Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Timp, nervi și bani pierduți pentru a depune Declarația Unică (Hotnews.ro)

declaratia_unica.jpg

31 iulie a fost ultima zi în care contribuabilii persoane fizice mai puteau depune formularul pentru a nu fi sancționat ulterior cu amenzi între 50 și 500 de lei.

Ruleta românească: săli de operație dezinfectate din 7 în 7! (Libertatea) - Sondaj: Şase români din zece, nemulţumiţi de prestaţia lui Klaus Iohannis (Adevărul) - Povestea unui dezastru anunţat. Autoritățile române au așteptat pesta porcină cu mâinile în sân (Evenimentul Zilei)

Timp, nervi și bani pierduți pentru a depune Declarația Unică: Nu înțeleg! Avem o țară performantă în IT și un sistem la pământ! (Hotnews.ro)

Zeci de persoane au stat marți la coadă la Xerox-ul de lângă Administrația Fiscală a Sectorului 1 pentru a cumpăra cu 4,2 lei formularul Declarației Unice, în ultima zi de depunere a acestui document, în condițiile în care la ANAF nu puteau obține acest formular. După ce depuneau declarația și își plăteau dările către stat erau direcționați să își valideze calitatea de asigurat la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, situată alături. Culmea este că și dacă ai depus online Declarația Unică te poți trezi neasigurat. Este cazul unei avocate din București care s-a trezit neasigurată la medicul de familie, deși își plătise asigurările și depusese online Declarația Unică.

Declaraţia unui expert: Guvernul PSD a acordat cea mai bună facilitate fiscală din România micilor întreprinzători de la Revoluţie încoace prin declaraţia unică (Ziarul Financiar)

Micii întreprinzători au posibilitatea să plătească impozite şi contribuţii raportate la salariul minim pe economie, indiferent de venitul realizat într-un an. Facilitatea fiscală a fost introdusă iniţial prin declaraţia 600, care s-a anulat şi care acum se numeşte declaraţia 212 sau declaraţia unică. Potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, declaraţia unică a fost depusă deja de circa 600.000 de contribuabili, dintre care 190.000 au depus-o online.

Ruleta românească: săli de operație dezinfectate din 7 în 7! (Libertatea)

Un audit aflat pe masa ministrului Pintea dezvăluie participarea spitalor la îmbolnăvirea și moartea pacienților.
Conform raport de audit al Ministerului Sănătății la Spitalul Clinic de Urgență dr. Bagdasar Arseni București, ”achiziția de dezinfectante utilizate pentru nebulizatoarele din sălile de operații a fost de 610 litri. Cantitatea necesară de dezinfectant care ar fi trebuit achiziționată ar fi fost de 4.051 litri”.
Inspectorii scriu negru pe alb că nu toate lucrurile pe care șefii spitalului le-au neglijat vin din lipsa banilor!
Unele țin, pur și simplu, de ignorarea unor reguli de igienă și de lipsa de organizare.
Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan.

Sondaj: Şase români din zece, nemulţumiţi de prestaţia lui Klaus Iohannis (Adevărul)

60% din românii care au răspuns întrebărilor unui sondaj realizat pentru Institutul Internaţional Republican, organizaţie non-guvernamentală americană, nu sunt satisfăcuţi de activitatea preşedintelui Klaus Iohan­nis. De asemenea, doar 6% sunt „foarte mulţumiţi“ de modul cum şi-a făcut şeful statului treaba, în timp ce 33% sunt „oarecum mulţumiţi“.
Cercetarea sociologică, derulată în perioada 7 mai - 2 iunie 2018, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional, cu o marjă de eroare +- 1,2- 2,8, a măsurat atât percepţia asupra instituţiilor interne, cum ar fi încrederea în acestea, cât şi poziţionarea celor din România pe teme care ţin de politica externă, cum e raportarea faţă de Uniunea Europeană şi NATO. În primul rând, 77% din cei care au răspuns întrebărilor celor care au făcut sondajul consideră că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, în timp ce doar 19% cred că România merge într-o direcţie bună. Principalul motiv pentru care democraţia românească nu ar merge bine ar fi corupţia, după cum au răspuns 32% din cei întrebaţi, pe locul doi (20%) fiind plasată incompetenţa politicienilor şi urmărirea intereselor personale, în timp ce podiumul e completat de Guvern (11%).

Povestea unui dezastru anunţat. Autoritățile române au așteptat pesta porcină cu mâinile în sân (Evenimentul Zilei)

Comisia Europeană ne-a avertizat de pesta porcină încă din 1 martie 2017. Imediat, Guvernul Sorin Grindeanu a adoptat o hotărâre prin care vânătoarea de mistreți putea fi autorizată tot anul, dacă se constata un focar de pestă porcină africană. La puţin timp după hotărârea adoptată de Guvern, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Brănescu, a anunţat, la finalul lunii mai 2017, că România este o ţară liberă de pestă porcină şi poate începe exportul de carne de porc. Numai că în iulie 2017, la numai două luni de la anunţul triumfalist al preşedintelui ANSVSA, în România a apărut primul focar de pestă porcină, în judeţul Satu Mare.

Revista presei românești - 1 august 2018