Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Culisele vizitei în Israel a tandemului Dăncilă – Dragnea (Adevărul)

dancila_dragnea.jpg

Premierul Viorica Dăncilă și președintele PSD Liviu Dragnea
Premierul Viorica Dăncilă și președintele PSD Liviu Dragnea
Image source: 
site-ul Partidului Social Democrat

România are cea mai mică pondere a populaţiei din categoria 30- 34 de ani cu studii superioare (Ziarul Financiar) - L-am găsit pe Giulescu dinGiulești! (Gazeta Sporturilor)

Culisele vizitei în Israel a tandemului  Dăncilă – Dragnea (Adevărul)

Surse diplomatice au explicat pentru „Adevărul“ că liderii PSD au avut un plan bine pus la punct pentru a pleca în Israel. „Liviu Dragnea şi-a dorit o vizită externă cu miză, o întâlnire cu premierul Bejmanin Netanyahu în care să spună că România va fi printre primele state care îşi mută Ambasada la Ierusalim“, a susţinut un diplomat de carieră din MAE. Potrivit acestuia, negocierea vizitei a presupus un efort comun. S-au ocupat: consilierii israelieni ai lui Dragnea; Andreea Păstârnac, fostă ambasadoare în Isarel, în prezent consilier al premierului Dăncilă şi unul dintre diplomaţii fideli liderului PSD; Herman Berkovits, medicul de origine română al premierului israelian Bejamin Netanyahu, proaspăt numit consilier al premierului Dăncilă.
Cel care s-a ocupat de textul Memorandumului a fost George Ciamba, secretar de stat în MAE, omul de încredere al lui Dragnea, pe care liderul PSD îl alintă „adevăratul ministru de Externe“. 
Deci a fost sau va fi adoptat? Răspunsul ţine de intenţia ascunsă a Guvernului. „Dragnea şi Dăncilă ştiau foarte bine că Memorandumul trebuie să aibă aprobarea lui Iohannis, pentru că fără semnătura preşedintelui nu se poate muta o ambasadă. Numai că au încercat să-l evite 
Nici până în ziua de azi actul n-a ajuns la Cotroceni, au confirmat surse din Administraţia Prezidenţială,  Scuza Guvernului e că va trimite numai memorandumul final, încă neadoptat, nu pe cel de intenţie.

 

România are cea mai mică pondere a populaţiei din categoria 30- 34 de ani cu studii superioare (Ziarul Financiar)

România a înregistrat în 2017 cea mai redusă pondere a popu­laţiei cu studii supe­rioare cu vârsta cuprinsă între 30 şi 34 de ani din rândul statelor UE, arată datele Eurostat.
Astfel, anul trecut, doar 26,3% din populaţia din grupa de vârstă 30- 34 de ani (adică aproape 340.000 de persoane) aveau studii superioare finalizate, faţă de media UE de 39,9%.
Fostul ministru al Educației Mircea Miclea: „Trebuie să ne concentrăm pe nevoile reale ale economiei, nu să creştem numărul de licenţiaţi pentru ca apoi să lucreze la casierie la Carrefour“

 

L-am găsit pe Giulescu din Giulești! (Gazeta Sporturilor)

CristianCostache reface azi în paginile Gazetei povesteaunui transfer de care nici rapidiștii cu experiență nu-și amintesc.
În 1985, clubul din Grant achiziționa de la IMGB un atacant cu nume predestinat: Ștefan Giulescu.N-a făcut carieră în tricoul alb-vișiniu, însă a apucat să joace în ultimul celebrele cuplaje interbucureștene.

Revista presei românești - 26 aprilie 2018