Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cum a ajuns baronul Stănescu să-i sustragă partidul lui Dragnea (Adevărul)

stanescu_dragnea.jpg

„Paul Stănescu l-a făcut pe Dragnea preşedinte, tot Paul Stănescu o să-l dea jos“, susţin surse din PSD pentru „Adevărul“.
Image source: 
adevarul.ro

Salariul minim nu mai poate să umple coșul minim de consum (Jurnalul Național) - Uniunea Profesiilor Liberale din România acuză că nu a fost consultată la modificarea legii insolvenţei (Ziarul Financiar) - Dublu cash (Gazeta Sporturilor)

Cum a ajuns baronul Stănescu să-i sustragă partidul lui Dragnea (Adevărul)

Cu toate că Gabriela Firea şi-a asumat, public, războiul cu Liviu Dragnea, vicepremierul Paul Stănescu orchestrează jocurile pentru răsturnarea preşedintelui PSD, potrivit unor surse politice.
Vicepremierul Paul Stănescu este omul care l-a adus şi l-a menţinut la putere pe Liviu Dragnea. Stănescu ar fi venit cu o ofertă aproape de nerefuzat: i-a propus lui Dragnea să facă un pas în spate, dar să-şi pună un apropiat în fruntea PSD. Dragnea n-a acceptat, şi acum e la un pas de prăpastie. În locul său, PSD ar putea avea, vremelnic, o conducere colectivă.

Salariul minim nu mai poate să umple coșul minim de consum (Jurnalul Național)

Decuplarea salariului minim de coşul de consum face ca multe dintre familiile de salariaţi din România să trăiască sub limita de sărăcie. O gospodărie medie formată din doi adulţi şi doi copii are nevoie de minimum 2.419 lei pentru a putea să-şi asigure traiul, potrivit coşului minim actualizat la nivelul lunii august 2018, însă dacă ambii soţi sunt plătiţi cu salariul minim, aceştia aduc în casă numai 2.324 de lei.  Peste 1,5 milioane de salariaţi lucrează pe salariul minim. Experţii susţin că o economie în care forţa de muncă este plătită doar la limita supravieţuirii sau sub acest prag nu poate progresa. 

Uniunea Profesiilor Liberale din România acuză că nu a fost consultată la modificarea legii insolvenţei (Ziarul Financiar)

Uniunea Profesiilor Liberale din România acuză că nu a fost consultată la modificarea legii insolvenţei prin ordonanţă de urgenţă şi că nicio urgenţă invocată de guvern nu permite încălcarea legilor care cer ca proiectele să fie supuse dezbaterii publice.
Ordonanţa era joi pe masa guvernului, dar, la închiderea ediţiei, nu fusese anunţat dacă a fost adoptată.
Duminică, ministul finanţelor Eugen Teodorovici a anunţat că va modifica legea 85/2014 a insolvenţei. Ministrul a spus că prin acestă ordonanţă de urgenţă îşi propune să aducă bani la bugetul statului, până la sfârşitul anului. Totodată el a menţionat, la o emisiune Digi 24, că modificarea legii insolvenţei este dorită, deoarece firmele în insolvenţă, faliment sau reorganizare au datorii de 63 de miliarde de lei.

Dublu cash (Gazeta Sporturilor)

Duminică seara nu e programat doar derby-ul campionatului în confruntarea dintre CFR şi FCSB, ci şi duelul celor mai bogate cluburi din România. Echipele care au cele mai mari bugete şi care oferă cele mai consistente salarii fotbaliștilor pe care îi deţin în lot în momentul de faţă. Comparaţia dintre cele două rivale la titlu îl pune în mare dificultate pe Gigi Becali. Media salarială lunară a primilor 11 fotbaliști de la formația campioană e de 25.900 de euro. Media rivalilor roș-albaștrii e de numai 14.600 de euro.

 

 
Revista presei românești din 14 septembrie 2018