Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Guvernul îl face pe Dragnea, prin lege, liderul absolut al „consensului naţional” (Gândul)

dragnea.jpg

Liderul PSD LIviu Dragnea
Liderul PSD LIviu Dragnea
Sursa imaginii: 
Site-ul Partidului Social Democrat

Udrea şi cu Bica s-au dus degeaba în Costa Rica (Adevărul) - Statistică oficială: Drumurile din România sunt șvaițer (România Liberă) - Cine și cu ce a greșit în afacerea locuri în universități? (Hotnews.ro) - Ce a făcut miliardarul indian Lakshmi Mittal la Sidex Galaţi (Ziarul Financiar) - Procurorii cercetează Abdicarea Regelui Mihai, din 30 Decembrie 1947 (Evenimentul Zilei) - Cum s-a pus la cale realegerea lui Burleanu! (Gazeta Sporturilor)

Guvernul îl face pe Dragnea, prin lege, liderul absolut al „consensului naţional”. Strategia şefului PSD, obligatorie pentru toate guvernele până în 2040. DOCUMENT (Gândul)

La o lună de la Congresul PSD în care Liviu Dragnea şi-a prezentat planurile pentru douăzeci de ani de acum încolo, Secretariatul General al Guvernului a iniţiat un proiect de lege prin care se înfiinţează o comisie condusă de şeful PSD, care să elaboreze într-un an Strategia „România 2040”. Odată adoptată, aceasta ar urma să fie introdusă obligatoriu în programul de guvernare al oricărui guvern ce va urma de acum încolo.

 

Udrea şi cu Bica s-au dus degeaba în Costa Rica (Adevărul)

Elena Udrea şi Alina Bica, cele două „fugitive” în America Centrală, pot fi extrădate şi în lipsa unui tratat bilateral cu România, în baza unei convenţii internaţionale la care Costa Rica este parte. În temeiul aceleiaşi convenţii, Costa Rica s-a angajat să nu acorde azil politic celor acuzaţi de corupţie. Nici Radu Mazăre, fugit în Madagascar, nu are o perspectivă juridică mai bună.

Statistică oficială: Drumurile din România sunt șvaițer (România Liberă)

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a inventariat gropi care trebuie reparate în regim de urgență cu o suprafață totală de 619.000 de metri pătrați (62 de hectare) în autostrăzile și drumurile naționale din România, după iarna ce tocmai a trecut. Adică suprafața desfășurată a circa 100 de stadioane de fotbal (100 X 60 m suprafața unui stadion). Nu înseamnă că acestea sunt toate, ci doar cele identificate ca urgență de CNAIR, ce pot pune în pericol circulația autovehiculelor.

 

Cine și cu ce a greșit în afacerea locuri în universități? (Hotnews.ro)

Distribuirea locurilor bugetate de la stat către universități va fi modificată, a declarat pentru HotNews.ro președintele Consiliului Rectorilor. Sorin Cîmpeanu a detaliat trei modalități de schimbare a alocărilor și a adăugat că aceste corecții “se pot face absolut oricând”, “în măsura în care există dialog”. Cine și ce a greșit în scandalul tăierii de locuri finanțate de stat în doar 5 universități dintr-un total de 56, pe toate ciclurile de studii? Ministrul “justifică alocări proaste, din pix, pe baza unor raționamente juste, de tipul ‘dăm bani la domeniile tehnice şi medicină, luând de la producătorii de vorbe’”, a avertizat Daniel Funeriu, fost ministru al Educației. Liderul studenților de la ANOSR acuză și “ipocrizia” rectorilor care “blamează Ministerul, dar care au avut funcții de conducere în Minister” și nu au ierarhizat studiile doctorale pentru ca astăzi să vedem pe ce se duc banii.  

 

Ce a făcut miliardarul indian Lakshmi Mittal la Sidex Galaţi: a înjumătăţit producţia de oţel, a închis patru din cinci furnale şi nu a investit deloc în producţia de tablă pentru caroserii auto (Ziarul Financiar)

Indianul Lakshmi Mittal, care a preluat combinatul siderurgic Sidex Galaţi în 2001 şi acum trebuie să-l vândă pentru a satisface rigorile legislaţiei concurenţei din Uniunea Europeană,  lasă Sidex-ul la producţie de oţel anuală jumătate şi cu numai un singur furnal funcţional din cele cinci pe care le avea la privatizare.
În 2017, ArcelorMittal Galaţi a produs aproape 2 milioane de tone de oţel cu un singur furnal, iar cifra de afaceri a fost similară cu cea din 2001, de aproape 800 milioane dolari. Dacă s-ar lua însă în calcul inflaţia la dolar între 2001 şi 2017, de 50%, rezultă o scădere a cifrei de afaceri aproape la jumătate.

 

Dosarul Comunismului, urmărire penală „in rem”. Procurorii cercetează Abdicarea Regelui Mihai, din 30 Decembrie 1947 (Evenimentul Zilei)

La sesizarea Mișcării pentru Regat și Coroană, DIICOT cerceteză falsul istoric și juridic comis la 30 decembrie 1947, care a avut ca rezultat răsturnarea ordinii constituționale în Regatul României și desființarea statului de drept. Scopul este restabilirea ordinii legale și constituționale legitime.

 

Cum s-a pus la cale realegerea lui Burleanu! (Gazeta Sporturilor)

Toată suflarea sportului, conducători, specialiști și microbiști, se întreabă cum de a câștigat Burleanu cu 168-78 în fața lui Lupescu?
Gazeta începe azi publicarea unei înregistrări audio de câteva ore, în care, cu două zile înainte de vot, 14 șefi ai FRF s-au întâlnit în secret în Casa Fotbalului și, în frunte cu Burleanu, și-au asigurat realegerea.
Au manipulat aplauzele, s-au gândit să bruieze telefoanele!Burleanu & Co n-au ezitat să folosească orice metode, de la ”spargerea” votanților rivalilor prin poziționarea în sală, la amintirea favorurilor făcute propriilor susținători și până la păcălirea opoziției: ”Nu mai veniți la vot, că oricum Lupescu a câștigat!”.

 
Revista presei românești - 23 aprilie 2018