O investigaţie a Consiliului Concurenţei arată cum au fost jefuiți consumatorii de cartelul din electricitate (Jurnalul Național)
Tarifele la electricitate ar trebui să scadă, după ce o investigaţie a Consiliului Concurenţei a relevat faptul că mai multe companii din energie s-au înţeles între ele, cauzând prejudicii consumatorilor, a declarat, joi, preşedintele Consiliului, Bogdan Chiriţoiu, cu prilejul lansării raportului de activitate pe anul 2017.
Potrivit acestuia, este greu de stabilit prejudiciul adus consumatorilor de energie, întrucât este vorba de licitaţii care s-au întins pe o perioadă de mai mulţi ani.
El a arătat că modul cel mai simplu în care se poate recupera prejudiciul este scăderea tarifelor de distribuţie, lucru, pe care, de altfel, îl va recomanda celor de la ANRE.
La începutul acestui an, Consiliul Concurenţei a anunţat că a sancţionat cu 73 de milioane de lei şase companii, printre care şi Electrica, pentru încheierea a două înţelegeri anticoncurenţiale pe piaţa comercializării contoarelor şi echipamentelor conexe pentru măsurarea energiei electrice.
Dragnea anunţă, oficial, că Ambasada României din Israel se mută la Ierusalim (Gândul)
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat joi seara că Guvernul a a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentreu mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim.
”Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Poate părea un lucru puţin important. Are valoare simbolică uriaşă acest gest al nostru, în primul rând o valoare simbolică pentru un stat care are o influenţă nemaipomenită în lume, un stat, Israelul, cu care noi avem relaţii speciale de foarte mulţi ani, un stat în care sunt peste 500.000 de români, are o valoare foarte mare pentru administraţia americană. Suntem practic a doua ţară care facem acest lucru. Mutarea ambasadei la Ierusalim poate şi cred că va aduce nişte beneficii pe termen şi scurs, şi mediu şi lung pentru România. Trebuie să folosim această şansă uriaşă”, a declarat la Antena 3 Liviu Dragnea.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a negat că un astfel de memorandum ar fi fost adoptat în şedinţa de miercuri a Executivului.
Proiect PSD-ALDE în Parlament. Corupția, eliminată din mandatele de interceptare pe siguranță națională (Evenimentul Zilei)
Comisia parlamentară de modificare a legilor justiției a acordat termen până pe 2 mai pentru a fi depuse amendamentele la Codul Penal, Codul de Procedură Penală şi Codul de Procedură Civilă. În propunerile depuse de parlamentarii PSD-ALDE se prevede ca infracțiunile de drept comun, dovedite prin mandate de interceptare pe siguranță națională, să devină nule. Totodată sunt introduși noi termeni de prescripție a faptelor și drepturi pentru inculpați sau suspecți.
Metoda prin care trec nediscutate zeci de legi prin Parlament (Adevărul)
Aleşii alocă din ce în ce mai puţin timp problemelor legislative. Iar efectele se văd. În ultimii ani, numărul proiectelor de lege adoptate prin procedura tacită la Camera Deputaţilor şi Senat, adică fără să fie dezbătute timp de 60 de zile, a crescut foarte mult. Iar printre iniţiativele ale căror termene de dezbatere şi vot au fost depăşite se numără proiecte importante.
236 de proiecte egislative au adoptat tacit senatorii și deputații în ultimii doi ani.
Printre proiectele cu greutate care ar fi necesitat dezbatere sunt unele foarte importante, precum Legea graţierii, propunerea legislativă privind măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate, propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Codului Penal (inclusiv privind falsificarea şi contrafacerea), propunerea legislativă pentru modificarea Legii achiziţiilor publice, sau proiectul pentru completarea Legii privind apărarea împotriva incendiilor.
N-a ciuruit pe nimeni! (Gazeta Sporturilor)
Ovidiu Ioanițoaia comentează victoria lui Răzvan Burleanu în alegerile pentru șefia FRF.
Deși n-am vrut să câștige Burleanu, am avertizat în repetate rânduri că el pornește favorit în alegeri. Prezenta mai multe avantaje față de contracandidați, între care și acela, cu pondere, că a deschis agenda electorală cu multe luni înaintea lui Lupescu, principalul adversar. În plus, a angajat în campanie întreg staff-ul federal numit de el.
Spre deosebire de Lupescu și de Pușcaș, Răzvănel a făcut campanie pe banii FRF, nu pe ai lui. N-a scos un sfanț din buzunar pentru transport, cazare, masă etc. Totul a intrat la protocol, s-a decontat în interes de serviciu...
Altminteri, nu cred că apropierea de Dragnea și de Firea, adică de PSD, i-a tăiat craca de sub picioare lui Ionuț. Nu l-a împins în față, dar nici nu l-a încurcat foarte tare. Indiferent cine-ar fi fost de partea lui, Papa Francisc, Dalai Lama ori Obama, Lupescu tot ar fi pierdut. Concret, el s-a aventurat într-un război fără sorți de izbândă, căci zarurile fuseseră dinainte aruncate.
Plin de sine, arogant, Răzvănel a salutat propria-i victorie cu expresia „i-am ciuruit!”. E cazul să afle că se înșală amarnic dacă-și imaginează că i-a pus la pământ pe Lupescu și, odată cu acesta, pe cei din echipa lui. Pe Chivu, pe Răducioiu, pe Stelea, pe Andone, pe Dorinel, pe alți „tricolori”. Ba și pe Mircea Lucescu și pe Sir Alex Ferguson, toți monștri sacri care au scris pagini memorabile în istoria balonului rotund. Să nu se supere, dar pe lângă aceștia, el rămâne ce-a fost și e în fotbal. Un anonim, un neica nimeni.