Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


De ce adevărul vinovaților fără vină din 10 august e foarte greu de aflat (Ziare.com)

În semn de solidaritate, Jandarmeria şi-a gazat, şi ea, doi oameni nevinovaţi (Gândul) - Marii angajatori ai ultimului deceniu: Nouă din zece locuri de muncă noi au fost create în centre de servicii, în turism sau în industria auto (Ziarul Financiar) - Interviu tulburător cu Mihai Neșu: "Trăiesc cel mai bun moment al vieții mele" (Gazeta Sporturilor)

De ce adevarul vinovatilor fara vina din 10 august e foarte greu de aflat. Captivii (Ziare.com)

Ioana Ene Dogioiu, Senior editor, pornește de la cazul barbatului de 62 de ani din Teleorman. Nu putem ști dacă a murit in urma gazarii la care a fost expus in 10 august. Si medicii se contrazic pe aceasta tema: unii sustin ca hemoragia digestiva care l-a rapus nu putea avea legatura cu gazarea din urma cu 10 zile, altii, specialisti ATI, afirma ca gazarea putea sa fie un factor precipitant pentru hemoragia digestiva.
Comunicatul lui Raed Arafat, cu exceptia faptului ca incalca grav confidentialitatea datelor medicale, nu spune decat ca omul a avut de suferit dupa gazare, dar a refuzat internarea. Nu exclude insa sub nicio forma legatura de cauzalitate dintre gazare si deces. Daca ea exista sau nu ar trebui sa stabileasca examenul medico-legal si ancheta penala deja declansata.
Uriasa problema observată de ziaristă este capturarea institutiilor statului care si-au pierdut complet credibilitatea. Iar faptul ca vorbim despre o ancheta a politiei din Teleorman duce suspiciunea la cote apoteotice...
Poate ca, dincolo de toate pagubele economice provocate de acest guvern, cel mai mare prejudiciu este tocmai aceasta decredibilizare masiva a institutiilor cheie, care dupa perioada de ocupatie pesedista trebuie reconstruite de la zero.

În semn de solidaritate, Jandarmeria şi-a gazat, şi ea, doi oameni nevinovaţi (Gândul)

Dacă n-am fi penibili, am fi, cu siguranţă, comici, comentează Marian Sultănoiu. Jurnalistul face referire la numărul de stand up comedy, susţinut ieri în poligon de un nene jandarm, îmbrăcat în combinezon şi cu armamentul din dotare, la purtător. El ne-a învăţat: tipurile de armament cu gaze lacrimogene, evident neletale, folosit la „restabilirea ordinii”.
La proba practică a fost grotesc.
În fundul poligonului se mişcau doi jandarmi, echipaţi şi înarmaţi. Cei doi s-au dovedit a fi inhalatori de gaze, dovada vie a faptului că lacrimogenul e neletal, şi chiar inofensiv...
Demonstraţia a fost una perfect inutilă. 
Interesantă ar fi fost o reconstituire despre CUM a fost folosit acest armament. Cum, cât şi de unde s-a „tras”. În ce condiţii, şi dacă s-a respectat legea.
Întrucât toată lumea cunoaşte „n” tipuri de gaze, în principiu, „neletale”, care, în funcţie de volumul inhalat, devin extrem de letale.
Dar, probabil că Jandarmeria a primit ordin să fie, ieri, şi mai comică decât a fost, duminică, Carmen Dan. 

Marii angajatori ai ultimului deceniu (iunie 2009 - iunie 2018): Nouă din zece locuri de muncă noi au fost create în centre de servicii, în turism sau în industria auto (Ziarul Financiar)

„Investitorii din marile companii de telecomunicații și numeroase call center au văzut în România un paradis tineri vorbitor de limbi străine, cu bune abilități pe digital, și un consumator pretențios, care, oricât de săracă, vrea un telefon smart și cât se poate de nou”.
În total, efectivul de salariați din economie a crescut cu 322.000 de persoane în ultimii 10 ani, ajungând la 4,94 milioane de persoane în luna iunie 2018.

Guvernul impune baze de date pentru firme ca să vadă cine e rău-platnic de meserie (România liberă)

Toate firmele din România vor fi obligate să alcătuiască baze de date cu partenerii care le datorează bani pe o perioadă mai mare de 30 de zile și să le trimită la Ministerul Economiei, potrivit unei hotărâri de guvern.
În ultimii patru ani, am intrat în insolvență peste 100.000 de companii românești, adică o medie de 20.000 de companii pe an, respectiv 16% din totalul firmelor active și 10 la sută din totalul celor foarte mari.

Interviu tulburător cu Mihai Neșu: "Trăiesc cel mai bun moment al vieții mele" (Gazeta Sporturilor)

Mihai Neșu, 35 de ani, s-a redescoperit pe sine în urma acelui moment teribil din 2011 (când s-a accidentat pe teren și a rămas paralizat de la gât în jos – n.red.) și s-a destăinuit într-un interviu emoționant EXCLUSIV pentru GSP.
Neșu povestește cum a trecut peste cumpăna existenței: "Accidentarea m-a ajutat să mă descopăr pe mine, cel care eram cu adevărat, nu ce voiam eu să par".
Găsiți interviul răvășitor de 4 pagini în Gazeta Sporturilor de azi.

 
Revista presei românești - 21 august 2018