Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cinci zile care pot schimba istoria. Analiza săptămânii de foc a României (ziare.com)

dogioiu.jpg

Ioana Ene Dogioiu este senior editor la portalul Ziare.com
Sursa imaginii: 
site-ul Ziare.com

Agentul „00-Vlase” încurcă suspendarea lui Iohannis (Adevărul) - Noua lege a pensiilor nu va aduce justiție socială (România Liberă) - Cu un buget de 24,5 milioane de euro pe 3 ani, Guvernul reia serviciile de asistență pentru bătrânii singuri pe lume (Evenimentul Zilei) - Fără număr de la fina pentru nașu’! (Gazeta Sporturilor)

Cinci zile care pot schimba istoria. Analiza săptămânii de foc a României (ziare.com)

 
„Incepe una dintre cele mai grele saptamani din istoria ultimilor 28 de ani ai Romaniei. Si felul in care vom iesi din ea ar putea marca decisiv alti multi ani de acum inainte”, scrie Ioana Ene Dogoiu, senior editor ziare.com.
„PSD se pregateste sa dea marele asalt impotriva justitiei prin votarea intr-un ritm infernal, de mars sovietic, a modificarilor la codurile penale. Adica o colectie de schimbari confectionate pe masura exacta a dosarelor penale sau condamnari de care trebuie sa scape diferiti pesedisti si lideri ALDE.
Ce prevad noile coduri? De exemplu, ca nicio persoana achitata de prima instanta nu mai poate fi condamnata fara probe noi de instanta de apel. Adica pentru prima data in istoria dreptului, hotararea unei prime instante inferioare capata autoritate de lucru judecat in fata instantei superioare. ICCJ poate fi blocata de Curtea de Apel...
In timp ce PSD si ALDE lupta sa securizeze condamnarile obtinute in prima instanta, Liviu Dragnea isi asteapta saptamana aceasta hotararea in prima instanta in dosarul Bombonica. Precedenta posibila pronuntare a fost insotita de marele miting anti-justitie, aceasta probabila pronuntare este insotita de pregatirea suspendarii presedintelui Iohannis si de presiuni fara precedent asupra completului de 3 judecatori, presiuni despre care a ajuns sa vorbeasca aproape in clar si presedintele ICCJ, Cristina Tarcea...
Si in toata aceasta furtuna perfecta, greu de crezut ca independent de ea, aterizeaza la Bucuresti Wess Mitchell, Adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa si Eurasia, care isi va transmite mesajul exact din mijlocul Facultatii de Drept.
Si nu stim cu ce urechi il vor asculta dnii Dragnea si Tariceanu, care s-au intrecut in declaratii denigratoare la adresa partenerilor din UE si NATO care fi incurajat "statul paralel" si abuzurile lui, motiv pentru care acum roata trebuie intoarsa la momentul in care procurorii erau subordonatii ministrului justitiei, adica epoca Stanoiu pre-aderare la UE si NATO”.
Integral pe ziare.com.
 

Agentul „00-Vlase” încurcă suspendarea lui Iohannis (Adevărul)

 
Preşedintele PSD Liviu Dragnea l-ar fi vrut pe Claudiu Manda la conducerea SIE, potrivit unor surse politice. Preşedintele Klaus Iohannis i-a dejucat însă planul şi l-a propus pe Gabriel Vlase, unul dintre vicepreşedinţii PSD apropiaţii de Mihai Tudose. Dilema lui Dragnea: să lase şefia spionajului pe mâinile unui om de partid, dar care nu-i este loial, sau să pornească un război total cu şeful statului? Răspunsul, după sentinţa de joi.
 

Noua lege a pensiilor nu va aduce justiție socială (România Liberă)

 
Proiectul noii legi a pensiilor, ținut la mare secret de Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, nu va aduce echitate în sistem, ci doar va pune mai multpă presiune pe contributori. Specialiștii lucrează la mai mute scenarii care nu sună deloc bine pentru viitorii pensionari.
 

Cu un buget de 24,5 milioane de euro pe 3 ani, Guvernul reia serviciile de asistență pentru bătrânii singuri pe lume (Evenimentul Zilei)

 
Cazurile bătrânilor care se sfârșesc în singurătate sunt tot mai dese, așa că Ministerul Muncii a compus și deja a fost și aprobat în guvern o Hotărâre care prevede dezvoltarea și reînfi ințarea, acolo unde este cazul, a serviciilor comunitare care să aibă grijă de acești amărâți. Circa 300.000 de vârstnici vor benefi cia de acest program.
 

Fără număr de la fina pentru Nașu’! (Gazeta Sporturilor)

 
Gabi Firea i-a dat cu dedicație lui Gigi Becali îngrijirea terenului de pe național arena, preț plătit de bucureșteni, oricât ar costa!
Protocolul 4048 din 27 octombrie 2017 a fost semnat în secret chiar de primarul Gabriela Firea și de președintele Valeriu Argăseală!
 
Revista presei românești - 18 iunie 2018