Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


PSD mută în stradă războiul cu Statul Paralel (Evenimentul Zilei)

dancila_dragnea.jpg

Premierul Viorica Dăncilă și președintele PSD Liviu Dragnea
Premierul Viorica Dăncilă și președintele PSD Liviu Dragnea
Sursa imaginii: 
site-ul Partidului Social Democrat

PSD se leagă de o piaţă de 3 mld. euro anual: cum să justifice căpşunarul banii trimişi în ţară, când el munceşte la negru în Italia? (Ziarul Financiar) - Efecte grave ale exodului medicilor. Bolnavii așteaptă cu lunile să fie consultați de un specialist (România Liberă) -  Patronul clubului COLECTIV, în faţa judecătorilor: ISU a văzut BURETELE de pe perete. A spus că e ÎN ORDINE (Gândul) - Misiunile secrete ale trupelor de elită române în Afganistan (Adevărul)

PSD mută în stradă războiul cu Statul Paralel (Evenimentul Zilei)

 
PSD a decis, ieri, să organizeze în Piața Victoriei din București, sâmbătă, de la ora 20.00, un miting „împotriva abuzurilor”, manifestație la care sunt așteptate „sute de mii de persoane” care „doresc să trăiască într-o ţară liberă”.
Liderul PSD Liviu Dragnea a explicat ieri că social-democrații vor să arate că sunt deciși să „meargă până la capăt” pentru a apăra democrația, statul de drept, justiția și drepturile fundamentale ale cetățenilor. Potrivit PSD, acestea „sunt puse serios sub semnul întrebării” de „o structură nelegitimă, obscură, subterană” care vrea „să paraziteze instituţiile statului, să paraziteze deciziile şi să influenţeze într-un mod ocult decizii importante”.
Dragnea nu a dorit, ieri, să nominalizeze instituţiile care fac abuzuri, arătând că o va face la miting. Totuşi, el a menţionat că este vorba despre „instituţiile de forţă”.
Întrebat dacă SRI şi DNA sunt printre instituţiile statului care fac abuzuri, Dragnea a răspuns: „Nu numai”.
 

 

PSD se leagă de o piaţă de 3 mld. euro anual: cum să justifice căpşunarul banii trimişi în ţară, când el munceşte la negru în Italia? (Ziarul Financiar)

 
Guvernul Dăncilă (PSD / ALDE)a adoptat săptămâna trecută un proiect de lege prin care sumele de peste 2.000 de euro trimise în ţară trebuie însoţite de acte justificative. Este vorba despre o lege care ar transpune în legislaţia românească o directivă europeană împotriva spălării banilor şi a terorismului, dar guvernul putea să mai amâne adoptarea ei sau să fixeze un prag mai înalt. Economiştii cred că intenţia finală a guvernului este aceea de a impozita banii trimişi din străinătate în ţară - peste 3 miliarde de euro anual. Desigur că nu toţi vin prin transfer bancar, dar, dacă ar fi impozitaţi, statul s-ar alege cu un câştig de 300 de milioane de euro anual.
Jurnalistul Iulian Anghel reamintește că din 2007, românii au trimis în ţară 55 de miliarde de euro, fiind practic cei mai mari investitori străini din România.
 
 

Efecte grave ale exodului medicilor. Bolnavii așteaptă cu lunile să fie consultați de un specialist (România Liberă)

 
Sistemul de sănătate și-a pierdut una dintre principalele condiții de bună funcționare: acordarea asistenței medicale cu promptitudine atunci când un pacient are nevoie de consultație și prescrierea tratamentului. Din cauza plecării medicilor specialiștii în țări în care sunt mai bine plătiți, românii care suferă de afecțiuni grave trebuie să aștepte luni de zile până să le vină rândul pentru a fi consultați de un medic de specialitate.
 
 

Patronul clubului COLECTIV, în faţa judecătorilor: ISU a văzut BURETELE de pe perete. A spus că e ÎN ORDINE (Gândul)

 
ALIN ANASTASESCU, unul din patronii clubului Colectiv, a declarat luni, la Tribunalul Bucureşti, unde SE JUDECĂ dosarul privind tragedia din 30 octombrie 2015, că cei de la ISU au văzut, la momentul verificărilor, BURETELE de pe perete, TAVANUL FALS şi UŞA DE ACCES, dar au spus că e în ordine.
ACUZAŢIILE din rechizitoriu, cea pentru fapte de ucidere din culpă şi cea de vătămare corporală din culpă sunt ERONATE. (...) Vizavi de acuzaţia potrivit căreia am permis şi încurajat FOCUL DE ARTIFICII, ţin să arăt că am aflat foarte târziu în ziua respectivă că organizatorul vrea să folosească un spectacol pirotehnic. M-AM OPUS EXPLICIT, făcând diligenţe prin angajaţi şi personal, pentru a mă asigura că nu se va folosi foc deschis în incinta clubului...
Procurorii de la Parchetul General au trimis în judecată dosarul Colectiv pe 28 aprilie 2016. 
 
 

Misiunile secrete ale trupelor de elită române în Afganistan (Adevărul)

 
Mai puţin afişaţi publicului larg, ofiţerii români din Forţele pentru Operaţii Speciale şi cei din Brigada de Informaţii Militare luptă, la propriu, de peste 15 ani în Afganistan. Buni vorbitori de limbă pashtună şi cunoscători experimentaţi ai Coranului, aceşti militari au misiuni sub acoperire pentru a se infiltra cât mai adânc în grupurile talibane.  Activitatea acestora a fost apreciată, la nivel naţional şi internaţional, cu peste 1.100 de medalii, ordine, decoraţii şi certificate de apreciere.
 
Revista presei românești - 5 iunie 2018