Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Șova, în război total cu transportatorii de persoane (România liberă)

passengers-1150043_960_720.jpg

Transportul județean și interjudețean de persoane ar putea fi paralizat în întreaga țară, începând de joi, amenință transportatorii.
Transportul județean și interjudețean de persoane ar putea fi paralizat în întreaga țară, începând de joi, amenință transportatorii. 900.000 de persoane ar fi afectate.
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Dragnea nu vrea să o lase pe Corina Crețu să candideze la PE! O preferă pe Rovana Plumb!  (Evenimentul Zilei) - Adina Florea putea fi mai concisă: să fi cerut direct desfiinţarea DNA (Adevărul) - Institutul Cantacuzino REIA producţia de POLIDIN şi VACCIN ANTIGRIPAL. Cum va REVENI pe piaţa europeană de imunologice (Gândul)

Șova, în război total cu transportatorii de persoane (România liberă)

Transportul județean și interjudețean de persoane va fi paralizat în întreaga țară, începând de joi, dacă ministrul Transporturilor, Lucian Șova, nu va retrage ordinul prin care schimbă jocurile pe această piață, spun reprezentanții transportatorilor. Aceștia îl acuză pe ministru că, din considerente absolut personale, vrea să arunce piața în haos și să distrugă mii de firme care au investit în parcuri auto. Potrivit transportatorilor, protestul va afecta până la 900.000 de persoane. Ministrul Șova nu pare impresionat de aceste amenințări. Oficialul a anunțat că nu va retrage actul normativ, întrucât „exclusivitatea” trebuie să dispară de pe această piață. În plus, modul în care se desfășoară activitatea de transport persoane în prezent a dus la încălcarea regulilor concurenței, am mai afirmat Lucian Șova.

Dragnea nu vrea să o lase pe Corina Crețu să candideze la PE! O preferă pe Rovana Plumb!  (Evenimentul Zilei)

Potrivit surselor EVZ, în cursul intenselor negocieri vizând lista PSD pentru alegerile europarlamentare de anul viitor, Liviu Dragnea și fidelii săi nu i-au alocat încă niciun colegiu Corinei Crețu, ceea ce a deranjat-o teribil pe aceasta. În lipsa unei oferte din partea partidului de baștină (și potrivit regulamentului PE), Crețu poate candida la propunerea unui partid sau... în mod independent.
Mai mult chiar, aceleași surse susțin că Dragnea intenționează să o propulseze în Parlamentul European pe Rovana Plumb, care a avut deja, de-a lungul ultimelor luni, o serie de meciuri subterane cu Crețu, care i-a imputat absența proiectelor necesare atragerii de fonduri europene. Șeful PSD vrea să o recompenseze astfel pe Plumb, care, în cursul ultimului ani, s-a angrenat trup și suflet în reglările de conturi cu gruparea Tudose-Bădălău și, mai nou, cu facțiunea Firea-StănescuȚuțuianu. Amintim că, dacă nu ar fi beneficiat de imunitate parlamentară, Plumb ar fi fost trimisă în judecată în dosarul ”Belina”, la fel ca ex-vicepremierul Sevil Shhaideh.

Adina Florea putea fi mai concisă: să fi cerut direct desfiinţarea DNA (Adevărul)

Candidata ministrului Tudorel Toader la şefia DNA, procurorul Adina Florea, a emis în audierile de la CSM câteva idei care, dacă ar fi implementate, ar trebui să atragă o singură consecinţă: desfiinţarea DNA, comentează Liviu Avram, redactor șef adjunct.
Cea mai stranie declaraţie a candidatei la şefia DNA a fost asta: „Din datele statistice pe care le-am analizat, activitatea DNA s-a axat mai mult pe soluţionarea dosarelor cu abuz în serviciu. Nu cred că acesta este obiectul DNA, ci acela de a pune pe masa judecătorilor infracţiunile de corupţie la nivel înalt, săvârşite prin cele mai complicate metode infracţionale. Am auzit în spaţiul public ideea că atâta timp cât nu am putut dovedi infracţiunile de corupţie, am recurs la soluţionarea celor de abuz în serviciu. Nu cred că acesta e rolul DNA, de a cerceta infracţiuni facile. Infracţiunile facile intră în competenţa parchetelor de pe lângă tribunale şi judectătorii”. Din două una: ori doamna Florea se uită prea mult la filmele cu James Bond şi-şi extrage de acolo portretul-robot al procurorului DNA, ori nu cunoaşte deloc mecanismele fine ale acestei unităţi de Parchet. Să definim mai întâi, cât de cât, termenii: infracţiunile de corupţie sunt darea şi luarea de mită şi traficul de influenţă, iar infracţiunile de serviciu sunt abuzul în serviciu, neglijenţa în serviciu, delapidarea etc.
A scoate din competenţa DNA infracţiunile de serviciu şi a le transfera la Parchetele de pe lângă judecătorii şi tribunale (cu procurori nespecializaţi sau specializaţi pe altceva) înseamnă a mări şansa infractorilor de a scăpa...
Integral în Adevărul.

Institutul Cantacuzino REIA producţia de POLIDIN şi VACCIN ANTIGRIPAL. Cum va REVENI pe piaţa europeană de imunologice (Gândul)

Producţia de vaccinuri, între care celebrul polidin şi cel antigripal, va fi reluată la Institutul Cantacuzino din 2019, după ce vor fi îndeplinite toate condiţiile pentru obţinerea autorizaţiilor pe care acesta le-a pierdut din februarie 2010, promite ministrul Apărării, Mihai Fifor. Însă cea mai mare problemă cu care se confruntă Institutul, care şi-a pierdut locul în topul mondial al cercetării în domeniul produselor imunologice din cauza subfinanţării, este cea a lipsei de specialişti. Fifor se plânge că, în acest moment, 500 de posturi sunt neocupate. Fifor speră ca, până la sfârşitul anului, să fie angajaţi mai mulţi medici, biologi şi asistenţi. De asemenea, vor fi investiţi bani în echipamente pentru laboratoare şi infrastructură. Au fost începute negocieri cu mai multe companii farmaceutică şi se urmăreşte identificarea unui partener care oferă cele mai bune condiţii de colaborare cu Institutul Cantacuzino.

 
Revista presei românești - 10 octombrie 2018