
Presa românească
O valiză „pierdută” bine (Evenimentul Zilei)
dragnea-facebook.jpg

Se reunește Comitetul Exceutiv al PSD (România Liberă)
Vicepreședintele Adrian Țuțuianu poate fi exclus din partid.
Eliminarea se decide pentru încălcări grave ale statutului sau pentru prejudicii majore aduse PSD.
Țuțuianu i-a criticat pe unii miniștri PSD, printre care Dănuț Andrușcă și Ioana Bran.
În ședința CEx al PSD de luni, din Parlament, nu va fi discutată remanierea guvernamentală, schimbarea unor miniștri urmând să fie analizată în prezența premierului Viorica Dăncilă după ce șeful Executivului se întoarce dintr-un turneu oficial pe care-l efectuează, în perioada 3 - 8 noiembrie, în state din zona Golfului Persic.
O valiză „pierdută” bine. „Tezaurul” TelDrum din Teleorman are o unică țintă: Liviu Dragnea (Evenimentul Zilei)
O valiză burdușită cu informații esențiale despre Liviu Dragnea și diversele afacerile derulate, de-a lungul ultimilor ani, de directorii ofi ciali ai controversatei corporații TelDrum – mii de documente la care procurorii DNA nu au avut încă acces! – a intrat, sâmbătă, în posesia jurnaliștilor Rise Project.
Potrivit Rise Project, valiza conține, printre multe altele, „un hard negru în care a fost salvat tot conținutul de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la TelDrum”, hard plin cu informații financiare care nu au ajuns încă sub lupa procurorilor DNA: mii de facturi, contracte, bilanțuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, ordine de plată, documente personale ale unor interpuși, rapoarte de audit, tabele contabile etc. Mai mult chiar, hardul conține „14.000 de foto și video de la evenimentele companiei cu personajele grupării și standardul lor de viață, documente, selfie-uri, capturi de ecran cu discuții - majoritatea provenind din backup-ul mai multor telefoane”, cărora li se adaugă nu mai puțin de 54.710 mailuri plus atașamentele de pe adresa de serviciu”.
O problemă pentru 785.000 de salariaţi: actele doveditoare pentru 15 ani vechime ca să primească un salariu mai mare (Ziarul Financiar)
Peste 785.000 de salariaţi plătiţi la nivelul salariului minim pe economie (adică 36% din totalul celor 2,1 milioane de angajaţi care primesc salariul minim) au peste 15 ani de vechime în muncă şi ar trebui, ca urmare a anunţului făcut de guvern, să beneficieze de salarii mai mari începând de luna viitoare sau din anul 2019.
Cum pot dovedi însă angajaţii aflaţi în această situaţie că au vechimea în muncă necesară pentru obţinerea unui salariu mai mare?
În lipsa unui text legislativ şi a unor norme de aplicare, cum s-ar putea aplica această măsură?
„Referitor la modificarea salariului minim în funcţie de vechimea în muncă, angajaţii va trebui să colecteze informaţiile referitoare la vechimea lor în muncă, astfel încât să fie îndreptăţiţi să solicite acest beneficiu angajatorului. Astfel, va exista o şi mai mare rezistenţă a companiilor în angajarea candidaţilor cu o vârstă mai înaintată, pentru a evita creşterea costurilor salariale“, a spus Luminiţa Făşie, payroll & admin manager în cadrul firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar Adecco România.
România - ţara copiilor cu părinţii în altă ţară (Adevărul)
Aproape 100.000 de copii români trăiesc fără unul dintre părinţi, efectele negative ale migraţiei masive din ultimii ani lăsând urme adânci asupra dezvoltării emoţionale şi sociale a micuţilor: sunt depresivi, dezinteresaţi de şcoală şi la risc să consume droguri sau alcool de la vârste fragede.
În Suceava sunt cei mai mulţi copii care au rămas în grija altora.
Ce ne facem, fetelor? (Gazeta Sporturilor)
Campiona României CSM București continuă să navigheze în ape tulburi, suferind duminică o înfrângere dureroasă pe teren propriu cu Kristiansand, scor 26-31.
De la un meci la altul, lucrurile nu se limpezesc, dimpotrivă, se încurcă parcă și mai mult pentru CSM.
Oana Manea, pivotul CSM-ului, nu-și explică parcursul slab al echipei sale. Manea a plâns după meci și cu greu a fost calmată. Parcă ne tragem în jos una pe alta!