Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Scandalul „Halep”, greşeală capitală pentru PSD (Adevărul)

ion-m-ionita_6.jpg

Jurnalistul Ion M. Ioniță semnează editorialul ziarului "Adevărul" de astăzi.
Jurnalistul Ion M. Ioniță semnează editorialul ziarului "Adevărul" de astăzi.
Image source: 
site-ul ziarului Adevărul

Copiii din România, „campioni” în UE la statistici negativă privind educația (România liberă) - Românii au cheltuit în străinătate un miliard de euro în primele patru luni din an (Ziarul Financiar) - Premierele mondialului (Gazeta Sporturilor)

Scandalul „Halep”, greşeală capitală pentru PSD (Adevărul)

Legea de fier care se aplică atunci când vrei să câştigi simpatie publică este să nu ataci niciodată un personaj cu încredere şi popularitate mai mare decât a ta. Traian Băsescu a făcut-o cu Raed Arafat şi a fost începutul sfârşitului pentru acceptabilitatea sa în funcţia de preşedinte al României.
Neforţat de nimeni, PSD a făcut o greşeală majoră care se va deconta în sondaje. Scandalul „Simona Halep” în care partidul s-a vârât singur arată grave probleme şi o lipsă totală de profesionalism în ceea ce priveşte gestionarea imaginii într-o situaţie de criză pentru PSD. Difuzarea pe site-urile PSD a unor imagini manipulate şi a mesajului că publicul de pe Arena Naţională a venit nu să o omagieze pe Simona Halep, ci să o huiduie pe campioana de la Roland Garros, aplaudând-o în schimb pe Gabriela Firea, nu putea fi înghiţită nici de pelicanii din insula Belina. Atunci când diferenţa între realitate şi propagandă este prea mare, efectul este invers. 
Faptul că Liviu Dragnea l-a concediat pe cel responsabil cu o încercare de manipulare atât de grosieră nu repară nimic. E prea puţin. Liviu Dragnea ar trebui să fie cu adevărat îngrijorat faţă de ceea ce se întâmplă cu partidul pe care îl conduce. Stilul impus în Guvern se repetă şi în partid. Sunt puşi în funcţii, oricât de importante, oameni care nu se remarcă decât prin fidelitate faţă de liderul partidului. Restul nu contează. Aşa se face că numărul incompetenţilor şi al impostorilor ajunşi în posturi-cheie a depăşit masa critică. Cu asemenea politică de cadre, PSD îşi taie singur craca de sub picioare. Nu Opoziţia îi va veni de hac, ci eliminarea competenţelor. 

 

Copiii din România, „campioni” în UE la statistici negativă privind educația (România liberă)

Cu un orar extrem de încărcat, materii stufoase și teme numeroase de rezolvat pentru acasă, procentul elevilor cu performanțe ridicate este cel mai scăzut din Uniunea Europeană. Cifrele sunt foarte dure. Potrivit unui raport al Băncii Mondiale prezentat ieri, procentul elevilor care sunt capabili să rezolve probleme complexe este de doar 2,2 % la citire, 3,3 % la matematică și 0,7% la științe. În același timp nivelurile de finanțare a educației în România sunt printre cele mai scăzute din Europa, la 3,1 la sută din PIB în 2017, este sub recomandarea UNESCO, cuprinsă între 4 % și 6 % din PIB pentru a realiza sisteme de educație mai performante.
În raportul Băncii Mondiale se recomandă României măsurarea competențelor, atragerea și menținerea celor mai buni în cariera didactică, investiții mai mari în educație și accent pe grupurile vulnerabile, creșterea gradului de responsabilitate pentru rezultatele învățării.

 

Românii au cheltuit în străinătate un miliard de euro în primele patru luni din an (Ziarul Financiar)

Românii au cheltuit în străinătate un miliard de euro în primele patru luni din an, în vreme ce străinii au cheltuit în România 630 de milioane de euro. Faţă de primele patru luni din 2017, Românii au cheltuit în străină­tate, în ianuarie - aprilie curent, cu 150 mil. euro mai mult, potrivit datelor BNR publicate miercuri.
Anul trecut, românii au cheltuit în străinătate 3,1 miliarde de euro, cu 874 de milioane de euro mai mult decât au cheltuit străinii în România. Prin urmare, nu doar importurile, ci şi vacanţele românilor în străinătate contribuie la deteriorarea contului curent al balanţei de plăţi, care, în primele patru luni din an, a ajuns la 2 miliarde de euro. Din aceste 2 miliarde de euro deficit de cont curent, 388 mil. euro fost provocate de cheltuielile românilor în străinătate.

 

Premierele mondialului (Gazeta Sporturilor)

Ne mai despart doar câteva ore până la startul Mondialului ce propune trei premiere. Noutăți care vin în sprijinul jucătorilor, al antrenorilor, al publicului, dar și al arbitrilor, astfel încât competiția să fie cât mai ferită de erori grave de arbitraj. Tehnologia video și comunicarea în cască dintre banca de rezerve și un asistent aflat în tribună reprezintă noutățile turneului final din Rusia care debutează azi. Organizarea campionatului Mondial din Rusia a costat 10,76 miliarde $ potrivit gazdelor. Se va juca în 11 orașe. Câștigătoarea competiției primește 33,5 milioane €.

 
Revista presei românești - 14 iunie 2018