Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mafia în acţiune, la Parlament. Lege cu dedicaţie pentru Liviu Dragnea (Adevărul)

liviu_avram.jpg

Jurnalistul Liviu Avram
Sursa imaginii: 
adevarul.ro

Fotbalul i-a administrat prima înfrângere lui Liviu Dragnea din 2014 și până azi! L-a bătut cu 66%! (Gazeta Sporturilor) - Ce a făcut CNI cu 2 mld. lei în ultimii 5 ani (Ziarul Financiar) - Ce dobânzi vrea BNR pentru creditele românilor (România liberă)

Mafia în acţiune, la Parlament. Lege cu dedicaţie pentru Liviu Dragnea (Adevărul)

„Florin Iordache a publicat miercuri proiectele PSD-ALDE cu privire la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. La o lectură rapidă, un lucru se impune cu evidenţă: proiectele par dacă nu direct scrise, măcar sponsorizate de infractori. Exemplele, sunt convins, ne vor copleşi în zilele următoare”, notează jurnalistul Liviu Avram redactor șef adjunct Adevărul în editorialul publicației. „Astăzi ne ocupăm doar de unul singur, care demonstrează plenar buna-credinţă cu care au fost scrise legile.
Aşa cum ştim, Liviu Dragnea se află în executarea unei sentinţe de condamnare cu suspendare în dosarul Referendumul. El a contestat hotărârea definitivă pe motiv că doi dintre cei cinci judecători ai Înaltei Curţi care au participat la dezbateri şi la pronunţarea sentinţei s-au pensionat între momentul pronunţării şi momentul motivării sentinţei. Contestaţia sa a fost respinsă, pe motiv că semnăturile celor doi au fost suplinite, conform procedurii, de şefa Instanţei Supreme. 
Ia să vedem acum maniera în care PSD-ALDE a găsit de cuviinţă să trateze problematica de care s-a lovit Liviu Dragnea.
„În caz de împiedicare a vreunuia dintre membrii completului de judecată de a semna, cauza se repune pe rol şi se reiau dezbaterile.“ Adică dacă unul dintre judecători se pensionează, moare sau se transferă la altă instanţă înainte de semnarea hotărârii, procesul se reia de la capăt. Niţel straniu, nu?”
Integral în Adevărul.

 

Fotbalul i-a administrat prima înfrângere lui Liviu Dragnea din 2014 și până azi! L-a bătut cu 66%! (Gazeta Sporturilor)

Amestecul politic a fost inutil, cei din fotbal au votat conform propriului interes, scrie jurnalistul Cătălin Tolontan.
Echipa lui Răzvan Burleanu a câștigat alegerile FRF.
Din primul tur: 168-78!
Pentru Liviu Dragnea și Gabi Firea, care s-au amestecat frontal și explicit în susținerea lui Ionuț Lupescu, aceasta este o înfrângere fără precedent.
Ani de zile, au făcut ce-au vrut în România.
Au câștigat alegeri politice, au pus guverne, ba s-au băgat și în sport.
De două ori le-a mers politicienilor PSD la Ligă, în 2013 și 2017, când l-au susținut pe Iorgulescu.
Nu înseamnă că Burleanu e pur, ci doar că fotbalul și-a văzut interesul, așa cum îl înțeleg electorii, fie ei președinți de cluburi sau șefi de AJF-uri.
Pentru liderul PSD e un semn că nu poate stăpâni toate palierele societății, că nu-și poate construi propriul stat paralel.

 

Ce a făcut CNI cu 2 mld. lei în ultimii 5 ani (Ziarul Financiar)

Gerăuşa, Ohaba Mâtnic, Vois­lov­a. Sunt numele câtorva din­tre localităţile în care s-au con­struit în 2017 cămine culturale din bugetul Companiei Naţio­nale de Investiţii (CNI). Localităţi cu mai puţin de o mie de locuitori, în care au mers în total 2,6 milioane de lei dinspre instituţia subor­do­nată Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
Un alt exemplu este Cîrlogani, comună care a beneficiat de fondurile CNI pentru a-şi reabilita căminul cultural. „Căminul cultural e funcţional, am ţinut pană acum 4-5 nunţi, botezuri şi serbări ale copiilor acolo. Nu avem sală de sport în comună, dar am zis că nu e chiar aşa important şi că mai bine facem o sală de distracţii, că nici din asta nu aveam deloc. Pentru sala de sport şi modernizarea reţelei de apă şi canalizare urmează să accesăm fonduri europene şi trebuie să rezolvăm cumva şi cu reţeaua de gaze", spune Doru Iordache, secretarul comunei Cîrlogani din judeţul Olt.
În ultimii cinci ani, CNI a finanţat con­strucţia a 228 de cămine culturale, 66 de săli de sport, 11 bazine de înot, 20 de sisteme de canalizare, un stadion şi un patinoar.
În 2017, CNI a avut un buget de 476 mil. lei, iar pentru 2018 bugetul este de 516 mil. lei, potrivit datelor transmise de companie.

 

Ce dobânzi vrea BNR pentru creditele românilor (România liberă)

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, transmite că plafonarea dobânzilor în varianta propusă de senatorul Daniel Zamfir pune în pericol siguranța financiară a României. Într-un document remis senatorilor din Comisia economică, oficialul Băncii Centrale vine, în premieră, și cu o propunere concretă în ceea ce privește plafonarea costului creditelor.

 

 
Revista presei românești - 19 aprilie 2018