Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Jurnalistul german ridicat de jandarmi: Am fost acuzat de lucruri contradictorii; au încercat să mă facă să semnez un avertisment pe care nu l-am putut vedea (g4media.ro)

paul-wagner.jpg

Jurnalistul german ridicat de jandarmi: Am fost acuzat de lucruri contradictorii; au încercat să mă facă să semnez un avertisment pe care nu l-am putut vedea
Image source: 
Facebook/Paul Wagner

Noul Cod de Procedură Penală pe înțelesul tuturor (Evenimentul Zilei) - Studiu. Nevoile de investiţii în infrastructura de transport a României depăşesc 70 miliarde de euro (Ziarul Financiar) - Lejer (Gazeta Sporturilor)

Jurnalistul german ridicat de jandarmi: Am fost acuzat de lucruri contradictorii; au încercat să mă facă să semnez un avertisment pe care nu l-am putut vedea (g4media.ro)

Unul dintre cele mai tensionate momente de la mitingul pentru justiție de miercuri seară din București a fost ridicarea de către jandarmi a jurnalistului german Paul Arne Wagner. Jurnalistul, înarmat cu un aparat foto și un rucsac, a fost săltat de jandarmii din trupele speciale de intervenție și urcat într-o dubă, apoi dus la Secția 5 de Poliție. Și asta în ciuda faptului că ziaristul avea la gât legitimația de presă. El documenta protestul din Piața Victoriei. Wagner a fost eliberat, în jurul miezului nopții, după care a descris  într-o postare pe Facebook, abuzurile comise asupra sa de forțele de ordine.
Wagner povestește cum, după ce a fost dus la secția de poliție, i-au fost aduse acuzații contradictorii – ”diferite de la jandarm la jandarm” – și că a fost pus să semneze o declarație pe care nici măcar nu a fost lăsat să o citească.
Paul Arne Wagner este autorul unui documentar intitulat ”Aici noi nu-l avem decât pe Dragnea”, un reportaj realizat pe urmele proprietăților imobiliare ale șefului PSD în Teleorman.

ADEVĂRUL pas cu pas. Noul Cod de Procedură Penală pe înțelesul tuturor (Evenimentul Zilei)

Evenimentul zilei prezintă cele mai importante modifi cări aduse textelor de lege care stipulează „regulile jocului” în Justiție. Unele dintre modificări au generat controverse în spațiul public, o parte din media sau din scena politică comentând că ele sunt de natură a aduce mai multe beneficii infractorilor, decât victimelor. Un expert consultat de EVZ e de altă părere, arătând că unele modificări aduc un plus de protecție pentru victime, iar altele vin să preîntâmpine eventualele abuzuri ale procurorilor. În plus, EVZ prezintă şi cazuri concrete, dezbătute în sălile de judecată, şi ce deznodământ au avut acestea în lipsa prezentelor modificări.
Una dintre cele mai controversate modificări ale Codului de procedură penală care a trecut de Parlament este cea legată de audierea victimei în prezența făptuitorului. Însă textul de lege adoptat precizează clar că victima poate solicita magistratului - procuror sau judecător, după caz - statutul de martor protejat. Ca şi până acum, aceşti martori sunt audiați prin videoconferință, cu întreaga imagine blurată şi cu vocea distorsionată.

Studiu. Nevoile de investiţii în infrastructura de transport a României depăşesc 70 miliarde de euro (Ziarul Financiar)

Nevoile de investiţii în infrastructura de transport a României depăşesc 70 miliarde de euro, în timp ce resursele disponibile până în 2030 (conform masterplanului de transport) sunt de 36 miliarde de euro, arată un studiu al Euler Hermes, companie ce oferă servicii financiare business-to-business, afiliată grupului Allianz. 
În ultimii doi ani, nu s-au dat însă în folo­sinţă niciun kilometru de autostradă. Anul acesta administraţia speră să inaugureze 60 de kilometri, dar, în acest ritm, nu s-ar ajunge nici la un sfert din kilometrii pro­gramaţi – 1300 de km până în 2036 potrivit ultimul masterplan de transport, aprobat în toamna lui 2016 de guvernul Dacian Cioloş.

Lejer (Gazeta Sporturilor)

FCSB și Viitorul au „pescuit” adversari abordabili la tragerea la sorți Europa League de ieri.

Revista presei românești - 21 iunie 2018