018, de la 4,4% la 5,1% (Ziarul Financiar)

România va avea cea mai mare creş­tere economică din Europa în 2018, după Malta, se arată în raportul de primăvară emis de Fondul Monetar In­ter­naţional. Noua proiecţie arată o creş­tere de 5,1% pentru România, faţă de cea estimată în raportul din oc­tom­brie 2017, de 4,4%. 
FMI a îmbunătăţit proiecţia de creş­tere economică pentru întreg conti­nen­tul european, de la 2,2%, la 2,7%. iar la nivel global, FMI estimează că eco­­nomia lumii va creşte cu 3,9% anul acesta, susţinută de un sentiment favora­bil care domină pieţele de capital şi de re­percusiunile schimbărilor survenite asu­pra politicilor fiscale din SUA.

 

Comisia Europeană propune introducerea obligatorie a buletinelor biometrice. Recordul negativ al României (Gândul)

Comisia Europeană propune obligativitatea introducerii datelor biometrice pe cărţile de identitate din Uniunea Europeană, pentru evitarea folosirii documentelor false de către infractori de drept comun şi de terorişti, în contextul în care România este pe primul loc în clasamentul falsificărilor.

 

Armata sună adunarea pentru mii de medici, juriști, biologi și IT-iști (Adevărul)

După pensionările masive de anul trecut, MApN a rămas fără specialişii pe care nu îi poate forma peste noapte. De aceea scoate la concurs peste 2.000 de posturi de medici, psihologi şi specialişti IT.
Asta după ce mai marii din Armată au solicitat şi Guvernul a aprobat, prin Memorandum, încadrarea, în total, a aproximativ 6400 de posturi vacante, militare şi civile. Din acestea peste 2500 de posturi au fost solicitate pentru instruirea soldaţilor profesionişti. Restul de aproape 4.000 de posturi libere sunt dedicate personalului de medie sau înaltă calificare din care, aproximativ 1900 de funcţii vor fi ocupate după repartizarea celor care finalizează în anul 2018 cursurile instituţiilor militare de învăţământ.  
Conform unei ultime grile de salarizare a MApN, faţă de anul trecut, salariile în Armată au crescut cu 15-20 la sută pentru aproape toate funcţiile.

 

Nu, Kövesi trebuie să plece! (România Liberă)

„Decizia preşedintelui de a nu o suspenda pe Laura Codruţa Kövesi din funcţia de procuror-şef al DNA nu este o negare a evidenţei. Era de aşteptat din partea domniei sale să nu ia o decizie radicală”, scrie Marius Ghilezan în  paginile de opinii ale ziarului.
„Mandatul procurorului general al DNA se încheie legal în anul 2019. Revocarea sa ar transforma-o în eroina luptei anticorupţie. Poate că domnul preşedinte nu e încă sigur pe postul de preşedinte al Consiliului European. De ce să o victimizeze şi să o facă prezidenţiabilă? O mică parte a populaţiei o susţine necondiţionat...
O ţară care doreşte să prospere, să se dezvolte şi să atingă minimele standarde de civilizaţie nu trebuie să continue să-şi consume agenda publică sau agenda media cu teme parazitare. Sigur că o serie de urmăriţi penal consideră că menţinerea tensiunii în societate i-ar favoriza în faţa judecătorilor. Ei speră că prin condamnarea de facto a protocoalelor pot schimba cursul sentinţelor din dosare. E treaba lor. Dar a menţine o temă la infinit duce la plictis sau exasperare. 
Oamenii sunt mai preocupaţi de viaţa de zi cu zi decât de ce mai fac inculpaţii”. 
Integral în România Liberă.

 

Ziua decisivă (Gazeta Sporturilor)

Azi aflăm cine va fi șeful fotbalului românesc. Adunarea Generală începe la 11, dar votul celor 255 de electori se va da după ora 14. Gazeta dedică evenimentului 13 pagini cu informații inclusiv din culisele Federației. Pentru ce se luptă cei 4 candidați: 8.000 de euro pe lună, călătorii, putere!

 
Revista presei românești - 18 aprilie 2018