Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Carmen Dan se confruntă cu moțiunea Opoziției prin care i se cere demisia (România Liberă)

carmen_dan.jpeg

67 de deputaţi din opoziţie solicită demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru intervenţia Jandarmeriei la protestele din august.
67 de deputaţi din opoziţie solicită demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru intervenţia Jandarmeriei la protestele din august.
Image source: 
site-ul Guvernului României

Autostrada Comarnic-Brașov: Experții calculează o taxă de de acces de 6,3 până la 12,6 euro/100 km (Hotnews.ro) - Pe ce solde se bat militarii români din Forţele pentru Operaţii Speciale care luptă în Afganistan (Adevărul) - S-au trezit! (Gazeta Sporturilor)

România a înregistrat în 2017 cel mai mare exod din ultimii opt ani. În anul protestelor masive anti-PSD au emigrat 219.000 de români, mai mult decât populația Ploieștiului (G4media.ro)

219.327 români au emigrat anul trecut, potrivit datelor oficiale ale Institutului Național de Statistică, adică cel mai mare număr din anul 2010, inclusiv. Deși a fost un an cu creștere economică record în UE, cu majorări salariale și de pensii, 2017 a fost marcat de marile proteste anti-PSD și de antireformele promovate de guvernele Grindeanu și Tudose, precum și de atacurile la justiție ale coaliției PSD-ALDE.
Practic, în 2017 România a pierdut prin emigrare un grup mai mare decât populația orașului Ploiești sau decât a județelor Covasna ori Tulcea .
Datele INS arată că cea mai mare proporție de emigranți se înregistrează în categoria de vârstă 20 -39 de ani, adică exact cea mai productivă. 
În ceea ce privește distribuția geografică, Bucureștiul e campion la plecări, cu 20.057, urmat de județele Prahova, Constanța, Timiș și Dolj .

Guvernul PSD este sub presiune: toate prognozele economice se duc spre o creştere de doar 4% în 2018 (Ziarul Financiar)

Economiştii încep să coboare previziunile de creştere economică, după ce INS a publicat datele detaliate despre creşterea PIB în T2/2018. Concluzia? Industria nu merge aşa bine, iar investiţiile sunt dezamăgitoare. 
În plus, şi în Europa, în Germania, industria încetineşte, după cum ne arată datele din iulie. Sunt probleme în relaţiile transatlantice. Dacă SUA impun sancţiuni Germaniei, Germania va exporta mai puţine maşini, prin urmare va avea nevoie de mai puţine componente auto şi ştim că o parte din acestea sunt fabricate în România.

Carmen Dan se confruntă cu moțiunea Opoziției prin care i se cere demisia (România Liberă)

Camera Deputaţilor dezbate, marţi, de la ora 16.00, moţiunea simplă cu titlul „Bastoanele PSD peste obrazul democraţiei româneşti”, prin care 67 de deputaţi din opoziţie solicită demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru intervenţia Jandarmeriei la protestele din august. Votul final pentru moţiune va avea loc miercuri în plenul Camerei Depuţilor.

Pe ce solde se bat militarii români din Forţele pentru Operaţii Speciale care luptă în Afganistan (Adevărul)

Ţinuţi oarecum în umbră, afişaţi publicului larg numai cu ocazia Paradei militare de Ziua Naţională a României, ofiţerii români din Forţele pentru Operaţii Speciale care luptă, la propriu, de peste 15 ani în Afganistan sunt răsplătiţi financiar cu solde multiplicate la care se adaugă diverse sporuri pentru operare în zonele de conflict.
Militarii Forţele pentru Operaţii Speciale primesc, pe perioada de misiune în Afganistan un salariu mărit de 2,3 ori la care se mai adaugă în fiecare lună cel mult 2.820 de euro (diurna şi banii pentru legătura cu familia).

Autostrada Comarnic-Brașov: Experții calculează o taxă de de acces de 6,3 până la 12,6 euro/100 km (Hotnews.ro)

Experții care au elaborat studiul preliminar pentru viitoarea autostradă Ploiești-Comarnic-Brașov trasează o taxă de acces de 6,3 euro/100 km pentru autoturisme, 8,8 euro/100 km pentru vehicule comerciale grele și 12,6 euro/100 km pentru autocare, arată un document publicat în Monitorul Oficial.
Autostrada se va construi în regim de parteneriat public-privat (PPP) și va fi operată până în anul 2043. 
Viitoarea autostradă este calculată la 1,39 miliarde de euro în varianta unei finanțări „clasice” și la 1,21 miliarde de euro în varianta PPP.

S-au trezit! (Gazeta Sporturilor)

După meciul șters de vineri, cu Muntenegru, România a făcut unul mult mai bun în duelul cu Serbia de luni, scrie Ovidiu Ioanițoaia.
Sincer vorbind, nu ne așteptam la vreo minune din partea „tricolorilor”. Știam că ei au pierdut ultima oară la Belgrad cu 0-5, că Serbia a participat la Mondialele din 2018 și că unul dintre adversari, Milinkovici-Savici, de la Lazio, e evaluat la 90 de milioane de euro, aproape dublu comparativ cu întreg lotul nostru (fără Chiricheș), cotat la 47,25 milioane! O diferență imensă care însă, din fericire, nu se va vedea pe teren.
Cu 6 schimbări față de remiza albă cu Muntenegru, inclusiv cu Drăguș debutant la 19 ani, elevii lui Contra au pornit curajos.
După 2 la 2 cu Serbia, România a reintrat în cărțile pentru șefia Grupei C din Liga Națiunilor.