Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


România, sub spectrul dezastrului. Avem un milion de drogați! (EVZ)

România, sub spectrul dezastrului. Avem un milion de drogați! (EVZ) Dragnea repetă precedentul Kovesi ca să-şi schimbe completul de judecată Adevărul) Marile companii private listate la Bucureşti nu vor plăti dividende trimestriale (ZF). Vai de ei, vai de noi: Ardelenii și oltenii au oferit un meci lamentabil (GSP).

Dragnea repetă precedentul Kovesi ca să-şi schimbe completul de judecată
 

Guvernul va sesiza CCR pe motiv că Înalta Curte nu a respectat o lege modificată de majoritatea PSD-ALDE atunci când a stabilit completul care-l va judeca definitiv pe Liviu Dragnea, complet pe care liderul PSD îl consideră defavorabil. E o procedură similară cu cea care a dus la revocarea şefei DNA.
Liderul PSD Liviu Dragnea nu renunţă la planul de a schimba completul de cinci judecători de la Curtea Supremă care va da sentinţa definitivă în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. În primă instanţă, Dragnea a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, deci miza procesului final este cu atât mai importantă. Potrivit informaţiilor obţinute de „Adevărul“, Liviu Dragnea s-a plâns apropiaţilor că a picat la un complet de judecată ostil: din cei cinci judecători, trei sunt mai intransigenţi, iar doi au diverse legături cu PSD. Teoretic, cu actualul complet, Dragnea ar fi mai aproape de puşcărie.

Astfel, liderul PSD încearcă din răsputeri să schimbe completul de judecată, căci oricum nu mai are nimic de pierdut. „În acest moment, are un complet defavorabil cu certitudine. Dacă se trage din nou la sorţi, poate spera că va nimeri mai bine. Dacă va nimeri la fel de rău, asta-i viaţa“, susţin surse din conducerea PSD pentru „Adevărul“.

România, sub spectrul dezastrului. Avem un milion de drogați!

Cei mai mulți dintre narcomani sunt tineri, iar majoritatea s-au apucat de droguri atunci când erau elevi de școală. Părinții disperați se plâng că nu există centre de consiliere, în timp ce dealerii vând nestingheriți drogurile în fața blocului, ca pe bomboane.

Statisticile îngrijorătoare din ultimii ani arată o creștere alarmantă a consumului de droguri. Copii și tineri cu vârste cuprinse între 9 și 30 de ani au căzut pradă acestui flagel, în contextul unei lipse de implicare a autorităților. Călărași este unul dintre orașele în care a crescut, extrem de rapid, consumul de etnobotanice și de cannabis, produse care se vând, cu lejeritate pe stradă. Părinții sunt disperați deoarece, în fața acestui flagel, nu găsesc sprijin la Poliție, Protecția Copilului sau la Agenția Națională Antidrog.Programe naționale de combatere și prevenire sunt doar pe hârtie. În realitate, nu se fac, susțin oamenii care au bătut la ușile autorităților.

Marile companii private listate la Bucureşti nu vor plăti dividende trimestriale

Banca Transilvania, BRD Soc Gen, Electrica, Fondul Proprie­ta­tea, emitenţi privaţi din struc­tura indicelui principal BET, nu vor apela la repartizarea tri­mestrială a dividendelor, ci vor rămâne la va­rian­ta clasică de recompensare a investitorilor o dată pe an, potrivit răspunsurilor transmise la so­licitarea ZF.

Digi analizează ce efecte va avea această schim­bare, iar Petrom spune că valoarea divi­den­delor se stabileşte anual şi este prerogativul adu­nării generale a acţionarilor.

Companiile private din prima ligă bursieră sunt astfel reticiente în a distribui trimestrial divi­dende, o măsură care permite banilor să circule mai repede şi de pe urma căreia va avea de câştigat în special statul, confruntat în prezent cu o problemă de „cash flow“.

Legea care permite repartizarea tri­mes­trială a dividendelor, în mod opţional, este în ge­neral benefică şi se aliniază la reglementările din alte state. în acelaşi timp însă conţine şi o serie de cerinţe care ar putea fi restrictive“, spu­ne Alexandra Smedoiu, partener Deloitte din departamentul de servicii de consultanţă financiară.

Vai de ei, vai de noi: Ardelenii și oltenii au oferit un meci lamentabil

CFR Cluj și CS U Craiova au remizat, 0-0, într-un meci extrem de slab. Campioana a ratat șansa de a se apropia de FCSB, iar soarta lui Conceicao devine și mai incertă după egalul de azi, mai ales în contextul evenimentelor tensionate ce au avut loc luni la club.

Campioana a jucat aseară în prima repriză ca şi cum Toni Conceicao e la ultimul său meci. Ce să mai priceapă şi jucătorii când aud că actualul tehnician, de dragul căruia nu s-au dat în vânt la început, va fi schimbat, poate, chiar cu cel de dinainte, Edward Iordănescu. CFR Cluj a învăţat repede şmecheria păguboasă de Bucureşti, chiar dacă se vrea cel mai tare club al României în ultimul deceniu.

CFR a urcat două locuri și a ajuns pe locul 3, cu 17 puncte, dar se află momentan la 4 lungimi de liderul FCSB. De partea cealaltă, CS U Craiova rămâne în continuare în afara play-off-ului, oltenii fiind pe 7, cu 15 puncte.