Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Șeful Dezvoltatorilor Imobiliari vinde apartamente capcană, fără aviz (Adevărul)

Vot crucial vineri în cadrul Consiliului General al Municipiului București.

Guvernul PSD a spart puşculiţa Finanţelor: plus 25% la salarii. Nunta fostului Principe Nicolae în oraşul cu efigie regală. Șeful Dezvoltatorilor Imobiliari vinde apartamente capcană, fără aviz. Simona Halep are probleme mai serioase decât par?

Guvernul PSD a spart puşculiţa Finanţelor: plus 25% la salarii

Cheltuielile cu salariile în sectorul de stat au crescut în primele opt luni din 2018 cu 25%, faţă de ace­eaşi perioadă din 2017, po­tri­vit exe­cuţiei bugetului ge­ne­ral con­solidat. Mediul privat nu poate ţine pa­sul cu majorările de salarii operate în sec­torul de stat, dar nu are de ales. Prin ur­mare, salariile în mediul pri­vat vor creş­te, dar totul se va traduce, în fi­nal, în in­flaţie şi în scădere de competi­ti­vi­ta­te, ceea ce va lovi  şi în cursul de schimb, cred re­prezentanţii mediului de business.

„Majorarea salariilor la stat antrenează, au­to­mat, majorarea salariilor în mediul privat. Dar, în lipsa creşterii competitivităţii, aceste ma­jorări sunt o iluzie pentru că totul se va tra­du­ce în inflaţie, pe termen scurt, şi, pe termen mai lung, într-un deficit de cont curent accen­tuat, ceea ce pune presiune pe monedă. Gu­ver­nul a introdus o distorsiune gravă pe pia­ţa mun­cii, prin majorările salariale făcute fără niciun studiu de impact – sigur este şi greu să mă­sori eficienţa la nivelul apa­ra­tului de stat“, co­men­tează Adrian Codîrlaşu, pre­şe­dintele CFA România.

Nunta fostului Principe Nicolae în oraşul cu efigie regală

Fără politicieni şi mai ales în lipsa custodelui Coroanei Regale, principesa Margareta. Astfel s-a desfăşurat ieri, la Sinaia, nunta fostului principe Nicolae cu Alina Binder.

Presa internaţională titrează, necruţător : „O nuntă aproape regală”, scrie The Economist. Dincolo de titluri, Nicolae rămâne totuşi nepotul Regelui Mihai I. Chiar dacă tocmai bunicul său l-a exclus, în 2015, după cum bine se ştie, din linia de succesiune.

Sute de oameni s-au strâns în faţa bisericii cu hramul Sfântului Ilie din Sinaia, încă de la ora prânzului, aşteptându-i pe cei doi miri.Aceştia au sosit după ora 14, coborând din maşină, destul de stingheri. În zonă, poliţiştii locali dirijau circulaţia, dar părea că mersul oraşului îşi păstrează ritmul alert, imperturbabil.

Unde e Sinaia regilor României?! S-ar întreba orice privitor al acestor imagini, deşi urbea încă se află sub umbra Castelului Peleş, transformat demult într-un muzeu, aglomerat cu aparatele de fotografiat ale turiştilor români şi străini.

Șeful Dezvoltatorilor Imobiliari vinde apartamente capcană, fără aviz

Lecţia Club Colectiv sau a blocului din Sectorul 5 care s-a făcut scrum ucigând sau lăsând pe drumuri zeci de oameni nu a fost însuşită nici până astăzi de autorităţi. Un mare complex rezidenţial al Capitalei a fost dat recent în folosinţă, deşi nu are autorizaţie ISU. Proiectul este păstorit chiar de preşedintele Asociaţiei Dezvoltatorilor Imobiliari din România.

Tragedia din clubul Colectiv sau cea din sectorul 5 al Capitalei unde recent un bloc fără autorizaţie de la pompieri s-a făcut scrum, lăsând pe drumuri mai bine de 50 de familii, se poate repeta oricând în multe alte zone ale Capitalei. Datele obţinute de „Adevărul“ de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov arată că în Capitală mai sunt ansambluri rezidenţiale care funcţionează fără a fi obţinut autorizaţie de securitate la incendiu de la pompieri. Berceni 5 Residence este unul dintre marile ansambluri rezidenţiale ale Capitalei care nu are încă autorizaţie de la pompieri. Asta nu l-a împiedicat pe dezvoltatorul imobiliar să dea în funcţiune complexul, unul dintre blocuri având deja locatari. Ansamblul Berceni 5 Residence este gestionat de compania Sud Rezidential Real Estate, condusă de Cătălin Grigore, care este chiar preşedintele Asociaţiei Dezvoltatorilor Imobiliari din România.

Simona Halep are probleme mai serioase decât par?

Simona Halep, 27 de ani, s-a retras în primul tur al turneului WTA de la Beijing din cauza problemelor la spate. Românca cedase primul set în fața tunisiencei Ons Jabeur (113 WTA), scor 1-6.

Nu e prima dată când Halep are probleme în acea zonă a corpului. La ediția din 2016 a Open-ului american, românca a folosit un brâu pentru a-și proteja spatele, în zona lombară. A mai avut astfel de probleme și la Stuttgart, un turneu în care nu-i place în mod deosebit să joace. Simona spunea că în arena principală de acolo e mereu curent, ceea ce i-a afectat mușchii spatelui și doar o singură dată în participările de-a lungul anilor.

În 2013, anul exploziei în circuitul WTA pentru Halep, ea a avut două turnee în care a fost nevoită să abandoneze din cauza unor probleme la spate, la Doha, în turul secund, contra Anei Ivanovici, șiîn calificările de la Dubai, unde nu a mai luat parte la runda a doua, în fața Danielei Hantuchova. Ulterior, lucrurile s-au rezolvat, iar Simona explica într-un interviu pentru Gazetă ce s-a întâmplat.

"Mi se bloca spatele, în zona lombară. Nici nu puteam să mai merg. Dar era ciudat, cînd îmi trecea, apoi, brusc, mă lovea din nou. La Marrakesh, după ce jucasem cu Schiavone, am înţepenit sub duş, am rămas acolo, credeam că nici nu mai pot să mă îmbrac. Nu înţelegeam ce se întîmplă", a povestit ea la momentul respectiv.

 
Revista presei românești din 1 octombrie 2018