Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cât am plătit să ne ascultaţi? (Gândul)

ascultare.jpg

Deputatul ALDE Marian Cucşa, vicepreşedintele Comisiei de control al SRI, cere Serviciului Român de Informaţii să precizeze care au fost sumele cheltuite pe INTERCEPTĂRI.
Image source: 
pixabay.com

Suntem în pragul unei crize catastrofale. În România nu mai are cine să muncească! (Evenimentul Zilei) - Infrastructură de centenar: peste 10% din drumurile din România sunt de pământ (Ziarul Financiar) - CSA Steaua blocată încă un an în Liga a 4-a!  (Gazeta Sporturilor)

Cât am plătit să ne ascultaţi? Aşteptăm confirmarea dacă tariful SRI este 3.000 de euro/zi (Gândul)

Deputatul ALDE Marian Cucşa, vicepreşedintele Comisiei de control al SRI, cere Serviciului Român de Informaţii să precizeze care au fost sumele cheltuite pe INTERCEPTĂRI. Duminică, fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a confirmat că O ZI DE FILAJ costa circa 3.000 de euro.
"Există date care să indice faptul că românii au plătit din banii lor sute de milioane, dacă nu MILIARDE DE EURO PENTRU A FI ASCULTAŢI. Cu siguranţă, românii au dreptul să ştie cu exactitate la cât s-au ridicat cheltuielile pentru interceptări. Orice român se întreabă în aceste condiţii dacă aceşti bani nu ar fi fost mai bine folosiţi pentru obiective economice sau sociale, care sunt mai importante, precum autostrăzi, şcoli sau spitale", a declarat politicianul.
Deputatul ALDE Marian Cucşa aminteşte că, la începutul anului, a apărut în spaţiul public o analiză comparativă potrivit căreia bugetul alocat SRI a fost MAI MARE decât al altor servicii de informaţii din Italia, Germania, Franţa sau Polonia.

 

Suntem în pragul unei crize catastrofale. În România nu mai are cine să muncească! (Evenimentul Zilei)

Potrivit unei statistici întocmite recent de INS (Institutul Naţional de Statistică), aproape 300.000 de români, la nivelul întregii ţări, preferă să stea acasă, să „împuşte” vreun ciubuc la negru sau să încaseze pur şi simplu indemnizaţia de şomer decât să semneze, zilnic, o condică de prezenţă într-o instituţie. Deşi concluzia poate părea a fi aceea că românul fuge ca dracu de tămâie de muncă, în realitate, lucrurile stau cu totul altfel, reliefând o situaţie de fapt catastrofală pentru România. 
Cei care vor să muncească au plecat afară, aşa cum o demonstrează un raport din luna mai al Eurostat, în care se arată că unul din cinci români cu putere de muncă are rezidenţa în alte state, ceea ce plasează ţara noastră pe primul loc pe continent la capitolul mobilitatea forţei de muncă. Cei care au rămas au făcut-o fie pentru că au probleme familiale, fie pentru că se tem să o ia de la zero într-o ţară străină
Ofertele din România nu îi tentează pe cei rămaşi pentru că ofertantul vine, cu preponderenţă, din mediul privat. Unul care nu prezintă siguranţă şi nici stabilitate financiară.

 

Infrastructură de centenar: peste 10% din drumurile din România sunt de pământ, iar din 10.000 de kilometri de autostradă promişi s-au livrat doar 750 (Ziarul Financiar)

Ritmul în care se desfăşoară prin­cipalele lucrări de infra­structură este una dintre prin­cipalele vulnerabilăţi econo­mice ale ţării şi un motiv de nemulţumire general, pornind de la antre­prenori şi până la multinaţionalele cu uniţăţi de producţie în România.
Statisticile arată că la 100 de ani de la Marea Unire, România nu a fost în stare nici măcar să îşi dubleze numărul de kilometri de drumuri.
Astfel, fără a lua în calcul cei aproape 10.500 de kilometri de drumuri de pământ, România are o reţea de drumuri de circa 75.600 de kilometri, în contextul în care datele de la 1915, cele mai apropiate de momentul Marii Uniri, arată că în România erau deja circa 44.400 de kilometri de drumuri şoseluite, după cum arată documentele vremii.
Azi, aproape că nu există antreprenor sau multinaţională care să nu critice starea infrastructurii din România.

 

CSA Steaua blocată încă un an în Liga a 4-a! Academia Rapid se impune clar pe Arena Națională și merge la barajul de promovare! (Gazeta Sporturilor)

Aseară, Academia Rapid a învins-o lejer pe CSA Steaua (2-0) şi a câştigat campionatul Ligii a 4-a pe Bucureşti, urmând să joace la barajul de promovare cu învingătoarea de la AJF Giurgiu, pe 16 şi pe 23 iunie. Adversara de la baraj se va afla duminica viitoare. 

Revista presei românești - 4 iunie 2018