Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ce-i lipsește învingătorului (g4media.ro)

dragnea.jpg

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, la Antena 3, că amnistia nu este un act de clemenţă, ci un act de dreptate, pentru că este vorba de ”procesele a mii de oameni cu probe false”.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, la Antena 3, că amnistia nu este un act de clemenţă, ci un act de dreptate, pentru că este vorba de ”procesele a mii de oameni cu probe false”.
Sursa imaginii: 
site-ul Partidului Social Democrat

Războiul continuă în PSD: Dragnea şi Firea se luptă prin şantaje reciproce (Adevărul) - Petrom zburdă pe bursă: plus de 11% într-o săptămână, la maximul din 2005 încoace (Ziarul Financiar) - Claudiu, mușcă-i! (Gazeta Sporturilor)

Ce-i lipsește învingătorului (g4media.ro)

„Liderul PSD a câștigat categoric vineri la CEX bătălia cu propriul partid, dar marea miză pentru Liviu Dragnea rămâne preluarea controlului total asupra Guvernului. Sigur că a ieșit slăbit, evident că partidul sângerează în sondaje și că se complică teribil viața majorității în Parlament, se clatină inclusiv poziția de șef al Camerei Deputaților. Toate aceste efecte în lanț îl vor determina să acționeze rapid”, scrie jurnalistul Dan Tăpălagă..
„Dragnea știe că de acum încolo nu mai dispune de foarte mult timp pentru a convinge Guvernul să emită mult dorita ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere. Acesta este marele lui război, pe care încă nu a reușit să-l câștige... Avem deja toate semnalele că lucrurile se vor precipita.
Adevăratul război începe pentru Dragnea de azi încolo. Va pune o presiune teribilă pe Guvern, pe Dăncilă și pe ministrul justiției.  Reacția publicului va juca, și de această dată, un rol important.
Dacă nu câștigă războiul pentru propria libertate, se poate spune că n-a obținut mare lucru vineri. Dacă însă va reuși cumva să publice fie și o singură zi în Monitorul Oficial o lege de amnistie și grațiere, atunci în ce-l privește nu mai are nicio importanță că partidul îl va mazili a doua zi.
Va fi câștigat deja totul, iar noi vom pierde tot ce s-a câștigat după integrarea în UE și NATO”.
Integral pe g4media.ro.

Războiul continuă în PSD: Dragnea şi Firea se luptă prin şantaje reciproce (Adevărul)

Răzvrătiţii din PSD îl ameninţă pe Liviu Dragnea că vor bloca activitatea parlamentară, în timp ce liderul PSD o ameninţă pe Firea că-i dinamitează majoritatea în Consiliul General al Capitalei, susţin surse din conducerea partidului pentru „Adevărul“. Unii lideri din teritoriu, care iarna trecută îl criticau dur pe Dragnea, s-au răzgândit şi au pus umărul la victoria zdrobitoare a liderului PSD.

Românii îşi cheltuie banii pe haine şi telefoane mobile. Deşi economisesc de la 4 ani, nu investesc pe termen lung (Gândul)

Românii încep să economisească încă de la vârste fragede, însă îşi cheltuie banii pe haine, încălţăminte sau telefoane mobile. Potrivit unui studiu al BCR, investiţiile pe termen lung, în educaţie, sănătate sau pensii nu se află printre priorităţile noastre.
Despre studiul realizat de BCR prin ”Şcoala de bani” aveți mai multe informații pe portalul gandul.info.

Petrom zburdă pe bursă: plus de 11% într-o săptămână, la maximul din 2005 încoace (Ziarul Financiar)

Acţiunile OMV Petrom (SNP) s-au apreciat cu aproape 11% pe parcursul săptămânii tre­cu­te şi au marcat cel mai ridicat avans săptămânal din 2005 încoace, evoluţie determinată cel mai probabil de amendamentele la legea offshore în sensul dorit de petrolişti şi mai puţin ca urmare a evoluţiei barilului de petrol pe plan extern, potrivit datelor agregate de ZF.

Claudiu, mușcă-i! (Gazeta Sporturilor)

Niculescu a semnat aseară un acord cu Dinamo valabil până în 2020. El va avea același salariu ca Bratu, 7.000 de euro lunar.
Fostul mare atacant al roș-albilor a fost a doua opțiune a lui Negoiță, după ce pretențiile lui Edi Iordănescu, 4 achiziții imediate, nu au putut fi satisfacute. Antrenorul de 42 de ani trebuie să îi readucă pe câini în Europa, dar mai întâi să liniștească vestiarul. 

 
Revista presei românești - 24 septembrie 208