Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Războiul spațiilor comerciale de la metrou face victime printre călători (Adevărul)

Cu cine vrea PNL să câștige Primăria Capitalei (g4media.ro)  - Cum a ajuns să stea gol la Gaudeamus standul editurii care tipărește toate manualele din România  (Hotnews.ro) - Ţara mallurilor. România a ajuns de la zero la 123 de malluri în 20 de ani (Ziarul Financiar) - Mărturie zguduitoare a unei sportive de 18 ani:  M-au bătut în cap, mi-au rupt piciorul, m-au umilit. M-au distrus! (Gazeta Sporturilor)

Războiul spațiilor comerciale de la metrou face  victime printre călători (Adevărul)

De săptămâna viitoare, metroul ar putea să circule abia după ora 16:00, în fiecare zi. Sindicaliştii, care au făcut o grevă de avertisment de două ore joi dimineaţă, ameninţă cu greva generală. Sunt nemulţumiţi de blocarea negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă, în care cereau majorări salariale de peste 40%.
Ministrul Transporturilor, Lucian Şova i-a atacat dur pe sindicalişti susţinând că adevărata miză a grevei nu ar fi revendicările salariale, ci gestionarea şi exploatarea spaţiilor comerciale din staţiile de metrou.
Ministrul a dezvăluit şi care sunt veniturile din exploatarea spaţiilor din staţii: 2,8 milioane lei în 2015, din care administraţia a primit 700.000 de lei; 2,9 milioane lei în 2016, din care 734.000 lei au ajuns la administraţie; 3 milioane de lei în 2017, din care 796.000 de lei au mers la administraţie şi 2,376 milioane lei în acest an, din care 855.000 de lei i-a primit administraţia. 
Cât îi priveşte pe angajaţii de la metrou, în ultimii patru ani aceştia au avut parte de trei majorări salariale, mai spun autorităţile.
Minciuni!,a reacţionat preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou (USLM), Ion Rădoi.

Cu cine vrea PNL să câștige Primăria Capitalei: În cursa internă pentru a fi desemnați candidați s-au înscris Ciprian Ciucu, Ionel Dancă și Florin Cîțu (g4media.ro)

Cel puțin patru liberali și-au depus până la această oră dosarele în competiția internă din PNL pentru desemnarea drept candidat din partea partidului la funcția de primar general la alegerile locale din 2020, au declarat surse liberale pentru G4Media.ro.
Ciprian Ciucu – consilier general din partea PNL, Florin Cîțu – senator PNL de București, Ionel Dancă – purtătorul de cuvânt al PNL și Gabriel Dumitrașcu – fost șef al RADET și al TAROM sunt cei patru candidați care cer sprijinul partidului pentru a intra în cursa pentru Primăria Bucureștiului.
Desemnarea candidaților se va face printr-un sondaj de opinie care va măsura notorietatea, încrederea, intenția de vot și potențialul de creștere.

Cum a ajuns să stea gol la Gaudeamus standul editurii care tipărește toate manualele din România / Director editură: „Pentru deficitul de imagine o să discutăm cu avocaţii” / Organizator: „Suntem miraţi, stupefiaţi şi chiar deranjaţi” (Hotnews.ro)

Din nou controverse în jurul Editurii Didactice şi Pedagogice. De această dată nu din cauza greșelilor din manuale, ci a standului de la Târgul de carte Gaudeamus. Acesta, care are 31 de metri pătrați, stă gol de două zile. 
Reprezentanții Editurii spun că e vorba de o neînțelegere. Maria Nistor, directoarea Editurii Didactice şi Pedagogice, a declarat pentru Hotnews.ro că amplasarea standului la târg s-a făcut dintr-o eroare. Mai exact, nu s-a făcut confirmarea participării, deci standul nu trebuia montat.
"S-a produs o eroare din partea organizatorilor. Trebuia ca acum o lună noi să confirmăm participarea şi să plătim. Înscrierea era considerată finalizată numai după plata facturii. Dar atâta timp cât n-am confirmat, organizatorii nu trebuiau să ne pună standul. Am decis să nu mai participăm pentru că nu aveam timp să ne pregătim. Suntem foarte ocupaţi cu manualele. După semnarea contractului cu Ministerul Educaţiei Naţionale, noi ne-am concentrat exclusiv pe manualele şcolare. Şi eu nu vreau să-mi exploatez oamenii să lucreze în fiecare weekend", a declarat Maria Nistor. 

Ţara mallurilor. România a ajuns de la zero la 123 de malluri în 20 de ani (Ziarul Financiar)

Potrivit estimărilor ZF pe baza investiţiilor anunţate de-a lungul timpului de dezvoltatori, va­loarea investiţiilor pentru toate cele 123 de proiecte comerciale existente în acest moment în România ar fi cuprinsă între 5,5 şi 7 miliarde de euro.
„Piaţa s-a dezvoltat de la zero într-un ritm foarte alert şi într-un context favorabil. Cerere mai există în piaţă, la fel şi potenţial de creştere, dar totul trebuie făcut după analize amănunţite.“
În prezent, stocul modern de spaţii de retail se situează la 3,52 de milioane de metri pătraţi.

Mărturie zguduitoare a unei sportive de 18 ani:  M-au bătut în cap, mi-au rupt piciorul, m-au umilit. M-au distrus! (Gazeta Sporturilor)

O fostă judokană de la lotul național, Cătălina Rob Ditan,  18 ani, povestește calvarul prin care a trecut la Centrul olimpic de la Cluj, în primăvara anului 2014. Descrie cum a fost lovită repetat în cap de antrenorul Florin Bercean, cum i-a fracturat un deget de la picior secundul Gianina Andreica și cum arată inclusiv azi „regimul de teroare și spălare pe creier la Cluj”.

 
Revista presei românești - 16 noiembrie 2018