Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Din primele 100 de companiii ridicate după Revoluţie, 23 mai sunt în picioare. Cea mai mare este din Teleorman (Ziarul Financiar)

statistica_alarmanta_mediu_afaceri.jpg

Ce s-a întâmplat cu prima generaţie de capitalişti ai României? Ziarul Financiar a centralizat datele de la Registrul Comerțului.
Ce s-a întâmplat cu prima generaţie de capitalişti ai României? Ziarul Financiar a centralizat datele de la Registrul Comerțului.
Image source: 
pixabay.com

Condamnaţi la termoficare (Adevărul) - Lungul drum al legilor utile, dar respinse prin Parlament (Evenimentul Zilei) - Cum l-a păcălit CFR pe Omrani (Gazeta Sporturilor)

Condamnaţi la termoficare (Adevărul)

 
Autorităţile locale primesc prin lege dreptul de a stabili în ce zone este obligatorie încălzirea locuinţelor în sistem centralizat. Cei care locuiesc în aceste zone nu vor putea să opteze pentru soluţii individuale de încălzire.
 
 

Lungul drum al legilor utile, dar respinse prin Parlament (Evenimentul Zilei)

 
În sesiunea parlamentară care s-a încheiat, aleșii poporului s-au întrecut în proiecte de lege care mai de care. Depuse în Parlament, inițiativele legislative s-au împotmolit și nu au mai devenit legi, fie pentru că aleșii poporului l-au luat în brate pe Gică Contra, fie pentru că inițiatorii s-au pierdut printre ițele procesului legislative.
Deputatul ALDE, Ștefan Băișanu, a depus, în mai, un proiect de lege prin care denumirile referitoare la produsele de origine animală (mezelurile și lactatele) ar putea fi schimbate dacă nu conțin 95% din ingredimentul de bază. Cu alte cuvinte, bombele cu ceas din alimentație să fie interzise.
Deputatul PSD, Silviu Macovei, a anunțat, la începutul luni iunie, că va depune o inițiativă legislativă care să facă imposibilă cheltuirea alocației pentru copii pe alcool, țigări sau cafea. Astfel, alocația ar urma să se dea prin intermediul unor bonuri cu care se vor putea achiziționa doar produse pentru necesitățile copiilor.
 

 

Ce s-a întâmplat cu prima generaţie de capitalişti ai României: Din primele 100 de companiii ridicate după revoluţie, 23 mai sunt în picioare. Cea mai mare este din Teleorman (Ziarul Financiar)

 
Potrivit datelor centrali­za­te de ZF, din primele 100 de firme înregistrate în România în 1990, 41 au fost în Buzău, în mod neaşteptat acest judeţ pu­tând fi considerat leagănul capitalismu­lui made in Ro.
Doar 21 de companii din primele 100 au fost înregistrate în Bucureşti, devenit azi centrul financiar al României.
De la Revoluţie şi până în prezent, mai bine de 2 milioane de numere de înmatri­cu­la­re au fost emise de Registrul Comerţului.
Lipsa de maturitate a mediului local de business este vizibilă şi la nivelul denumirii acestor firme, nu doar în anii care au rezistat pe piaţă. Birt Familial, Palmier, Vadul Trotu­şului sau Servind Bucureşti sunt doar câteva dintre numele exotice de firme care au populat zorii capitalismului românesc.
Din primele 100 de companii în­registra­te la Registrul Comer­ţului, 23 mai sunt în func­ţiune şi azi.
Din aceste 23, şapte au avut anul trecut cifra de afaceri zero, iar trei nu au datele depuse la Ministerul Finanţelor.
Mai departe, liderul acestui pluton de com­panii care rezistă de aproape 30 de ani este compania Proinvest SRL, specializată în comerţul cu maşini agricole, înregistrată în Teleorman, care anul trecut a avut un business de 64,3 milioane de lei.
Compania este controlată de omul de afaceri Marian Fişcuci, fost administrator al Tel Drum şi un apropiat al liderului PSD Liviu Dragnea.
În decembrie anul trecut, Marian Fişcuci, alături de fostul deputat Adrian Simionescu, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru fapte de acte de comerţ incompatibile cu funcţia şi complicitate la evaziune fiscală, respectiv evaziune fiscală.
 
 

Cum l-a păcălit CFR pe Omrani (Gazeta Sporturilor)

 
Francezul a parafat prelungirea contractului crezând că semnează doar o mărire de salariu.
Atacantul clujenilor i-a promis lui Becali că vine la FCSB, dar s-a trezit că e legat de CFR până în 2019. Dându-și seama de eroare, el a acceptat noua ofertă a campionilor: contract pe 3 ani cu salariu de 4 ori mai mare.
Revista presei românești - 18 iulie 2018
495