Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


PSD, dacă te întrebi cumva ce să faci săptămâna asta … (România Curată)

psd.png

Alina Mungiu-Pippidi, profesor de studii de democraţie la Hertie School of Governance din Berlin, oferă PSD sfaturi nesolicitate, "și pentru că se întâmplă să cred că orice partid corupt dar votat de popor e mai legitim decât niște servicii secrete corupte și nevotate de nimeni".
Image source: 
Site-ul Partidului Social Democrat

Falsurile coaliției anti-referendum (România Liberă) - În plin scandal privind „naţionalizarea“, administratorii Pilonului II au făcut profituri record: 163 mil. lei în 2017 , plus 14% (Ziarul Financiar)

Iohannis cu americanii, Dragnea cu chinezii. Mizele summit-ului ”Celor trei mări” de la București: creșterea influenței SUA și contracarea influenței economice a Chinei și Rusiei în Europa de Est (g4media.ro)

În ziua în care Cotroceniul găzduiește un eveniment cu nouă șefi de state din Europa Centrală și de Est, sub patronajul SUA și cu participarea Germaniei, Liviu Dragnea face notă discordantă și discută cu un înalt oficial chinez despre extinderea influenței economice a Beijingului în România. Două evenimente, aparent fără legătură, descriu perfect axele mari de politică externă pe care vor să le imprime României cei doi lideri politici.
În timp ce Iohannis – cu toate defectele, ezitările și lipsa lui cronică de reacție – ține linia asumată de România de la intrarea în NATO și militează activ și real pentru întărirea legăturii cu SUA, Liviu Dragnea își orientează tot mai mult busola excentrică spre parteneri precum China sau Israel, conștient că de la Washington nu va primi prea curând recunoașterea la care spera acum un an și jumătate...
Niciodată nu a fost mai clară decât azi diferența fundamentală de opțiuni dintre cei doi. Exclus de la masa Occidentului, Dragnea își găsește refugiul în lumea valorilor aproximative și a negocierilor sulfuroase din Orient.

Funcţia de preşedinte PSD nu se ia CU JAPCA! Dragnea răspunde contestatarilor din partid: Nu mă interesează MOFTURILE unora (Gândul)

Funcţia de preşedinte PSD nu se ia cu japca, ci printr-un vot masiv şi nu poţi să o tranzacţionezi ca la piaţă, declară Liviu Dragnea, care anunţă un viitor Comitet Executiv al partidului, în care trebuie să se pună capăt discuţiilor inutile pe teme impuse de preşedintele Klaus Iohannis. Liderul PSD atrage atenţia că mai important este programul de guvernare. Întrebat dacă există scrisoarea contestatarilor despre care se tot vorbeşte, Dragnea a ridicat din umeri.

PSD, dacă te întrebi cumva ce să faci săptămâna asta … (România Curată)

Cităm din textul semnat de Alina Mungiu Pippidi „Ca să fie clar, eu am scris că dl Dragnea trebuie să demisioneze de la Camera Deputaților când a luat prima condamnare, pentru că nimeni nu poate legisla când e în conflict de interese. El nu a făcut-o, de teamă că pierde partidul și că ar câștiga statul paralel. Până una alta, numai ONG-urile Soros par să se lupte cu statul paralel, nu PSD, la Curtea de Apel și la OLAF, în vreme ce își iau porția de mizerii de la presa PSD...
Auditul SS e un punct de acțiune. Al doilea e amestecul în justiție, deși sunt legate. PSD trebuie să renunțe la unele modificări ale Codurilor Penale, care sunt universal condamnate în comunitatea de experți.
Și iată și al treilea lucru de făcut. În ceasul al 12-lea, nu îi mai lăsați să fure. Nici prin minte să nu vă treacă să anulați standardele de cost la infrastructură; dimpotrivă, dați-i afară pe toți cei care nu le-au aplicat în ultimul an! 
A se scuti cu canalul București-Dunăre sau autostrada Comarnic-Brașov! Faceți centurile Bucureștiului, faceți Sibiu-Pitești și legătura cu Dunărea.
P.S. Indiferent ce faceți, să nu mai iasă Dragnea și Vâlcov și să nu ne mai explice nimic; dacă nu mai are cine să-i apere, să nu se mai apere singuri la TV, că efectul e contrar”.
Alina Mungiu Pippidi este în prezent profesor de studii de democraţie la Hertie School of Governance din Berlin, unde conduce ERCAS, centru de cercetare dedicat bunei guvernări.

Falsurile coaliției anti-referendum (România Liberă)

Publicația face o recapitulare rapidă a  principalelor argumente  contra referendumului pentru clarificarea definiție căsătorie în Constituție, expunând motivele pentru care acestea nu sunt valide. Listarea acestor argumente false nu are scopul de a de logic prima orice poziție anti referendum. Trăim într-o țară liberă și avem dreptul la opinie și la valori diferite. Reamintim că, potrivit jurisprudenței CEDO și a Curții de justiție a Uniunii Europene, statele naționale membre ale UE au dreptul de a defini căsătoria în termeni culturali proprii.

Tertipul operatorilor de telefonie pentru a taxa iar roamingul (Adevărul)

Operatorii de telefonie au găsit o stratagemă ca să taxeze din nou roamingul, deşi serviciul ar trebui să fie acum gratuit. Companiile au introdus opţiuni tarifare fără roaming, accesul la aceste servicii fiind taxat suplimentar. ANCOM urmează să investigheze această practică.
Operatorii de telefonie mobilă se apără şi spun că şi-au adaptat ofertele pentru nevoile tuturor clienţilor, atât ale celor care doresc utilizarea serviciilor de roaming, cât şi ale celor care nu au în plan să călătorească în afara ţării.

Între agonie şi extaz. În plin scandal privind „naţionalizarea“, administratorii Pilonului II au făcut profituri record: 163 mil. lei în 2017 , plus 14% (Ziarul Financiar)

Cei şapte administratori de pensii private Pilon II din România, care gestionează economisirile a circa 7,2 milioane de români, au încheiat anul 2017 cu un profit net cumulat de 163 mil. lei, plus 14% faţă de anul precedent, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.
După mai bine de zece ani de funcţionare a Pilonului II, dintre care şase au fost pe pier­deri şi cinci pe plus, societăţile de administrare au în continuare de recuperat circa 680 mil. lei din investiţiile iniţiale.
Din 2013 încoace administratorii au raportat cumulat profit, însă pierderile din perioada 2007-2012 trag în jos în continuare rezultatele pieţei.
„Break-even abia în 2021.“ 

 
Revista presei românești - 18 septembrie 2018