Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Guvernul PSD-ALDE vrea să suspende contribuţiile la Pilonul II de pensii (Gândul)

Bomba lui Orban a făcut fâs (Adevărul) - Românii au peste 200.000 de tone de exces ponderal (România Liberă) - Testamentul lui Corneliu Coposu: Cred că era comunistă a fost cea mai mare catastrofă din istoria românească! (Evenimentul Zilei) -  Lela Simona (Republica) - Campioana Centenarului (Gazeta Sporturilor)

Guvernul PSD-ALDE vrea să suspende contribuţiile la Pilonul II de pensii. Ministrul Muncii spune că nu aproba niciodată (Gândul)

 
Programul legislativ al Guvernului pe 2018 include între altele, ca „prioritate legislativă”, un „proiect de lege privind reglementarea pensiilor obligatorii administrate privat (Pilonul II)”, cu precizarea că în perioada 1 iulie - 31 decembrie contribuţiile aferente acestuia vor fi suspendate.
În prezent, din sumele CAS pentru Pilonul I (sistemul pensiilor administrate de stat) se direcţionează automat 3,7% către Pilonul II.
O altă prevedere a proiectului citat este că se va stabili o „contribuţie a angajatului în suma fixă de 84 de lei în primul an”, contribuţie care „creşte anual până la 125 de lei în anul 5” şi va fi „dedusă din impozitul pe venit”.
Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat, dumincă seara, că nu este de acord cu suspendarea plăţii contribuţiilor către pensiile private (Pilonul II), precizând că acest lucru nu se va transpune într-o Ordonanţă de Urgenţă.
 

Bomba lui Orban a făcut fâs: plângerea pe numele premierului Dăncilă se întoarce împotriva liderului PNL (Adevărul)

 
Plângerea penală depusă de preşedintele PNL, Ludovic Orban, pe numele premierului Viorica Dăncilă se întoarce împotriva sa şi a partidului, PSD acuzându-i pe liberali şi pe Klaus Iohannis că vor să o demită cu orice preţ pe şefa Guvernului, chiar cu preţul suspendării preşedintelui ţării. Mai mult, o parte dintre membrii din conducerea PNL se delimitează de şeful formaţiunii şi spun că nu sunt de acord cu demersul său.
 
 

Românii au peste 200.000 de tone de exces ponderal (România Liberă)

 
Peste 55% din populația adultă a României se confruntă cu kilogramele în plus, în creștere cu 5 procente față de ultimul studiu. Totodată kilogramele în plus au început să apară în ultimii 5 ani pentru 40% din români. 
 
 

Testamentul lui Corneliu Coposu: Cred că era comunistă a fost cea mai mare catastrofă din istoria românească! (Evenimentul Zilei)

 
Testamentul Seniorului Corneliu Coposu a fost făcut public, ieri, la aproape 23 de ani de la trecerea sa în nefiinţă. Documentul a fost scris în noaptea de 24 spre 25 iulie 1994, de pe patul unui spital din oraşul Hemer, vestul Germaniei. Corneliu Coposu urma ca în dimineața zilei de 25 iulie să fi e supus unei intervenții chirurgicale pe care, cu câteva ceasuri înainte, o simțea ca fiind sfârșitul: „S-ar putea ca intervenția chirurgicală să-mi fi e fatală”. Seniorul a murit pe 11 noiembrie 1995, la Spitalul Universitar București.
 

Lela Simona (Republica)

 
Cristian Tudor Popescu critică prestația Simonei Halep din finala turneului de la Roma, de categorie Premier 5. 
"Nu mi-a plăcut ce a făcut Simona în finala de la Roma. Nu pentru că a pierdut, ci pentru că nu a jucat.
De la primul schimb, atitudinea ei a fost de lehamite deranjată: „Ce naiba trebuie să mai joc și meciul ăsta?! Doar am bătut-o pe Sharapova și am rămas numărul 1 mondial”.
Eu știu o regulă a sportului numit tenis care deosebește profesioniștii de ștrandiști: dacă ai probleme, poți să nu te prezinți la meci, dar dacă ai intrat pe teren, atunci joci. Nu mai ai dreptul să invoci nimic ca scuză, nici oboseala, nici vreo accidentare, nici lipsa de chef...
Era prea puțin pentru Simona Halep să câștige frumosul clasic Premier 5 de la Foro Italico, pe care și-l dorește în vitrină orice mare jucător?"
 

Campioana Centenarului (Gazeta Sporturilor)

 
Singura echipă din campionat care s-a înființat înaintea Marii Uniri, CFR Cluj a câștigat ediția 100 de Liga 1.
Jurnalistul Cătălin Tolontan consideră că a fost seara a două personalități complexe: un antrenor și un arbitru care au scris istorie.
Pe de o parte, "Dan Petrescu. El intră în cercul select al antrenorilor care au luat titlul cu mai multe echipe. După Unirea Urziceni – 2009, Petrescu revine și oferă din nou provinciei onoarea supremă: CFR – 2018. 
Doar Constantin Cernăianu a mai câștigat titlul cu două echipe diferite din provincie! Au trecut, de atunci, 44 de ani.
Pe de altă parte, fost ultimul meci decisiv pentru titlu pe care l-a condus Alexandru Tudor. În vârstă de 47 de ani, Tudor are voie să arbitreze până în decembrie 2018. Asta înseamnă că nu va mai fi pe teren la finalul campionatului viitor. Dar ceva din cerbicia lui va dăinui, așa cum rămân firimiturile de pâine lăsate în urmă de orice om care a slujit onest fotbalul, pentru ca următorii pelerini să nu se rătăcească".
Revista presei românești - 21 mai 2018