Draftul rezoluției Parlamentului European privind statul de drept din România: ”îngrijorare profundă” față de subminarea independenței justiției, condamnă intervenția violentă a jandarmilor, condamnă restricțiile politice ale libertății mass-media și cere refacerea legislației privind ONG-urile (G4Media)
Draftul rezoluției Parlamentului European privind statul de drept din România, consultat de G4Media.ro, folosește formulări extrem de dure față de autoritățile din România și vorbește în termeni fără precedent despre legislația promovată de coaliția PSD-ALDE în domeniile justiție, anti-corupție, mass-media, ONG-uri.
Proiectul de rezoluție a fost convenit de reprezentanții grupurilor politice din comisia de justiție și libertăți a Parlamentului European (Comisia LIBE).
Draftul Rezoluției, de o duritate extremă, este de fapt un rechizitoriu la adresa marilor modificări făcute de Parlament și Guvern în justiție, lupta anti-corupție și alte domenii – cheie, precum libertatea de exprimare și libertatea ONG-urilor.
Draftul condamnă ”intervenția violentă și disproporționată” a jandarmilor și polițiștilor la protestul diasporei din 10 august.
Reamintim că liderii grupurilor politice din Parlamentul European vor discuta joi, 8 noiembrie, despre această rezoluție, și dacă va exista un acord, ea va fi votată pe 14 noiembrie în plenul Parlamentului European.
Draftul poate suferi modificări în funcție de negocierile dintre grupurile politice din Parlamentul European.
Fost şef al SIE: Atacurile la adresa UE sunt atacuri la interesul naţional (Adevărul)
Generalul Silviu Predoiu, fost şef al Serviciului de Informaţii Externe, unde a activat ca prim-adjunct al directorului, dar şi ca director interimar, a vorbit, într-un interviu acordat pentru „Adevărul“, despre relaţia dintre serviciile de informaţii şi politicieni, despre modul cum fructifică primii oameni în stat informaţiile primite şi care sunt principalele riscuri la adresa securităţii României.
Generalul Predoiu spune că "statul paralel" este o formulă prin care diverse persoane voiau să ascundă inadecvarea şi răspunderile ce le reveneau. Fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe lămureşte problema acoperiţilor din presă şi din politică.
Elevii fac tuberculoză pentru că dascălii nu sunt testați (Evenimentul Zilei)
În anul 2016, în România s-au înregistrat 12.836 cazuri de tuberculoză, cazuri noi și recidive, din care peste 530 sunt de tuberculoză multidrog-rezistentă.
Suntem țară membră a Uniunii Europene cu cele mai multe cazuri noi de tuberculoză înregistrate, incidența globală pentru această boală este de 6,5 ori mai mare decât în UE și de 1,9 ori mai mare decât în Regiunea OMS Europa. Gravitatea acestui fapt s-a născut în urma lipsei de interes a autorităților față de prevenție cât și față de diagnosticare. Dacă în urmă cu un deceniu, un caz de tuberculoză declanșa un plan roșu de izolare a bolnavului, de tratament persoanalizat și de intervenție asupra colectivului cu care acesta a luat contact, în zilele noastre un dascăl a ajuns să tușească zile în șir în nasul a peste 100 de copii de grădiniță. Toți acești copii sunt acum monitorizați, iar părinții sunt supuși unor presiuni emoționale greu de descris.
Planul FRF: Hagi selecționer (Gazeta Sporturilor)
Burleanu vrea să îi propună „Regelui” postul de antrenor al naționalei la capătul mandatului lui Contra. Schimbarea s-ar putea produce chiar în acest an, dacă România va termina îngenunchi Liga Națiunilor. „Tricolorii” ocupă locul 3 în grupă, înaintea meciurilor cu Lituania, acasă, pe 17 noiembrie, și cu Muntenegru, în deplasare, pe 20 noiembrie.