Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


CE(x) surpriză ne rezervă PSD sâmbătă (Adevărul)

sigla_psd.png

Social-democrații și-au schimbat garderoba ca să scape de eticheta de „comuniști” pusă de adversarii politici, scrie astăzi Evenimentul Zilei.
Sursa imaginii: 
Site-ul Partidului Social Democrat

Ioan Mircea Paşcu sugerează UN ARMISTIŢIU: Grecii opreau războaiele în timpul OLIMPIADELOR (Gândul) - România mai are de recuperat aproape 800 milioane dolari de la "prietenii lui Ceaușescu". Topul datornicilor, realizat de Finanțe (Hotnews) - Românii au cumpărat în 2017 620.000 de maşini pe care au cheltuit 3,8 mld euro şi 450.000 de biciclete pe care au dat 90 mil. Euro (Ziarul Financiar)

CE(x) surpriză ne rezervă PSD sâmbătă (Adevărul)

Comitetul Executiv al PSD, care va avea loc sâmbătă, pe litoral, ar putea marca sfârşitul unei lungi stări de tensiune internă între social-democraţi. La polul opus ar fi însă adâncirea şi mai puternică a diferenţelor de opinii dintre lideri. Cu doar două zile înainte de şedinţa CEx, surse din interiorul partidului au povestit, pentru „Adevărul”, câteva scenarii posibile.
Potrivit unor surse din interiorul partidului, mai mulţi lideri social-democraţi ar urma să propună, la CEx-ul de la sfârşitul săptămânii, o remaniere guvernamentală, printre schimbări numărându-se inclusiv Viorica Dăncilă. În ciuda susţinerii declarate a liderului PSD, Liviu Dragnea, pentru Dăncilă, în locul actualului premier ar urma să fie propus ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.
Printre numele cu greutate care se situează împotriva şefului social-democrat se regăsesc, potrivit unor surse din interior, senatoarea Ecaterina Andronescu, secretarul general adjunct, Codrin Ştefănescu, fostul premier Mihai Tudose, liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, dar şi primarul Capitalei, Gabriela Firea. Voci din PSD nu exclud, însă, nici o lovitură directă la Liviu Dragnea, cu toate că şansele de reuşită pentru un vot împotriva preşedintelui de partid sunt mult mai mici.

Ioan Mircea Paşcu sugerează UN ARMISTIŢIU: Grecii opreau războaiele în timpul OLIMPIADELOR (Gândul)

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedinte al Parlamentului European, consideră că ar trebui să avem un armistiţiu legat de luptele politice interne pe perioada cât România preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, spunând că există o părere destul de îngustă cum că un succes al preşedinţiei române va fi văzut ca un succes al PSD.

România mai are de recuperat aproape 800 milioane dolari de la "prietenii lui Ceaușescu". Topul datornicilor, realizat de Finanțe (Hotnews)

România are de recuperat peste 775,8 milioane dolari, reprezentând creanțe din activitatea de export derulată înainte de 31 decembrie 1989. Anul trecut România a reușit să recupereze doar 61 milioane dolari, conform unui document elaborat de Ministerul Finanțelor Publice, consultat de HotNews.ro. Majoritatea datornicilor au propriile lor probleme economice și încearcă să tragă de timp, în vreme ce autoritățile române par neputinciose în recuperarea sumelor. 
Libia nu poate rambursa momentan pentru că situația politică este deteriorată
Coreea de nord trebuia să plătească prin export, dar situația economică nu a permis acest lucru
Cuba nu ia în discuție rublele transferabile, motivând faptul că nu mai există moneda
Guineea nu a plătit decât două rate din motive ce țin de lovitura de stat și virusul Ebola
Cu oficialii somalezi se ia legătura foarte greu
Irak își plătește datoria în continuare

Românii au cumpărat în 2017 620.000 de maşini pe care au cheltuit 3,8 mld euro şi 450.000 de biciclete pe care au dat 90 mil. Euro (Ziarul Financiar)

În România se vând anual circa 450.000 de biciclete la un preţ mediu de 200 de euro bucata, ceea ce înseamnă că local consumatorii cheltuie anual 90 mil. euro pe vehicule pe două roţi, ara­tă estimările ZF pe baza infor­maţiilor publicate anterior de Asociaţiei Industriei Euro­pene a Bicicletelor Colibi.
Numărul bicicletelor este în creştere pe fondul popu­la­ri­tăţii vehicu­le­lor pe do­uă roţi pe de-o par­te, şi pe fon­dul preocu­părilor pen­tru viaţă sănătoasă şi me­diu pe de altă parte. Totuşi nu­mărul de bi­ciclete cum­părate anual este în con­ti­nuare inferior celui al maşi­ni­lor în contextul în care se vând 120.000 de unităţi noi şi alte 500.000 second hand. La un preţ me­diu de 15.000 de euro pentru o maşină nouă şi 4.000 de euro pentru un autoturism second-hand, piaţa auto poate fi estimată la 3,8 mld. euro.