Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


De ce a eșuat mitingul PSD (România liberă)

Guvernul PSD contra Securității (Cotidianul) -Simona Halep, primul român câștigător la Roland Garros după 40 de ani (Gazeta Sporturilor) -  Ce efecte are victoria Simonei Halep asupra României (Adevărul)

De ce a eșuat mitingul PSD (România liberă)

În ciuda unei mobilizări extraordinare pentru mitingul PSD din Piața Victoriei, publicul a reacționat anemic la discursurile liderilor partidului. O parte dintre cei 130.000 de manifestanți au plecat în timpul discursului liderului PSD, Liviu Dragnea, care s-a dorit a fi momentul culminant al mitingului. Oamenii au reacționat slab atunci când liderul PSD i-a întrebat dacă vor să lupte împotriva statului paralel. A fost ratat chiar și momentul aprinderii lanternelor de la telefoane, declanșate doar de politicienii de pe scenă și de un procent  mic al manifestanților. Adversarii au proiectat mesajul #rezist pe clădirea Guvernului, iar eșecul de imagine a fost accentuat de filmările cu gunoaiele rămase de pe urma manifestanților PSD. A fost nevoie de 100 de muncitori pentru a curăța mizeria din Piața Victoriei.

 

Guvernul PSD contra Securității (Cotidianul)

Ziaristul Cornel Nistorescu scrie despre „Mitingul PSD-ALDE anunțat cu surle și trâmbițe, cu scopuri și idei diferite, s-a arătat a fi cum a fost anunțat. Cu surle și trîmbițe, cu potop de lume și cu o anume confuzie privitoare la scop. Adică la protest.
Mitingul s-a desfășurat în Piața Victoriei pentru că acolo s-a instalat și binomul. Și ocuparea acestei noi Piețe a Universității avea valoare de gest simbolic... Era vorba de un semnal civic menit a atrage atenția asupra abuzurilor sistemului de putere al SRI și al DNA, organizat de Traian Băsescu după toatele regulile moștenite de comportamentul abuziv al unei părți importante din fosta securitate. De altfel, în diverse discursuri, glume și proiecții a dominat cuvîntul „Securitate“, nu SRI, nu servicii secrete. Ce am înțeles din asta? Că Liviu Dragnea a ezitat, că mulți dintre vorbitori s-au temut să vorbească despre implicarea SRI în Justiție, despre pericolul antidemocratic al protocoalelor, despre manevrarea jocului politic prin pîrghiile create din colaborarea SRI-DNA.
Cîțiva politicieni au formulat problema pe șleau, Tăriceanu și Liviu Pleșoianu, dar n-a fost de ajuns. Gabriela Firea și Matei Brătianu au scăldat-o, înotînd mai mult pe lîngă, ca și Liviu Dragnea. Din acest punct de vedere, protestul poate fi socotit că și-a atins scopul numai pe jumătate”. 
Integral pe cotidianul.ro.

 

Simona Halep, primul român câștigător la Roland Garros după 40 de ani (Gazeta Sporturilor)

Ziarul sportiv îi dedică astăzi campioanei noastre o ediție de colecție: nu mai puțin de 18 pagini cu și despre Simona Halep!
Puteți citi despre:
√ Transformarea din cenușăreasă în regină: ce promitea Halep în 2012, după ce era eliminată în turul 1 la Roland Garros
√ Jackpot: premiul de la Paris a propulsat-o în top 10 câștiguri all-time în tenisul feminin!
√ Povestea copertei speciale a Gazetei de azi
√ Suferința din spatele gloriei: fotoreporterul Raed Krishan a surprins imagini spectaculoase de după finală, pe care le publicăm în premieră
√ Loja de VIP-uri a Simonei: cine sunt oamenii de suflet ai campioanei
√ Deosebiri și asemănări incredibile între Roland Garros 1978, câștigat de Virginia Ruzici, managerul actual al Simonei, și ediția 2018
Simona Halep (26 de ani), campioana de la Roland Garros, va reveni în România astăzi, cu o cursă Tarom, la ora 16:15, iar seara le va prezenta românilor trofeul. Simona a cerut inițial o aprobare pentru un eveniment în piață, dar PMB l-a programat în fața Arenei Naționale, "din cauza timpului prea scurt pentru aprobările necesare"! Evenimentul va începe la ora 20:00 și va dura în jur de 30 de minute, timp în care Simona le va prezenta fanilor copia trofeului la intrarea de la tribuna oficială, zona VIP, și probabil va ține un scurt discurs. 

 

Ce efecte are victoria Simonei Halep asupra României (Adevărul)

„Adevărul“ a luat legătura cu Andreas Hniatiuc, psiholog sportiv de profesie, dar şi cu Radu Restivan, fondator 321 Sport şi specialist în marketing sportiv, pentru a afla efectele victoriei Simonei asupra României. „Simona Halep reprezintă întruchiparea unor nevoi comune de validare la nivel social, astfel încât oamenii regăsesc în Simona un  model cu care tot mai des se identifică. Lumea o îndrăgeşte şi o apreciază pentru că a dovedit că orice e posibil, atunci când crezi în visul tău şi muncesti pentru a ţi-l atinge“, a explicat Hniatiuc. Acesta e convins că succesul Simonei va influenţa o generaţie întreagă de români.
Radu Restivan e de părere că Simona Halep a umplut golul pe care l-a lăsat Gheorghe Hagi în sportul românesc, după ce fostul fotbalist s-a retras din activitate.

 
Revista presei românești - 11 iulie 2018