Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cum se poate ocupa un medic de îngrijirea unui pacient când face naveta între spitalul de stat şi mai multe clinici sau spitale private? (Ziarul Financiar)

doctor.jpg

Cu salarii duble la stat, medicii fac în continuare consultaţii şi intervenţii la privat.
Cu salarii duble la stat, medicii fac în continuare consultaţii şi intervenţii la privat.
Image source: 
pixabay.com

Mizele atacului declanşat de Tudorel Toader împotriva procurorului general Augustin Lazăr (Adevărul) - BOMBA cu CEAS din interiorul COALIȚIEI. PSD suspectează că Tăriceanu se PREGĂTEȘTE pentru COTROCENI! (Evenimentul Zilei) - Biserica Ortodoxă Română refuză să recunoască autocefalia Bisericii Ortodoxe din Ucraina după ruperea de Moscova (G4Media.ro)

Cu salarii duble la stat, medicii fac în continuare consultaţii şi intervenţii la privat. Cum se poate ocupa un medic de îngrijirea unui pacient când face naveta între spitalul de stat şi mai multe clinici sau spitale private? (Ziarul Financiar)

Cazul copilului care a decedat la spitalul privat Sanador din Bucureşti în urma unei operaţii scoate la iveală o practică „bolnavă“ în sistemul de sănătate ce continuă să persiste în ciuda majorării salariale din sistemul public: migraţia medicilor între spitalul de stat şi clinicile sau spitalele private. Medicul chirurg pediatru care a operat copilul la Sanador mai lucrează şi ca şef de secţie la spitalul de stat Grigore Alexandrescu, dar colaborează şi cu reţeaua privată Regina Maria. Cum poate urmări un medic pacientul dacă face naveta între spitalul de stat şi consultaţiile sau intervenţiile programate în privat?
ZF i-a adresat aceste întrebări Sorinei Pintea, ministrul sănătăţii.
„Urmărirea pacientului trebuie făcută de medicul de gardă, din câte ştiu la Sanador exista o linie de gardă. Legea permite medicilor să aibă contractul de bază şi încă o jumătate de normă, unde fac această jumătate de normă este alegerea dânşilor, nu îi putem obliga unde să lucreze. Aceste spitale private trebuie urmărite mai cu atenţie, aici este rolul CNAS să urmărească dacă obligaţiile contractuale sunt respectate, iar DSP are rolul să meargă înspre zona igieno-sanitară“, a spus Sorina Pintea, ministrul sănătăţii.
Sistemul medical privat număra anul trecut 209 spitale  şi aproape 200.000 de pacienţi internaţi, adică 5% din numărul total de pacienţi internaţi în toate spitalele din ţară. 

Mizele atacului declanşat de Tudorel Toader împotriva procurorului general Augustin Lazăr (Adevărul)

Calendarul procedurii de revocare a procurorului general Augustin Lazăr, declanşată de ministrul Justiţiei Tudorel Toader, a pornit: CSM îl va audia pe Lazăr peste două săptămâni, pentru a formula un aviz consultativ, urmând ca decizia să o ia şeful statului. Toader, însă, a trimis deja propunerea la Palatul Cotroceni, alegând să ignore şi formal procedura.
Experţii consultaţi de „Adevărul“ sunt de părere că, deşi nesurprinzătoare, decizia ministrului Justiţiei şochează prin lipsa de fundament a motivelor invocate, fapt ce vine să întărească puterea discreţionară a acestuia asupra procurorilor. 

BOMBA cu CEAS din interiorul COALIȚIEI. PSD suspectează că Tăriceanu se PREGĂTEȘTE pentru COTROCENI! (Evenimentul Zilei)

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține că România nu este pregătită să preia președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Afirmațiile liderului ALDE au stârnit rumoare. Atât colegii de coaliție, cât și europarlamentarii români consideră că temerile liberal democratului nu sunt întemeiate. Unul dintre cei mai cunoscuți europarlamentari, Victor Boștinaru, spune că în declarația lui Tăriceanu se profilează un candidat prezidențial.

Biserica Ortodoxă Română refuză să recunoască autocefalia Bisericii Ortodoxe din Ucraina după ruperea de Moscova (G4Media.ro)

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române, organul suprem de conducere al instituției, a decis joi să recomande Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol și Patriarhiei Moscovei ”să ajungă împreună la o soluție”. Având în vedere că Patriarhia Ecumenică a declanșat procesul de obținere a autocefaliei (independența) Bisericii Ortodoxe din Ucraina față de Moscova și cererile Kievului pentru care celelalte biserici ortodoxe să facă același pas, decizia Sinodului BOR echivalează cu un refuz.