Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dovada că Liviu Dragnea a colaborat cu ”statul paralel” furnizată oficial chiar de Guvern (G4media.ro)

dragnea_discurs.jpg

Liviu Dragnea la mitingul PSD din 9 iunie 2018
Sursa imaginii: 
RFI România/Alex Olaru

Ce efecte ascunde plafonarea la 55 de lei/Mwh a preţului gazelor din producţia internă şi de ce Teodorovici şi Vâlcov pot fi groparii securităţii energetice a ţării (Adevărul) - O industrie „pe val“.  Cele mai mari patru festivaluri de muzică au încasări de 100 mil. lei din bilete şi sponsorizări (Ziarul Financiar) - Coadă la tiltu (Gazeta Sporturilor)

Ce efecte ascunde plafonarea la 55 de lei/Mwh a preţului gazelor din producţia internă şi de ce Teodorovici şi Vâlcov pot fi groparii securităţii energetice a ţării (Adevărul)

Este un articol de opinie semnat de Vlad Epurescu pe Blogurile Adevărul.
„Intenţia lui Darius Vâlcov şi a lui Orlando Teodorovici de a plafona preţul de achizitie al gazului din producţia interna la 55 de lei/Mwh este cel mai oribil atac la ideea de piaţă liberă. În această guvernare, aflăm că preţul nu se mai formează la intersecţia dintre cerere şi ofertă, ci atunci când vârful pixului mânuit de consilierul premierului atinge foaia aspră a unui ceaslov cu care, de regulă, omoară muşte.
Pentru că nu prea mai au de unde să facă rost de bani, teoreticienii finanţişti ai PSD-ului s-au gândit să arunce în populaţie cu gaze, benzină şi motorină! 
Plafonarea la 55 de lei/Mwh nu le va aduce gospodăriilor o factură mai mică pentru că, piaţa gazelor naturale, doar la consumatorii industriali este liberalizată. La consumatorii casnici, preţul este fixat de ANRE şi va fi aşa până în 2021.
Marii consumatori industriali care n-au mai investit în retehnologizări pentru a onora ţintele de mediu şi care au fost abonaţi la gazul ieftin de la stat vor sparge şi ei şampaniile de bucurie. Până la urmă, Interagro, Alro sau Mittal vor produce bunuri pentru export folosindu-se de gazul ieftin românesc iar valoarea adăugată se va duce peste hotare, acolo, unde, piaţa de desfacere este mult mai mare iar cererea pentru aluminiu, oţel sau mase plastice se situează la un preţ mult mai competitiv decât în ţară”. Găsiți textul integral în ediția online "Adevărul" de astăzi.

Dovada că Liviu Dragnea a colaborat cu ”statul paralel” furnizată oficial chiar de Guvern: A semnat ca ministru al Dezvoltării în 2014 un protocol secret cu SRI (G4media.ro)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a semnat în 2014 un protocol secret de colaborare cu Serviciul Român de Informații, după cum reiese dintr-un răspuns oficial furnizat unui cititor G4Media.ro chiar de către Ministerul Dezvoltării, condus de Paul Stănescu. Din răspunsul oficial rezultă că la minister au fost semnate în total patru protocoale cu SRI: în 2007, 2008, 2012 și 2014. Liviu Dragnea a fost ministru al dezvoltării regionale în perioada 21 decembrie 2012 – 17 decembrie 2014, fiind succedat în funcție de Sevil Shhaideh. Dragnea a declarat despre protocoalele cu SRI că ”reprezintă baza scrisă pentru un sistem de poliţie politică”. Liderul PSD nu a răspuns până la ora publicării acestui articol întrebărilor transmise de G4Media.ro.

O industrie „pe val“.  Cele mai mari patru festivaluri de muzică au încasări de 100 mil. lei din bilete şi sponsorizări (Ziarul Financiar)

Festivalurile Untold, Neversea, Elec­tric Castle şi Summer Well au realizat anul trecut încasări de aproa­­pe 100 mil. lei din vânzarea de bilete şi din contractele de sponsorizare.
Cele patru festivaluri, care aduc laolaltă câ­te­va zeci de artişti români şi străini, sunt vi­zi­­ta­te de peste 200.000 de oa­meni (vizi­ta­­tori unici), po­tri­vit esti­mă­rilor ZF.
Untold (Cluj-Napoca), Neversea (Constanţa), Electric Castle (Cluj-Napoca) şi Summer Well (Bucureşti) generează un business între 250 şi 300 de milioane de lei pentru hoteluri, restaurante şi magazine.

Coadă la tiltu (Gazeta Sporturilor)

Azi începe ediția cu numărul 101 a Ligii 1. Gazeta face tradiționala analiză a șanselor la titlu.
FCSB și CFR sunt favorite să își dispute trofeul și în acest sezon. Craiova și Viitorul le suflă în ceafă, Dinamo pare din nou outsider, dar visează să producă marea surpriză. Dintre antrenori, Hagi e singurul care știe cum e să fii campion.