Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


De ce a refuzat ministrul Tudorel Toader primii patru candidaţi pentru şefia DNA (Adevărul)

tudorel_toader.png

Image source: 
Ministerul Justiției

Declarația de război a PSD. Nu doar mașina suedeză trebuie eliminată (ziare.com) - Concurenţă de 20 de candidaţi pe loc la facultatea care a dat primul miliardar român din IT (Ziarul Financiar) - Gnohere șI Nistor, seara luptătorilor la un FCSB – Dinamo de neuitat! (Gazeta Sporturilor)

De ce a refuzat ministrul Tudorel Toader primii patru candidaţi pentru şefia DNA (Adevărul)

Se prelungeşte suspansul în privinţa şefiei DNA. O nouă procedură de selecţie va fi organizată în luna august deoarece cei patru candidaţi – trei procurori de DNA şi unul din Parchetul General - au reuşit să-l convingă pe ministrul Tudorel Toader că merită cel mai important fotoliu din DNA. Motivul invocat de ministrul Toader pentru a trânti candidaturile a fost acela că procurorii Florentina Mirică, Marius Iacob, Elena Grecu (toţi din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie) şi Cristian Lazăr, de la Parchetul Curţii Supreme, nu au îndeplinit cerinţele necesare postului de şef al DNA. Specialiştii acuză însă lipsa de transparenţă în procedura de selecţie. Mai exact, ministrul Justiţiei ar fi trebuir să precizeze din capul locului ce calităţi trebuie să aibă viitorul şef de la anticorupţie.

Declarația de război a PSD. Nu doar mașina suedeză trebuie eliminată (ziare.com)

"Stirea despre intocmirea unui dosar penal pe numele propietarului masinii cu numar de inmatriculare suedez dedicat PSD-ului are semnificatii multiple, indiferent daca e adevarata sau nu.
Informatia a fost furnizata de un ziar din Craiova si postata cu evidenta satisfactie pe contul sau de Facebook de Olguta Vasilescu. Dna Vasilescu s-a grabit sa confirme "#asaelacraiova" stirea cu dosarul penal aruncand in derizoriu dezmintirea politiei din Craiova. Si nimeni nu a negat Circulara IGPR care punea potera pe masina.
Este ca o marturisire colectiva de neputinta si furie si o medalie de onoare pentru proprietarul masinii care a obtinut exact ceea ce a dorit.
I-a urzicat rau pe pesedisti. Pentru ca acest numar de inmatriculare a fost fermentul care a scos la suprafata toata ura, tot dispretul acumulat in electorat impotriva actualului partid de guvernamant. 
A fost o smetie colectiva din partea unui popor care a inteles ca pentru a se face auzit trebuie sa vorbeaca pe limba interlocutorului. Si a facut-o. Iar interlocutorul, surd la mesajele elegante, a auzit. Si a reactionat in felul sau primitiv, scrie Ioana Ene Dogioiu.
In tara in care atatia infractori umbla liberi, in care au ramas nerezolvate atatea probleme legate de siguranta cetateanului, grija Politiei romane a fost sa caute in gaura de sarpe motivul pentru care sa-l priponeasca pe omul care n-a facut altceva decat sa dea glas, printr-o placuta de inmatriculare, deci printr-o modalitate benigna, unei furii colective". Integral pe ziare.com. 
Între timp, ”Ambasada Suediei în România vrea să clarifice faptul că numerele de înmatriculare personalizate emise de Agenția Suedeză de Transport sunt valide pentru călătorie în Uniunea Europeană”, se arată într-un comunicat al ambasadei postat pe Facebook.

Mirajul salariilor din IT atrage absolvenţii de liceu la Matematică-Informatică: Concurenţă de 20 de candidaţi pe loc la facultatea care a dat primul miliardar român din IT (Ziarul Financiar)

Peste 1.500 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru examenul de admitere la specializarea  „Calcu­la­toare şi Tehnologia Informaţiei“ din cadrul Facultăţii de Mate­matică şi Informatică a Universităţii din Bu­cureşti, care are anul acesta 75 de locuri subvenţionate de la buget, rezultând o concurenţă de 20,1 candidaţi pe loc. Această specializare a fost înfiinţată în urmă cu circa 10 ani, iar candidaţii trebuie să dea un examen de admitere scris cu exerciţii de ma­te­ma­tică, informatică şi fizică. Ultima medie de admitere la această specializare a fost de 7,64 în 2018.
Printre absolvenţii acestei facultăţi se află Daniel Dines, cofondatorul com­paniei IT UiPath evaluată la 1 miliard de euro, şi Florin Talpeş, cofondator al Bitdefender, cel mai mare producător local de software.
Angajaţii din sectorul IT – domeniu care a ajuns să genereze 6% din PIB, fiind starul economiei în ultimii ani – au ajuns cel mai bine plătiţi din economie. Salariul mediu din acest sector a ajuns la aproape 6.500 de lei net, fiind de 2,5 ori mai mare decât salariul mediu la nivelul întregii economii.

„Servicii Comunitare pentru Copii“. Un proiect care ajută familiile vulnerabile să se ajute singure (România Liberă)

Am mers împreună cu asistenții UNICEF în comunele Motoșeni și Răchitoasa, din județul Bacău, pentru a vedea cum s-a schimbat viața familiilor vulnerabile prinse în proiectul-pilot „Servicii Comunitare pentru Copii“. Nu mai țin minte când am stat ultima oară cu un adult la masă“, este fraza pe care atunci când o auzi rostită de un tată care crește singur șase copii ți se întipărește în memorie și schimbă ceva în percepția pe care o ai despre viață. Cel care a rostit această frază are o poveste de viață grea, dar, din fericire, face parte dintr-o poveste -optimistă, dătătoare de speranță pentru mulți alții asemenea lui...

Gnohere șI Nistor, seara luptătorilor la un FCSB – Dinamo de neuitat! (Gazeta Sporturilor)

Chiar dacă Coman a înscris două goluri, derbyul a oferit spectacol pentru că cei doi lideri ai ambiției din teren, Gnohere și Nistor, n-au încetat să bage cărbuni.
Rezultatul de 3 la 3 în derby de România e meritat, pentru că FCSB n-a știut să trateze finalul de meci, iar Dică are contribuția sa letală. Cât despre Dinamo, dacă muncește așa, va fi sus în campionat, totul depinde de ea. 

Revista presei românești - 30 iulie 2018