Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


„Ciuma roșie” se transformă în „teroarea albă”? (Evenimentul Zilei)

sigla_psd.png

Social-democrații și-au schimbat garderoba ca să scape de eticheta de „comuniști” pusă de adversarii politici, scrie astăzi Evenimentul Zilei.
Image source: 
Site-ul Partidului Social Democrat

Ciorbea, Negoiţă, Videanu... Topul potentaţilor datori vânduţi la Bugetul statului (Adevărul) - EXCLUSIV Guvernul Dăncilă a stopat procedura de includere a Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO (g4media.ro)

„Ciuma roșie” se transformă în „teroarea albă”? Culisele organizării mitingului PSD (Evenimentul Zilei)

 
Social-democrații și-au schimbat garderoba ca să scape de eticheta de „comuniști” pusă de adversarii politici.
Sfătuit de o echipă de consultanți israelieni, președintele PSD Liviu Dragnea a introdus în partid, în primăvara anului 2016, o modă nouă: în ședințele de partid, în interviurile televizate și în conferințele de presă, liderul social-democrat a început să poarte aproape de fiecare dată cămașa albă, descheiată la primul nasture de la gât, fără cravată. Iar PSD a început să folosească în afișe din ce în ce mai mult alb și din ce în ce mai puțin roșu. O diferență vizibilă față de vechea gardă a partidului care se mândrea cu adevărate colecții de cravate roșii.
Explicația care a circulat informal în PSD, la acea vreme, a fost că deși culoarea roșie are avantajul faptului că transmite energie, totuși ea le-a adus PSDiștilor porecla nedorită de „ciuma roșie”.Noul cod vestimentar a fost adoptat rapid și de alți fruntași PSD, de parlamentari și primari ai partidului. 
Sute de mii de PSD-iști vor participa, sâmbătă, de la ora 20.00, în Piața Victoriei din Capitală, la un miting „împotriva abuzurilor”. Într-un document intern de organizare, PSD-iștii sunt instruiți astfel: „Toată lumea îmbrăcată în alb (de la mijloc în sus – tricou, cămașă, bluză, pulover)”. „Vom purta tricouri sau cămăşi albe pentru că alb este culoarea păcii”, a explicat secretarul executiv al PSD Timiş, Adrian Negoiţă. Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a spus că albul „este de fapt o non-culoare” care îl prinde foarte bine. Întrebat de ce se îmbracă PSD-iștii în alb la miting, senatorul Niculae Bădălău are altă variantă: „Pentru că e seară, să fim mai vizibili şi pentru că e vară”.
Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, ALDE, va aduce și el 20.000 de oameni la miting.
Conducerea Parlamentului a aprobat, ieri, ca parcările din Senat și Camera Deputaților să poată fi folosite pe parcursul zilei de sâmbătă, ziua mitingului PSD-ALDE, de parlamentari şi de invitaţii acestora. Subiectul a fost ieri motiv de scandal între Putere și Opoziție.
 
 

Ciorbea, Negoiţă, Videanu... Topul potentaţilor datori vânduţi la Bugetul statului (Adevărul)

 
Persoanele fizice au cumulat datorii uriaşe către stat în ultimii cinci, cea mai mare parte dintre acestea fiind generate de taxele neplătite în contul impozitului pe venit. Printre acestea se numără însă şi persoane cu nume sonore, foarte cunoscute publicului larg datorită funcţiilor deţinute ori a faptelor pentru care au fost cercetate penal
Fostul premier Victor Ciorbea, în prezent Avocat al Poporului, funcţie în urma căreia câştigă nu mai puţin de 12.000 lei în fiecare lună, are de plătit statului 82.230 lei, în contul impozitului pe venit din ultimii cinci ani. Datoare este şi soţia acestuia, Lacrima. În total, familia Ciorbea are datorii către stat de 560.697 lei.
Cap de listă” este însă Robert Negoiţă (PSD) – primarul sectorul 3 – cu obligaţii totale restante la bugetul de stat de 238,4 milioane de lei
În încercarea de a diminua cât mai mult deficitul bugetar uriaş, Ministerul Finanţelor va cere ANAF să trimită decizii de impunere către 11.131 persoane fizice, care ar avea datorii cumulate de peste 14 miliarde de lei. În privinţa celor 500 de companii şi firme care au datorii istorice de peste 13 miliarde de lei MFP nu ia încă nicio măsură.
 
 

EXCLUSIV Guvernul Dăncilă a stopat procedura de includere a Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO (g4media.ro)

 
Guvernul Dăncilă a stopat procedura de includere a localității Roșia Montană în patrimoniul UNESCO. Cererea de stopare a dosarului a fost făcută de Ministerul Culturii și transmisă ambasadorului României la UNESCO prin intermediul Ministerului de Externe, a declarat pentru G4Media.ro ambasadorul Adrian Cioroianu. Motivul stopării? România este în plin proces  de arbitraj cu Gabriel Resources, acționarul majoritar Roșia Montană Gold Corporation, care cere despăgubiri de 4,4 miliarde de dolari pentru blocarea proiectului aurifer.
Stoparea dosarului a fost luată de Guvern fără nici un anunț public, fără nicio dezbatere.
 
Revista presei românești - 7 iunie 2018