Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nou sondaj Sociopol, după mitingul diasporei. Ce partid ar fi favorit la următoarele alegeri parlamentare (Adevărul)

sondaj.jpg

Întrebaţi cu cine ar vota la alegerile parlamentare dacă acestea ar fi duminica viitoare, 33% dintre respondenţi au ales PSD.
Sursa imaginii: 
adevarul.ro

Două variante ale unui Protocol SRI-Parchet General, semnat de Lazăr şi Hellvig în 2016: una PUBLICĂ şi una SECRETĂ au apărut joi noapte în mass media (Gândul) - Greșelile din manualul de Geografie: editura Ministerului Educației anunță că a tipărit deja 1,6 milioane de exemplare și speră că erorile nu sunt recurente în alte manuale (Hotnews.ro) - Cel puţin zece hoteluri de brand internaţional se vor deschide în următorii doi ani în România (Ziarul Financiar) 

Două variante ale unui Protocol SRI-Parchet General, semnat de Lazăr şi Hellvig în 2016: una PUBLICĂ şi una SECRETĂ au apărut joi noapte în mass media. Documentul, semnat imediat după ce CCR a INTERZIS ca cercetarea penală să se facă prin intermediul SRI (Gândul)

Două variante diferite ale unui protocol semnat în 2016 între Parchetul General şi SRI, una publică, afişată chiar de Ministerul Public pe pagina oficială, şi una care nu ar fi publică au fost expuse şi discutate joi noapte la TVR şi la Antena 3. Documentul oficial semnat de procurorul Augustin Lazăr şi de directorul SRI, Eduard Hellvig descrie condiţiile concrete de acces la sisteme tehnice ale Centrului Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor. Consilierul premierului, Darius Vâlcov, a făcut publică o altă variantă a protocolului semnat între SRI şi Parchetul General, tot în anul 2016, în preajma alegerilor, acesta având mai multe prevederi decât cel care apare pe site-ul Ministerului Public. Documentul are ca dată de înregistrare decembrie 2016, dar este diferit de cel nesecret care apare pe site-ul ministerului Public. ”Au făcut spectacol desecretizând protocolul din 2009 care era deja abrogat”, a comentat Vâlcov pe Facebook.

Nou sondaj Sociopol, după mitingul diasporei. Ce partid ar fi favorit la următoarele alegerile parlamentare (Adevărul)

35% din români ar vota la următoarele alegerile parlamentare cu PSD, în vreme ce 19% ar alege PNL şi 13% Mişcarea România Împreună, formaţiunea fondată de fostul premier tehnocrat, Dacian Cioloş, potrivit unui sondaj din luna august realizat de Sociopol. În acelaşi studiu, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu se situează pe locul patru în topul încrederii românilor, urmat de USR cu un procent de 8%. 
Potrivit sondajului, persoana care se bucură în luna august de cel mai mare grad de încredere este Raed Arafat (59%), în timp ce pe poziţia a doua s-ar afla Klaus Iohannis cu (33%) şi pe al treilea primarul Capitalei, Gabriela Firea (26%). Pe locul al patrulea la nivel de încredere este încă Laura Codruţa Kovesi, în timp ce pe locul cinci se află europarlamentarul Mircea Diaconu. Liviu Dragnea nu află în primii 5, fiind pe locul al 10-lea cu 15%.
Pentru realizarea acestui studiu au fost chestionate 1.005 persoane, datele fiind culese între 7 şi 20 august 2018. marja de eroare este  de +/- 3.3%.

Greșelile din manualul de Geografie: editura Ministerului Educației anunță că a tipărit deja 1,6 milioane de exemplare și speră că erorile nu sunt recurente în alte manuale (Hotnews.ro)

Editura cu care Ministerul scoate toate manualele anul acesta a publicat un manual în care apar următoarele greșeli: Turnu Măgurele este greșit poziționat pe o hartă, în locul Drobetei-Turnu Severin; Marea Moartă este plasată greșit, în loc de Marea Roșie; harta nu reprezintă Sudanul de Sud, deși a devenit țară independentă din 2011; atât Londra, cât și Paris sunt prezentate ca “al treilea oraș european”.
Editura Ministerului Educației anunță că își corectează manualele cu ajutorul publicului, dar numai pe varianta digitală, pentru că manualele au fost deja printate. "Există deja tipărite 1.600.000 de exemplare pentru clasa a VI-a", iar conducerea Ministerului Educației Naționale "își exprimă încrederea că erorile regretabile, de tipul celor din manualul de Geografie, nu sunt recurente", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Editurii Didactice. Instituția nu spune un cuvânt despre câți bani au costat aceste manuale.

Vin turişti? Cel puţin zece hoteluri de brand internaţional se vor deschide în următorii doi ani în România (Ziarul Financiar)

Cel puţin zece hoteluri de brand internaţional vor fi deschise în următorii doi ani, investorii punând pe hartă noi unităţi hoteliere în Bucureşti, Braşov, Sibiu şi Timişoara. 
Pe harta extinderii brandurilor internaţionale apare în premieră şi Timişoara, care în prezent are doar un singur hotel de marcă, în condiţiile în care acesta este unul dintre cele mai puternice oraşe din punct de vedere economic. În plus, Timişoara atrage anual peste 300.000 de turişti români şi străini. Comparativ, în Bucureşti, oraş unde s-au înregistrat anul trecut peste 2 milioane de turişti, sunt aproape 30 de hoteluri de brand.