Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ghici cine vine la guvernare! (Gândul)

sultanoiu_2.jpg

Ziaristul Marian Sultănoiu.
Image source: 
gandul.info

Casa de Sănătate a știut din 2009 că sistemul informatic este la pământ (Evenimentul Zilei) - 65% dintre elevii care au intrat în clasa I s-au pierdut până la Bac (Adevărul) - Trofeu lucrat manual pentru ediția 100 (Gazeta Sporturilor)

Ghici cine vine la guvernare! (Gândul)

 
<<Fie Orban a avut impresia că va face un bine şi a scăpat din vedere consecinţele imediate ale gestului său, fie are un dinte împotriva lui Iohannis.
Ce spunea preşedintele, prin intermediul unui comunicat, după întâlnirea de zilele trecute, cu Dăncilă, de la Cotroceni? Iată:
"În cadrul discuţiilor, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că este obligatoriu ca politica externă a României să se facă numai în interesul României şi că este necesar ca tensiunile interne pe teme de politică externă să înceteze imediat, pentru ca ţara noastră să rămână un actor credibil în relaţia cu Statele Unite ale Americii, la nivelul Uniunii Europene şi al NATO, precum şi în cadrul celorlalte parteneriate strategice în care ţara noastră este angajată”.
La nici o săptămână de la acest mesaj, care chema la concordia politică necesară, ca fundament al discuţiilor privind prezervarea credibilităţii României în lume, prin poziţionările sale pe teme de politică externă, liderul PNL Ludovic Orban a depus plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă, acuzând-o de înaltă trădare şi uzurparea funcţiei publice, în legătură cu mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, plângerea în discuţie vizându-l şi pe Liviu Dragnea.
De ce „şi pe” Dragnea? De ce nu „numai” pe Dragnea? 
Demersul lui Orban nu mi se pare unul foarte-foarte cuşer.
Căci, unde am putea ajunge, odată deschisă această cutie a Pandorei? La declanşarea unei harababuri politice, a unui carusel al guvernărilor, a perfectei instabilităţi şi a unei accentuale tensiuni politice?!
Dacă „ordinea în politică” va fi menţinută, plecând de la acest precedent, numai şi numai prin voinţa procurorilor, atunci, mai bine ne lăsăm de construit democraţii şi stat de drept>>.
Comentariul integral, semnat de jurnalistul Marian Sultănoiu, vă stă la dispoziție pe gandul.info.
 
 

Casa de Sănătate a știut din 2009 că sistemul informatic este la pământ (Evenimentul Zilei)

 
EVZ vă prezintă, în exclusivitate, un document oficial întocmit în decembrie 2009, semnat de toți șefii departamentelor de IT de la casele județene plus o parte din conducerea de atunci a instituției, care arată că se știa încă de la începutul implementării Sistemului Informatic Unic Integrat al Asigurărilor Sociale de Sănătate (SIUI) că acesta are defecțiuni grave! Exact aceleași probleme dau bătăi de cap și acum, semn că în atâta amar de vreme nu s-a făcut nimic pentru remedierea lor.
Documentul, obținut în exclusivitate, a fost conceput la 1 decembrie 2009 și este înregistrat oficial la Casa de Asigurări de Sănătate la 2 decembrie 2009, adică la un an de la lansarea sistemului informatic unic al CNAS (noiembrie 2008).
Proiectul a fost de aproape 120 de milioane de euro și, să nu uităm, furnizorii de servicii medicale, lucrează de 10 ani cu acest sistem defect încă din fașă.
 
 

Generaţia dispărută. Cum a ascuns şcoala sub preş procentul uriaş de elevi ieşiţi din sistemul de învăţământ (Adevărul)

 
7 din 10 tineri care au intrat în sistemul de învățământ acum 13 ani nu au absolvit Bacalaureatul, iar acum întâmpină dificultăți serioase atunci când încearcă să își găsească un loc de muncă. 1 din 6 elevi care s-au înscris la școală va ajunge să fie absovent de facultate.
 
 

Trofeu lucrat manual pentru ediția 100 (Gazeta Sporturilor)

 
Gazeta a urmărit procesul de fabricație a cupei care va răsplăti duminică noua campioană a României: CFR sau FCSB.
Trofeul e lucrat de un artist plastic și are forma unei amfore grecești. De jur împrejur va avea inscripționat în limba latină mesajul „Audaces fortuna juvat”, adică „Norocul surâde celor ce îndrăznesc”. 
Aseară încă se lucra asiduu la două astfel de cupe: una va pleca la Cluj, cealaltă pe Arena Națională.
Revista presei românești - 18 mai 2018