Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Șuțul de pensii private: V-am furat io? Doar mă uitam câți bani mai aveți în portofel, săracilor! (Republica)

florin-negrutiu.jpg

Jurnalistul Florin Negruțiu
Sursa imaginii: 
republica.ro

Urmează zile de foc pentru DNA şi pentru Laura Codruţa Kovesi (Jurnalul Național) - Românii de la țară tratează rujeola tot cu leacuri băbești (Adevărul) -  Rămâne? (Gazeta Sporturilor)

Șuțul de pensii private: V-am furat io? Doar mă uitam câți bani mai aveți în portofel, săracilor! (Republica)

<<„O eroare”, un document introdus „din greșeală”, dar vai! nici vorbă să vă umblăm la pensii, cum v-ați putut închipui așa ceva?
Răsuflăm ușurați, iată ministrul Olguța Vasilescu ne-a dat asigurări că nici prin cap nu le trece - nici dumneaei, nici doamnei Dăncilă - să naționalizeze pensiile private. Șeful de la Prognoză își pune cenușă în cap, făceau simulări și le-a scăpat mâna, cum ne-am putea imagina că Guvernul plănuiește să dea atacul la pensiile cetățenilor?
De câte ori am văzut acest „modus operandi” la guvernarea PSD-ALDE?>>, se întreabă jurnalistul Florin Negruțiu. Și tot el spune că  <<doar în arhiva Republica.ro am găsit circa 30 de articole referitoare la naționalizarea pensiilor private, încercări „pe surse” și retractări „oficiale” din partea diverșilor oficiali guvernamentali... 
Noi, aici, ne permitem să nu facem pe proștii: Liviu Dragnea vrea banii noștri. Sunt prea mulți în fondul de pensii private pentru ca PSD-ALDE să nu încerce să dea atacul la această rezervă a cetățenilor. N-au făcut-o ieri, măcar au încercat. Nu reușesc azi, mai încearcă și mâine. Ei au tot timpul din lume la dispoziție: sondajele pe care și le comandă periodic le arată un PSD eternizat la guvernare, semn că această țară merită să fie furată>>.  Comentariul integral e mult mai amplu. Îl găsiți pe republica.ro.

 

Urmează zile de foc pentru DNA şi pentru Laura Codruţa Kovesi (Jurnalul Național)

Ultimele zile ale lunii mai vin cu încercări succesive pentru Laura Codruţa Kovesi şi pentru Direcţia Naţională Anticorupţie. Războiul declanşat, anul trecut, de şefa DNA, prin revocarea din cadrul instituţiei a procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga, intră, săptămâna aceasta, în linie dreaptă. Curtea de Apel Bucureşti urmează să se pronunţe atât în ceea ce priveşte acţiunea în justiţie promovată de Doru Ţuluş, care a acţionat-o în judecată pe Kovesi, cerând anularea ordinului prin care a fost dat afară, în vara anului trecut, de la DNA, cât şi în ceea ce priveşte acţiunea similară făcută de Mihaiela Moraru Iorga, aceasta din urmă cerându-i şefei DNA şi despăgubiri în cuantum de 10.000 de euro. Iar lucrurile nu se opresc aici, deoarece, la sfârşitul acestei luni, Curtea Constituţională urmează să pronunţe decizia cu privire la existenţa sau nu a unui drept de veto a preşedintelui României în ceea ce priveşte revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi.

 

Adio Uber, Taxify, Star Taxi sau Clever Taxi. Proiectul Ministerului Dezvoltării care va schimba radical industria transportului de persoane. Cum vor fi afectaţi românii (Gândul)

Ministerul Dezvoltării a lansat în dezbatere publică un proiect normativ care prevede autorizarea aplicaţiilor mobile pentru organizarea de transporturi, urmând a fi interzise transporturile tip taxi efectuate în afara zonelor de autorizare, efect ce ar putea fi resimţit de reţele ca Uber sau Taxify.
Viitoarea Ordonanţă de Urgenţă conţine şi stabilirea fără echivoc a interdicţiei taxiurilor de a efectua transport public de persoane în regim de taxi sau de a staţiona în vederea efectuării a unor astfel de transporturi în interiorul unei localităţi, alta decât localitatea de autorizare, prin eliminarea din norma juridică a expresiei „în mod permanent”.

 

Românii de la țară tratează rujeola tot cu leacuri băbești (Adevărul)

Rujeola, o boală de care populaţia se poate proteja uşor prin intermediul vaccinării, face ravagii în România. Până în prezent sunt aproape 13.000 de cazuri de îmbolnăvire. Totodată 52 de persoane, majoritatea bebeluşi, au murit din cauza acestei boli, care se manifestă, prin altele, prin febră deosebit de mare şi complicaţii grave, mai ales în cazul celor care au şi alte afecţiuni cronice. 

În acest context, Irina Alecu, un medic epidemiolog din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, a sesizat că în mediul rural o parte a populaţiei foloseşte încă metode medievale. Copiii sunt frecaţi cu ţuică, îmbrăcaţi în roşu, iar în casă nu se face curat 9 zile.

 

Rămâne? (Gazeta Sporturilor)

„Bursucul” are o ofertă cu salariu dublu din China, de 800.000 de euro de la Guizhou Hengfeng.
Șefii clujenilor se vor întâlni astăzi cu Dan Petrescu pentru a discuta strategia clubului pentru sezonul viitor, urmând ca antrenorul care a readus titlul la Cluj după 6 ani săs spună dacaă va continua sau nu în Gruia. 

 
Revista presei românești - 22 mai 2018