Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Nu, nu e nebun! (ziare.com)

dragnea.jpg

Liviu Dragnea
Image source: 
Site-ul Partidului Social Democrat

Noua hartă a pestei porcine, pentru care Guvernul a cerut convocarea CSAT! (tolo.ro) - Biserica a contribuit cu doi lei la fiecare 10 lei investiți în noua Catedrală (Hotnews.ro) - Românii s-au îndatorat până la ultimul leu (Ziarul Financiar)

Nu, nu e nebun! (ziare.com)

„Cea mai mare greseala ar fi sa-l consideram pe Liviu Dragnea nebun dupa ce a anuntat ca ar fi fost tinta unei tentative de asasinat in aprilie anul trecut. A fost evident o bazaconie. SPP nu a auzit de asa ceva, nici Parchetul General, nici Politia nu au primit vreo plangere a dlui Dragnea si, desigur, nu au anchetat asa ceva. Liviu Dragnea a mintit cinic pentru a accesa doua paliere de comunicare, emotionale amandoua.
Pentru publicul dependent de Romania TV si Antena 3 detaliile nu sunt importante. Nici macar infirmarile institutiilor statului nu cred ca au vreun ecou. Scopul a fost starnirea unei emotii victimizante pentru Liviu Dragnea.
Momentul era critic pentru ca exista pericolul ca pana si acest public sa gliseze spre o nemultumire privind violentele din Piata Victoriei. Nu cred sa existe cineva, indiferent de convingerile politice, care sa nu se cutremure cand vede imagini cu oameni loviti in cap, desi aveau mainile ridicate. Sau cu copii gazati. E totusi prea mult, iar narativul jadarmeritei s-a dovedit insuficient, mai ales ca femeia nici nu a patit mare lucru, indiferent cat s-au straduit sefii ei si propaganda pesedista sa umfle povestea...
Al doilea palier de comunicare este catre publicul care a izbucnit in ras. Instantaneu, chiar inainte de precizariile Parchetului si ale SPP, pe Facebook a inceput distractia. Si creativitatea a fost spumoasa.
Dar, atentie!, cine rade in hohote nu mai poate fi nervos. Cine se intrece in ironii pe tema tentativei de asasinat nu mai vorbeste despre violentele din Piata Victoriei...
Gogomania uriasa la care Dragnea a fost nevoit sa recurga pe post de diversiune arata disperarea si gravitatea momentului.
Singura modalitate eficienta de combatere a acestei strategii ar fi fost ignorarea si mentinerea atentiei pe ceea ce merita, pe victimele represiunii, pe prestatia dezgustatoare si contradictorie a autoritatilor care nu mai stiu cu ce minciuni sa se acopere pentru ceea ce au facut in 10 august”, scrie Ioana Ene Dogioiu. Integral pe site-ul ziare.com.

Noua hartă a pestei porcine, pentru care guvernul a cerut convocarea CSAT! (tolo.ro)

Pesta porcină africană se întinde cu repeziciune. Trei sferturi din țară este afectată, fie cu focare, fie cu restricții la vânzarea cărnii de porc.
Guvernul României a solicitat ”convocarea de urgență a Consiliului Suprem de Apărare a Țării”, incvocând rectificări bugetare și asigurarea fondurilor pentru combaterea pestei porcine.
Este pentru prima oară în istoria post-decembristă a României când solicitarea de convocare vine din partea membrilor Consiliului Suprem de Apărare a Țării, și nu din partea președintelui.
De asemenea, este prima oară când motivul convocării CSAT este rectificarea bugetară.
De fapt, susțin specialiști din ANSVSA pentru ziarul Libertatea, alerta națională a pestei porcine e ceea ce determină Guvernul să convoace CSAT.
Molima a ajuns în 18 județe „roșii”, inclusiv în București și județul Ilfov, iar în alte 12 județene „albastre” învecinate s-au impus restricții de comercializare a cărnii de porc.
În urmă cu două săptămâni erau 13 județe cu focare și 14 în care s-au impus restricții... Un articol de de Mirela Neag și Cătălin Tolontan.

 

​EXCLUSIV Biserica a contribuit cu doi lei la fiecare 10 lei investiți în noua Catedrală / Cât a costat până acum construcția care va fi sfințită pe 25 noiembrie, dar finalizată peste șase ani (Hotnews.ro)

Construcția Catedralei Mântuirii Neamului a început în decembrie 2010. Au trecut aproape opt ani, iar astăzi poate fi văzută cum se înalță de la unele dintre geamurile Palatului Parlamentului, ori de pe Calea 13 septembrie. De-a lungul acestor ani au existat dispute în spațiul public vizavi de banii care se asigură de la stat pentru clădire. Totuși, lucrările au continuat, continuă și azi și vor continua în următorii ani pentru că, deși se va termina construcția, Catedrala nu va fi gata pe 25 noiembrie 2018 când va fi sfințită, ci după ce se va finaliza împodobirea. Adică în 2024.
Până acum costurile construcției s-au ridicat la 102 milioane euro
Patriarhia a contribuit cu 20%
Excedentul bugetar al BOR fost reportat pentru a putea fi utilizat pentru susținerea activității curente, întreținerea și funcționarea lăcașurilor de cult, pentru acțiuni specifice de furnizare în nume propriu și/sau în parteneriat de servicii sociale

Românii s-au îndatorat până la ultimul leu: Creditele noi pentru consum sunt la maximul ultimilor 12 ani datorită creşterii salariilor şi scăderii dobânzilor. Broker: Avem clienţi cărora salariul li s-a dublat, lucru care a contat în decizia de îndatorare (Ziarul Financiar)

Populaţia a luat credite noi de con­sum în monedă locală în valoare de 10,8 mld. lei în primele şase luni ale acestui an, un maxim al ulti­mi­lor 12 ani, arată datele BNR.
Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, su­mele noi împrumutate de români de la bănci au crescut cu peste 14%.
Creşterea salarială este factorul principal care a dat din nou avânt tot mai multor români să acceseze credite mai mari pentru amena­ja­rea/modernizarea locuinţelor, achi­ziţia de auto­­turisme, de electrocasnice şi chiar tele­foa­ne.