Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ziua în care mandatul Președintelui României încetează (ziare.com)

dogioiu.jpg

Ioana Ene Dogioiu este senior editor la portalul Ziare.com
Sursa imaginii: 
site-ul Ziare.com

Record confirmat de instituţii internaţionale: România are cea mai mare rată de creştere din lume a cheltuielilor militare (Adevărul) - 25 de propuneri de la liderii din business: internshipul plătit, „adopţia“ unei şcoli sau platformele de crowdsourcing, soluţii pentru România de mâine (Ziarul Financiar)

Ziua în care mandatul Președintelui României încetează (ziare.com)

Liviu Dragnea, care pare sa nu-si mai poate controla nervii, a trecut la santaj pe fata la adresa lui Klaus Iohannis, scrie Ioana Ene Dogioiu, Senior editor. Ziare.com
Presedintele Iohannis este amenintat nu numai cu suspendarea, ci si cu demersuri referitoare la averea domniei sale si cu imputarea unor sume de bani de catre ANAF.
Sigur ca presedintele are in fata legii si Fiscului un statut egal cu al oricarui alt cetatean roman. Dar faptul ca Liviu Dragnea da efectiv ordin ministrului de Finante si sefului ANAF sa declanseze impotriva presedintelui operatiuni care pana ieri nu interesau pe nimeni, iar acestia bat din calcaie, mi se pare imposibil de interpretat altfel decat ca un santaj in stil mafiot.
Totul sub pretextul ca presedintele nu ar respecta decizia CCR privind revocarea dnei Kovesi.
Cei care il santajeaza pe presedinte sa incalce Constitutia sub motivul obligativitatii deciziilor CCR omit cel putin 4 decizii ale CCR care au fost incalcate chiar de actuala putere sau de CCR insasi...
Klaus Iohannis poate sa fie sau nu speriat de santaj.  Dar presedintele Romaniei nu are dreptul sa actioneze sub imperiul santajului. 
Daca acum va ceda santajului sau macar va lasa impresia ca o face, pe de-o parte, isi va pierde orice urma de autoritate a functiei, pe de alta parte, va arata o slabiciune care va fi exploatata mereu si mereu pentru orice alta decizie.
Ziua in care presedintele cedeaza la santaj este ziua in care mandatul presedintelui inceteaza.

Record confirmat de instituţii internaţionale: România are cea mai mare rată de creştere din lume a cheltuielilor militare (Adevărul)

Conform unui raport întocmit de Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI), România a avut cea mai mare rată de creştere din lume a cheltuielilor militare în intervalul 2016-2017.
Rata creşterii, de aproximativ 50%, a însumat patru miliarde de dolari (3,41 miliarde de euro) şi a fost consecinţa începerii implementării planului de modernizare şi expansiune a forţelor armate pe perioada 2017-2026. O parte din cheltuielile făcute de MApN s-au dus pentru achiziţionarea de rachete Patriot.
Calculat la nivelul întregii Europe Centrale, cheltuielile militare au crescut cu 12%, în principal pe fondul percepţiei conform căreia Federaţia Rusă reprezintă o ameninţare.  

25 de propuneri de la liderii din business: internshipul plătit, „adopţia“ unei şcoli sau platformele de crowdsourcing, soluţii pentru România de mâine (Ziarul Financiar)

Mai bine de 20 de specialişti din mai multe domenii au răspuns până acum la invitaţia la dialog lansată de Ziarul Financiar şi Banca Transilvania cu scopul de a identifica, în anul centenarului, soluţii concrete care pot contribui la dezvoltarea României pe termen lung. Sondarea creativităţii mediului de business local va continua în cadrul proiectului editorial România 100 de idei, dar până acum acestea au fost cele mai interesante propuneri rezultate în urma discuţiilor deschise cu antreprenori, executivi, arhitecţi sau cercetători. Modernizarea sistemului de educaţie şi susţinerea antreprenoriatului sunt până acum numitorul comun al acestei comunităţi de lideri, dincolo de investiţiile în infrastructură sau sănătate.

 
Revista presei românești - 6 iulie 2018