
Presa românească
Rezidențiat, numele tău este UMILINŢĂ! (Gândul)
doctor.jpg

Portretul lui Florin Iordache, politicianul anti-justiţie şi anti-bun simţ. Cum a ajuns de la fabrica de mobilă din Caracal în Parlament şi în Guvern (Adevărul)
Florin Iordache este autorul Ordonanţei 13, care a scos sute de mii de oameni în stradă. Ulterior, Iordache a fost instalat de Liviu Dragnea în fruntea Comisiei parlamentare care a modificat legile Justiţiei şi codurile penale. Vă mai amintiţi de „marţea neagră“ din 2013? Tot Iordache a dirijat-o. Miercuri, deputatul PSD a arătat Opoziţiei, României şi Europei degetul mijlociu, fără să ofere vreo explicaţie, dar cerând, ca de obicei, altă întrebare.
Deputatul PSD Florin Iordache, este inginer: a absolvit Facultaea de Mecanică din Craiova în anul 1985, iar Partidul i-a dat repartiţie la fabrica de mobilă din Caracal. 17 ani mai târziu, în 2002, pe când devenise parlamentar PSD, Iordache a mai obţinut şi o diplomă de jurist, tot la Universitatea din Craiova. Ulterior, deputatul şi-a mai îndesat CV-ul cu „tradiţionalul“ curs la Colegiul Naţional de Apărare, frecventat de majoritatea politcienilor, dar şi cu un doctorat în relaţii economice internaţionale la Bălţi, Republica Moldova, lucrare în care a copiat pasaje largi dintr-un interviu al fostului ministru de Externe Mihai Răzvan Ungureanu.
Rezidențiat, numele tău este UMILINŢĂ! VIITOR MEDIC despre BĂTAIA DE JOC din sistem: Tastăm coduri de boală pe de rost, dar nu mai ştim medicaţia din resuscitare (Gândul)
Gărzi fără număr, birocraţie fără rost şi fără limite, ore de nesomn şi cărţi citite pe holuri de spital, umilinţă şi exasperare ”când medicul tău coordonator e Google, fiindcă nu ai pe cine să întrebi”. Este un fragment din jurnalul unui medic rezident, publicat miercuri pe Facebook de senatorul USR Adrian Wiener, el însuşi medic şi membru al Comisiei de Sănătate din Senat. Tânăra autoare a jurnalului expune, sub protecţia anonimatului, toate bubele din sistemul medical, din perspectiva viitorului medic în pragul examenului de rezidenţiat. Concluzia: tinerii care pornesc la drum entuziaşti, sub jurământul lui Hipocrat, sunt îngropaţi de birocraţie, dezinteres şi ajung să profeseze ”prost pregătiţi, speriaţi, frustraţi, nesiguri”.
8.420 de candidaţi s-au înscris pentru cele 4.987 de locuri scoase la concurs (4.357 de locuri pentru domeniul medicină, 405 pentru medicină dentară şi 225 pentru farmacie), la nivel naţional, pentru Concursul de admitere în rezidenţiat care va avea loc, pe 18 noiembrie, în 6 centre din ţară - Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara.
Consiliul Concurenței: Comerțul cu haine, consultanța IT și canalele tv cu plată sunt piețele cu cea mai mare concurență în 2018 (Ziarul Financiar)
Comercializarea de îmbrăcăminte și încălțăminte, serviciile de consultanță IT, canalele TV cu plată, serviciile de arhitectură și serviciile IT de outsourcing sunt domeniile cu cea mai mare concurență din economie în 2018, arată datele unui raport al Consiliului Concurenței privind evoluția concurenței în sectoare cheie.
În top 5 sectoare cu cea mai redusă concurență figurează: serviciile bancare asociate cardurilor de debit, distribuția cu amănuntul a produselor farmaceutice, serviciile notariale, producția gazelor naturale, producția și comercializarea cimentului.
„Bravo, Ungaria! Rușine Guvernului României!” (Gazeta Sporturilor)
Cornel Dinu, Mirel Rădoi și Ciprian Marica au reacționat dur după ce Gazeta a dezvăluit în exclusivitate că Guvernul de la Budapesta le susţine financiar pe Sepsi Sf. Gheorghe şi Csikszereda Miercurea Ciuc cu câte 3,2 milioane de euro.