Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Azi sunt intervievați candidații pentru Secția de investigare a magistraților. Comisia de concurs e dominată de gruparea pro PSD din CSM (G4Media.ro)

Judecatoare greva magistrati pensii speciale.jpg

Magistrații critică intenția PNL de a elimina pensiile speciale (Sursa foto: pixabay)
Magistrații critică intenția PNL de a elimina pensiile speciale (Sursa foto: pixabay)

Cum a îmbinat Iohannis în vizita din Italia turismul și politica (Adevărul) - Pesta porcină africană din Teleorman a fost găsită pe domeniul de vânătoare al familiei Dragnea! (tolo.ro) - Ford trece pragul de 100.000 de mașini produse la Craiova și a demarat investițiile pentru cel de-al doilea model (Ziarul Financiar) - Fără Simona (Gazeta Sporturilor)

Azi sunt intervievați candidații pentru Secția de investigare a magistraților. Comisia de concurs e dominată de gruparea pro PSD din CSM (G4Media.ro)

Începând cu ora 10, la CSM, vor fi intervievați candidații pentru posturile de conducere și execuție la noua Secție pentru anchetarea magistraților din Parchetul general. Comisia de concurs este formată din judecătoarele Lia Savonea, Nicoleta Țânț și Mariana Ghena, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro. Procurorii din CSM nu au dorit să facă parte din această comisie ca un semn de protest în condițiile în care se așteaptă ca primele victime ale acestei Secții să nu fie magistrații corupți, ci procurorii care au făcut dosare, au explicat sursele G4Media.ro.

Cum a îmbinat Iohannis în vizita din Italia turismul și politica (Adevărul)

De dumincă până marţi, preşedintele Klaus Iohannis s-a aflat la Roma, într-o vizită de stat. Miercuri la amiază, preşedintele Iohannis urma să decoleze de la Napoli cu destinaţia Bruxelles, unde îl aşteptau două reuniuni politice importante: Consiliul European şi şedinţa PPE, familie politică europeană din care face parte PNL, deci şi Iohannis. Numai că preşedintele şi-a prelungit şederea în sudul Italiei. Klaus Iohannis a vizitat, împreuna cu soţia sa, parcul arheologic din Pompei, oraş şters de pe hartă la începutul mileniului I după o erupţie a vulcanului Vezuviu.
În timp ce Iohannis se afla la poalele Vezuviului, la Bruxelles se discuta despre viitorul UE. Miercuri, la ora 16.00, a avut loc summitul Partidului Popular European (PPE), unde au fost anunţaţi candidaţii înscrişi pentru şefia Comisiei Europene. La întâlnire au participat şefi de stat şi de guvern care fac parte din această familie politică. Iohannis a lipsit.
Preşedintele şi-a făcut apariţia la Bruxelles abia joi dimineaţă, când  a stat de vorbă cu jurnaliştii, în condișiile în care la Roma a ignorat presa.

Pesta porcină africană din Teleorman a fost găsită pe domeniul de vânătoare al familiei Dragnea! (tolo.ro)

Acesta este motivul ascuns pentru care Petre Daea a ieșit (ieri – n.red.) la Antena 3 și a spus că e posibil ca porcii bolnavi din Teleorman să fi fost plantați intenționat!
Ministrul a dat dispoziții celor din teritoriu să ceară ”sprijinul organelor abilitate pentru a vedea despre ce este vorba. Nu ne putem juca cu asemenea situaţie!”.
Petre Daea n-a explicat aerul grav și nici de ce are aceste bănuieli.
Conform informațiilor Libertatea, cei doi porci domestici, morți de pestă africană, au fost descoperiți pe domeniul de vânătoare al familiei Dragnea.
Este vorba de pădurea de la Slobozia Mândră, iar locul unde au fost găsiți cei doi porci aruncați e chiar în ”rezervația Dragnea”.
Zona este plasată la 19 kilometri în linie dreaptă de ferma de la Salcia, deținută de Valentin Dragnea.

Ford trece pragul de 100.000 de mașini produse la Craiova și a demarat investițiile pentru cel de-al doilea model (Ziarul Financiar)

Ford România, constructorul care deține uzina auto de la Craiova, a demarat planul de investiții de 200 de milioane de euro în extinderea capacității de producție, dar are nevoie urgentă de infrastructură.
Attila Szabo, direc­to­rul general al Ford România, a subliniat că pe plan local modelul EcoSport se vinde de cel puţin zece ori mai bine decât în pe­rioada similară a anului trecut, când se co­mer­cializa generaţia anterioară produsă în India.

Fără Simona (Gazeta Sporturilor)

După 4 ani consecutivi, Turneul Campioanelor fără Halep. A fost cel mai bun an al ei, dar nu suntem veseli. Oare de ce?, se întreabă jurnalistul Cristian Geambașu.
Va fi un Turneu al Campioanelor fără Simona Halep anul acesta. Sezon încheiat pentru liderul mondial WTA şi moment de bilanţ. 2018 a fost anul primului titlu de Grand Slam pentru româncă. A mai fost sezonul menţinerii confortabile în vârful ierarhiei şi al unui record financiar. Premii de 6,5 milioane de dolari numai din tenis, plus sumele semnificative venite de la sponsori. Dar cu tot acest buchet de performanţe excepţionale, 2018 se încheie trist pentru suporterii Simonei. Ca toţi suporterii de pe Pământ, ei îşi doresc o campioană care nu oboseşte, care nu se accidentează, care nu pierde.

Revista presei românești - 19 octombrie 2018