Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dragnea, dincolo de Dej (Republica)

ctp.png

Scriitorul și jurnalistul Cristian Tudor Popescu
Sursa imaginii: 
republica.ro

Dragnea, despre evenimentele din 10 august: O tentativă de LOVITURĂ DE STAT eşuată. O SUSŢIN în continuare pe Viorică Dăncilă (Gândul) - Carmen Dan nu se poate salva, și nici Jandarmeria (Adevărul) - CAMPANIE JURNALUL: Investiții la sat rămase de căruță N-aveți asfalt? Vă facem Maracana! (Jurnalul Național)

Dragnea, despre evenimentele din 10 august: O tentativă de LOVITURĂ DE STAT eşuată. O SUSŢIN în continuare pe Viorică Dăncilă (Gândul)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a catalogat evenimentele din 10 august, din Piaţa Victoriei, ca fiind o tentativă de lovitură de stat eşuată. Liderul social-democraţilor consideră că atitudinea preşedintelui Iohannis legat de acele evenimente a fost iresponsabilă. Liviu Dragnea este de părere că Jandarmeria nu a acţionat disproporţionat.Preşedintele PSD a declarat că în noaptea protestelor violente a vorbit cu Viorica Dăncilă şi Călin Popescu Tăriceanu.
Portalul gândul.info reunește și declarațiile referitoare la multinaționale. Liderul PSD Liviu Dragnea a afirmat că are informaţii că unele companii străine ar fi în spatele mişcării #rezist. Şeful Camerei Deputaţilor susţine că nemulţumirile multinaţionalelor au legătură cu măsurile luate de Guvernul PSD şi cu faptul că insttuţiile abilitate au început să investigheze modul în care acestea ocolesc plata unor taxe şi impozite.
Dragnea a vorbit aseară la Antena 3 și despre o presupusă tentativă de asasinare la adresa sa anul trecut.

Dragnea, dincolo de Dej (Republica)

Cristian Tudor Popescu comentează declarațiile despre amenințarea cu moartea ale președintelui partidului de guvernământ din România.
„L. Dragnea este primul șef al Partidului care coboară dincolo de Iliescu, Ceaușescu și Gheorghiu-Dej. Nici Dej, nici Ceaușescu, nici Iliescu nu au pretins, atunci când au ordonat represalii armate împotriva civililor, că era cât p-aci ca ei să fie omorâți de un comando de killeri. 
Dincolo este I.V. Stalin, care asta făcea o dată la câteva luni. Erau descoperite comploturi americane, englezești, evreiești, cu sprijinul cozilor de topor din țară, țintind uciderea generalissim-ului. După care urmau persecuții și deportări în masă.
În ultimii săi ani, Stalin dădea semne clinice de demență. În cazul lui L. Dragnea, mai au rost întrebări raționale cu privire la ce debitează? Cum ar fi: de ce a tăcut un an și ceva până să spună că s-a încercat asasinarea sa? De ce respectivii, dacă știa câți erau, unde au fost cazați și cine i-a plătit, n-au fost arestați de poliția lui Carmen Dan? Oare George Soros știe cine este și cum se pronunță numele acestui man din Teleorman?
Nu rămâne, de fapt, decât o singură întrebare de pus? Ce este mai mare, tupeul lui L. Dragnea sau prostia celor care îl mai cred?” 

Carmen Dan nu se poate salva, și nici Jandarmeria (Adevărul)

„Carmen Dan spune din propria investigație a Ministerului de Interne că zece jandarmii sunt pasibil de pedeapsă pentru că au încălcat legea. 10 jandarmi care încalcă legea în folosirea forței împotriva protestatarilor este foarte mult. Unul sau două cazuri ar fi putut fi considerată fenomen izolat, dar tot ar fi trebuit anchetate și deferite justiției. Dar 10 înseamnă mult mai mult. Fie comandanții au fost incapabili să controleze trupele, fie așa au fost antrenați să acționeze. În ambele variante, Jandarmeria are de oferit explicații amplă despre ceea ce se întâmplă în interior, iar soluția nu poate fi decât o reformă radicală. .. 
Acceptând să stea în fotoliul ministerial și să asiste întreaga noapte la operațiunile Jandarmeriei, apoi să gireze avalanșe de informații false cu care instituția încercat să intoxici opinia publică, doamna Dan nu poate să mai afirme că nu are nicio responsabilitate.
În momentul în care criza în care a plonjat PSD, pe plan intern și internațional, va deveni și mai adâncă, liderull partidului nu va avea nicio reținere să ofere câteva sacrificii politice. Că nu va fi de ajuns, asta este o altă poveste”, scrie Ion M. Ioniță în editorialul ziarului.

CAMPANIE JURNALUL: Investiții la sat rămase de căruță N-aveți asfalt? Vă facem Maracana! (Jurnalul Național)

Într-o comună clujeană cu 2.000 de locuitori, Guvernul a investit o avere pentru a ridica de la zero o bază sportivă multifuncțională, cu teren de fotbal, rugby, hochei, tenis şi ce o mai fi, sport să fie, pentru localnicii ajunși în cea mai mare parte la pensie. La nouă ani de la demararea lucrărilor, investiția e în plop.

 
Revista presei românești - 22 august 2018