Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Noi n-o să fim Charlie! (Gazeta Sporturilor)

simona.jpg

Caricatura cu Simona Halep din Charlie Hebdo

Je suis Halep! (Gândul) - Pe schema lui Băsescu, Iohannis dă spionii PSD-ului (Evenimentul Zilei) - Ce a reuşit să facă în doar doi ani primarul cu 10 clase ales fără să promită nimic (Adevărul)

Je suis Halep! (Gândul)

 
„Hei, hei, mai uşor, oameni buni, cu francezii ăştia pe scări, ce Dumnezeu… Păi, aşa ne comportăm noi, oameni cu simţul umorului, vizavi de o mânuţă de caricaturişti abandonaţi de har?”, întreabă jurnalistul Marian Sultănoiu. 
„Nu e prea mare energia cu care le răspundem unor autocaricaturizaţi, prin chiar propriile lor producţii, destul de des greoaie, groteşti şi pline de zaţ?
Ce justifică demersul nostru de a le da mai multă importanţă decât merită?
Tocmai noi, care am fost şcoliţi în înţelegerea şi degustarea ARTEI caricaturii la şcoala lui Gopo, a lui Matty Aslan, a lui Mihai Stănescu, a lui Popa Popas, artişti premiaţi multiplu de ultimii franţuzi cu umor din Hexagon?
Văzând producţia acestor imberbi ai poantei, primiţi în redacţia Charlie Hebdo, ar trebui ca mila, şi nu revolta, să ne străbată stările”. 
 

Noi n-o să fim Charlie! (Gazeta Sporturilor)

 
Ziaristul Alin Buzărin reamintește că „Am fost alături de ei, atunci, în ianuarie 2015, când teroriștii islamici au secerat cu mitralierele redacția din centrul Parisului. Am strigat și noi, românii, ”Je suis Charlie”, mesajul acela de solidaritate rostit de malgași, de groenlandezi, de o planetă întreagă. Solidaritate nu neapărat cu caricaturile antiislamice publicate de Charlie Hebdo, ci cu oamenii aceia care au fost secerați de gloanțe când erau la serviciu...
Mâzgăleala din Charlie nu e de calitate. E de-a dreptul slabă. Desenul e prost, pațachina cu părul zburlit nu aduce nici cu Simona, nici măcar cu Ilie Năstase sau cu Virginia Ruzici, care au luat și ei Roland Garros-ul cu o grămadă de ani în urmă, într-o epocă în care civilizația umană nu era încă atât de preocupată de colectarea fierului vechi. Slăbuță e și poanta.
Mâzgăleala din paginile atât de greu încercatului Charlie Hebdo nu înseamnă nimic. Absolut nimic!”.
 

Pe schema lui Băsescu, Iohannis dă spionii PSD-ului (Evenimentul Zilei)

 
Cu sabia suspendării din funcție deasupra capului, președintele Klaus Iohannis a propus ieri la șefia spionajului extern un PSD-ist apropiat de Israel și coleg de doctorat cu Florian Coldea. PSD nu a avut ieri nicio reacție oficială. Anunțul vine după aproape doi ani de zile în care spionajul extern a avut un director interimar ca urmare a demisiei lui Mihai Răzvan Ungureanu.
Pentru a ajunge șeful spionilor, Vlase urmează să fie votat de plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Propunerea unui PSD-ist la SIE apare în contextul în care Iohannis a pus la SRI un liberal, iar în cei 10 ani de mandat ai lui Traian Băsescu, SRI și SIE au fost mereu împărțite între putere și opoziție.
 

Ce a reuşit să facă în doar doi ani primarul cu 10 clase ales fără să promită nimic (Adevărul)

 
Edilul are o poveste de viaţă impresionantă, ajungând în comuna pe care o conduce ca cioban angajat la un baci din sat.  El a fost vedeta alegerilor locale din 2016 din judeţul Timiş. 
În campania electorală, candidatu UNPR Simion Pop nu a promis nimic. „Vreau să văd cum stau lucrurile. Nu am ieşit să mint. Le-am spus la oameni: ‹‹Dacă aveţi încredere în mine, să nu credeţi că eu dacă câştig mâine vă curge lapte şi miere pentru că nu ştiu exact care este situaţia în primărie››. Eu dacă promit ceva trebuie să mă ţin de cuvânt”, declara primarul în ziua alegerilor locale.
După doi ani de la alegerea lui Simion Pop, echipa Adevărul s-a întors la Secaş, o comună cu doar 300 de locuitori şi cu venituri la bugetul local de mai puţin de 200.000 de euro, să vadă ce a reuşit să facă în primii doi ani de mandat primarul care nu a promis nimic: drum agricol asfaltat, fibră optică în comună, apă curentă, şcoală renovată.
Revista presei românești - 15 iunie 2018
774