Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coliziune Corina Crețu – Guvernul Dăncilă. Credeați că ne apucăm de autostrăzi? (Adevărul)

ion-m-ionita_6.jpg

Jurnalistul Ion M. Ioniță semnează editorialul ziarului "Adevărul" de astăzi.
Jurnalistul Ion M. Ioniță semnează editorialul ziarului "Adevărul" de astăzi.
Sursa imaginii: 
site-ul ziarului Adevărul

Vot covârșitor DA. Românii din Diaspora au votat de două ori mai mult decât la parlamentare (România liberă) - Reportaj în mintea unui transgender (Evenimentul Zilei) - De unde încasări din TVA, dacă statul numără doar 106 turişti pe zi în Vama Veche şi 2 Mai? (Ziarul Financiar) - Tot mai jos! (Gazeta Sporturilor)

Coliziune Corina Crețu – Guvernul Dăncilă. Credeați că ne apucăm de autostrăzi? (Adevărul)

“Relațiile dintre Comisarul pentru Politică Regională și Executivul de la București au devenit foarte tensionate după ce Corina Crețu a acuzat guvernare Dăncilă că blochează absorbția banilor europeni, în special în ceea ce înseamnă infrastructura de transport.
Obținerea de către România postului de comisar pentru Politică Regională a fost considerată un mare succes la momentul constituirii acestei Comisii Europene.
Se spunea atunci că un post care gestionează banii europeni de investiții acordat unui român ne va ajuta să recuperăm tocmai acolo unde țara noastră nu performează, și anume absorția fondurilor de la Bruxelles.
Iată că, spre sfârșit-ul mandatului Comisiei, realitatea este cu totul alta.
Până acum toate semnalele de la Bruxelles au fost ignorate de Guvernul Dăncilă. În unele cazuri, cum ar fi Transporturile, răspunsurile au fost chiar impertinente nu numai din afara realității.
De ce nu folosește Guvernul această oportunitate extraordinară de dezvoltare cu care ar putea câștiga voturi?
În primul rând, pentru că banii europeni sunt mult mai greu de furat.
În al doilea rând, din incompetență. Când angajezi numai rude și servitori politici nu ai cum să te duci cu proiecte bine făcute.
Pentru România este o guvernare antinațională, deși politicienii PSD se laudă zi de zi cât de patrioți sunt”, scrie Ion M. Ioniță în editorialul ziarului.

Vot covârșitor DA. Românii din Diaspora au votat de două ori mai mult decât la parlamentare (România liberă)

Văd covârșitor DA, în proporție de 92 %, din totalul de 22% participanții la vot – adică, 3, 8 milioane de români. Chiar dacă nu a fost validat din cauza prezenței sub cele 30 % necesare validării Referendumului pentru Căsătorie, milioanele de români care își doresc familia normală - formată din bărbat și femeie, în urma căsătoriei liber consimțite - reprezintă un număr care nu poate fi ignorat de către politicieni. Ei sunt cei care au fost conștient că acest referendum nu este despre „legile lui Dragnea” și, mai ales, acesta nu „ne scoate din Europa”. Cea mai bună imagine asupra acestui demers constituțional legitim sunt cozile formate în fața ambasadelor și consulatelor României din țările vestice. Românii din diaspora s-au prezentat la vot de două ori mai mulți decât la ultimele alegeri parlamentare.

Reportaj în mintea unui transgender (Evenimentul Zilei)

Alexa este mamă și femeie transgender, în vârstă de 36 ani. Este prima persoană trans – adică din bărbat a devenit femeie, din Europa de Est, care a ajuns în etapa a IV-a a unei emisiuni culinare, cât și prima șoferiță trans de la Uber România. Acestea sunt câteva dintre „micile ei reușite” cu care se mândrește și care o țin ancorată în societate.

De unde încasări din TVA, dacă statul numără doar 106 turişti pe zi în Vama Veche şi 2 Mai? (Ziarul Financiar)

Doar 106 turişti s-au cazat în medie în fiecare zi din această vară în unităţile turistice din comuna Limanu de pe litoralul românesc, ce are în administrare Vama Veche sau 2 Mai, arată datele oficiale de la Institutul Naţional de Statistică (INS) şi calculele ZF.
Mai exact, Statistica a numărat doar 16.000 de sosiri în total în unităţile de cazare din Limanu în perioada aprilie-august anul acesta. Pe datele INS se bazează şi estimările Fiscului când se face comparaţia între încasările reale de TVA şi cele potenţiale. Comisia Europeană a arătat recent că evaziunea la TVA este în România de 35%, adică se încasează 12 mld. euro şi ar trebui să se încaseze 18 mld. euro.

Tot mai jos! (Gazeta Sporturilor)

Câinii au pierdut și la Botoșani și au ajuns pe loc de baraj. 
Dinamo a tras un singur șut pe poartă și a devenit cea mai slabă echipă din Liga 1 în meciurile din deplasare.

 
Revista presei românești - 9 octombrie 2018