Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Noua tactică a PSD. Lecția învățată (ziare.com)

dogioiu.jpg

Ioana Ene Dogioiu este senior editor la portalul Ziare.com
Sursa imaginii: 
site-ul Ziare.com

Thriller în PSD: „Dacă Dragnea nu va fi achitat, e clar că vor fi 7 PSD-uri mai mici” (Evenimentul Zilei) - Dragnea a lansat schema de ajutor de stat cu buget „nelimitat“ (Ziarul Financiar) - România își prezintă cu mândrie armamentul sovietic (România Liberă)

Noua tactică a PSD. Lecția învățată (ziare.com)

„PSD a invatat din propriile greseli, acelea care au umplut strazile din Romania in iarna lui 2017...Principala lectie invatata de PSD a fost sa nu mai enerveze, sa taca in timp ce face.
Si a mai invatat PSD ceva dupa ce i s-a tot repetat ca nu trebuie sa faca nicio schimbare fara consultarea magistratilor. A invatat sa se foloseasca de cozile de topor din magistratura care sa lase impresia unei dezbateri reale care sa ii valideze demersul.
La dezaterea legilor justitiei, argumentul principal a fost sustinerea obtinuta din partea liliputanei organizatii numita UNJR, care are in jur de 40 de membri la nivel national, dar care, in virtutea denumirii pompoase, era prezentata ca o tribuna a magistratilor din intreaga tara. Cele mai contestate reglementari, precum aceea privind sectia speciala de anchetare a magistratilor, desfiintata de GRECO, au fost introduse sub acoperirea UNJR.
Florin Iordache a fost auzit spund in Parlament: "nu mai avem nevoie de UNJR, acum lucram direct cu CSM". Si, ce sa vezi, tocmai de la CSM a venit o minunata pasa in interesul personal al lui Liviu Dragnea. CSM propunea intoducerea unui prag de 50 de mii de euro sub care abuzul in serviciu nu mai era fapta  penala...
Din pacate, CSM pare inca o institutie aproape capturata in care fiecare decizie atarna de un fir de par. Iar cu CSM la un rever si CCR la celalat nu vad ce mai poate opri PSD, care acum, cu lectiile invatate, este cu mult mai periculoasa”, scrie Ioana Ene Dogioiu. Integral pe ziare.com.

 

Thriller în PSD: „Dacă Dragnea nu va fi achitat, e clar că vor fi 7 PSD-uri mai mici” (Evenimentul Zilei)

PSD riscă să piardă guvernarea sau să se transforme într-un „partid atomizat” dacă președintele formațiunii nu va fi achitat în dosarul de corupție, au apreciat, pentru EVZ, o parte din liderii organizațiilor județene social-democrate.
Înalta Curte de Casație și Justiție a fixat pentru 29 mai pronunțarea în dosarul președintelui PSD Liviu Dragnea. La finalul procesului, marți, DNA a cerut pedeapsă cu închisoarea, iar Dragnea a pledat nevinovat. Liderul PSD este acuzat de procurori că a intervenit în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul organizației județene PSD Teleorman.

 

Dragnea a lansat schema de ajutor de stat cu buget „nelimitat“. „Suma nu este inflexibilă, în măsura în care vor fi depuse mai multe proiecte finanţabile care depăşesc suma de 1 mld. euro, aceasta se va mări“ (Ziarul Financiar)

Schema de ajutor de stat menită să sprijine investiţiile cu impact major în economie (807/2014) va avea un buget total de 1 mld. euro pe o durată de cinci ani, potrivit lui Liviu Dragnea ♦ Companiile interesate să beneficieze de o finanţare se pot înscrie începând cu luna iunie la sesiunea din acest an, însă data exactă pentru startul sesiunii de finanţare şi calendarul depunerii proiectelor nu au fost anunţate. 
În timp ce ministrul finanţelor publice a spus că bugetul de un miliard este acordat pe o perioadă de patru ani, Liviu Dragnea, preşedintele Camerei De­pu­taţilor, prezent la evenimentul de ieri, a explicat că bugetul este alocat pe durata a cinci ani.  
Anul trecut nu a fost utilizat niciun ban pentru proiecte de investiţii cu impact major în economie. În cele două sesiuni derulate până acum, una în 2015 şi a doua în vara anului 2016, statul a acordat ajutoare de stat de 809 milioane de lei pentru 12 proiecte de investiţii care şi-au asumat crearea a peste 4.000 de locuri de muncă.

 

România își prezintă cu mândrie armamentul sovietic (România Liberă)

Salonul de armament Black Sea  Defense and Aerospace (BSDA), care s-a deschis ieri la București, reunește aproape 300 de expozanți din 25 de țări. Din Occident au venit cele mai mari companii de armament ale lumii, unele dintre ele fiind direct interesate să obțină contracte cu Ministerul român al Apărării, în condițiile în care bugetul Apărării reprezintă, în anul 2018, 2 % din PIB.
Militarii români si-ar dori armament nou, care să le permită să concureze, și din acest punct de vedere, cu camarazilor din NATO. Dar până la semnarea marilor contracte de înzestrare a armatei, ei au expus câteva echipamente din dotarea curentă, de exemplu rachete din vremea războiului Yom Kippur (1973).

 
Revista presei românești - 17 mai 2018