Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


SURSE Gabriela Firea va fi înlocuită cu Gabriel Mutu la șefia organizației PSD București / Codrin Ștefănescu va fi instalat secretar general al partidului (g4media.ro)

psd-gabriela-firea.jpg

Gabriela Firea va fi înlocuită cu Gabriel Mutu la șefia organizației PSD București, au declarat pentru G4Media.ro surse social-democrate.
Gabriela Firea va fi înlocuită cu Gabriel Mutu la șefia organizației PSD București, au declarat pentru G4Media.ro surse social-democrate.
Sursa imaginii: 
site-ul Partidului Social Democrat

Scandal diplomatic fără precedent între România și Franța. Parlamentarii de la București reacționează dur (Evenimentul Zilei) - Incident fără precedent la Ministerul Sănătăţii. Medici, uitaţi pe holul instituţiei (România Liberă) - Presiune pe ANAF pentru încadrarea în deficit. Ţinta de venituri colectate este cu 15% mai mare ca în 2017 (Ziarul Financiar) - Picasso-ul de 800.000 de euro găsit în spatele unui copac din Tulcea: O farsă pusă la punct de un teatru din Belgia (Adevărul)

SURSE Gabriela Firea va fi înlocuită cu Gabriel Mutu la șefia organizației PSD București / Codrin Ștefănescu va fi instalat secretar general al partidului (g4media.ro)

 
Gabriela Firea, cel mai vocal contestatar al lui Liviu Dragnea din interiorul PSD, va fi schimbată de la șefia interimară a organizației București a partidului dar, cel mai probabil, nu va fi și exclusă din cadrul formațiunii au declarat pentru G4Media.ro surse social-democrate.
Decizia va fi luată în cadrul Comitetului Executiv Național (CEx), care a fost anunțat pentru luni la ora 11:00, la Palatul Parlamentului.
Potrivit surselor citate, în locul lui Firea va fi instalat, conform dorinței exprese a lui Liviu Dragnea, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu. ”Mai mulți lideri PSD au cerut ca Eugen Teodorovici să fie pus președinte interimar al PSD București, dar Dragnea s-a opus. El l-a dorit pe Mutu în locul Gabrielei Firea”, au explicat surse din PSD pentru G4Media.ro.
O altă mutare care va fi făcută în cadrul CEx va fi promovarea lui Codrin Ștefănescu în funcția de secretar general al partidului în locul lui Marian Neacșu, exclus din PSD, alături de Adrian Țuțuianu, după ce s-a răzvrătit împotriva lui Liviu Dragnea. Pe funcția lăsată liberă de Ștefănescu, cea de secretar general adjunct, va fi promovat primarul Sectorului 5, Daniel Florea.
Potrivit surselor consultate de G4Media.ro, deciziile au fost luate duminică seară, într-o ședință informală pe care președintele PSD a avut-o cu fidelii săi din conducerea partidului.
 

Scandal diplomatic fără precedent între România și Franța. Parlamentarii de la București reacționează dur (Evenimentul Zilei)

 
Violențe de stradă, ciocniri între protestatari și jandarmi, gaze lacrimogene, mașini incendiate, 287.000 de manifestanți, un mort, 409 răniți, 282 arestări. Acesta este bilanțul protestelor de sâmbătă care au cuprins întreaga Franță. Un bilanț mult mai grav decât cel din 10 august de la București. Atunci, Europa a sărit să acuze puterea din România de abuz. Acum, Europa tace mâlc.
Evenimentul zilei a încercat să obțină de la politicienii români reacții legate de modul în care văd violențele din Franța, în comparație cu evenimentele din 10 august de la București.
Reprezentanții PSD și ALDE chestionați de EVZ acuză „Dublu standard, europenii se fac că nu văd”. PNL, PMP și USR nu au avut niciun fel de reacție. 

 

Incident fără precedent la Ministerul Sănătăţii. Medici, uitaţi pe holul instituţiei (România Liberă)

 
Trei doctoriţe au fost umilite pe holurile Ministerului Sănătăţii, aşteptând în frig, pe holurile instituţiei, să fie primite la discuţii de ministrul Sorina Pintea, care de altfel a şi lansat invitaţia la dialog pe tema unei iniţiative în sprijinul cadrelor medicale.
Numai că cineva din staff-ul ministrului Sorina Pintea a uitat s-o anunţe pe aceasta de întâlnirea programată cu două zile înainte, după cum declară într-un interviu pentru România Liberă iniţiatoarea proiectului, medicul Livia Davidescu, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova.
Iniţiativa, susţinută de peste 2.000 de medici, este legată de recunoașterea gărzilor ca vechime în muncă.
 

Presiune pe ANAF pentru încadrarea în deficit. Ţinta de venituri colectate este cu 15% mai mare ca în 2017 (Ziarul Financiar)

 
Ministerul Finanțelor cere Agenției Naționale de Administrare Fiscală să strângă mai mulți bani la buget (plus 15,3% față de 2017) pentru încadrarea în ținta de venituri și deficit bugetar.
Guvernul susţine că se va încadra în deficitul bugetar de 3% din PIB, în ciuda faptului că majoritatea analiştilor cred că, dacă nu sunt tăiate o serie de cheltuieli, ţinta va fi ratată. Ultima prognoză macroeconomică a Comisiei Europene, publicată săptămâna trecută, estimează un deficit bugetar de 3,3% din PIB în 2018.
Pentru a se încadra în ţinta de deficit bu­ge­tar, Ministerul Finanţelor trebuie fie să adune mai mulţi bani la buget, fie să taie din cheltuieli.
 

Picasso-ul de 800.000 de euro găsit în spatele unui copac din Tulcea: O farsă pusă la punct de un teatru din Belgia (Adevărul)

 
Răsturnare de situaţie în cazul tabloului de Picasso, „Tête dArlequin”, găsit îngropat într-o pădure din Tulcea de către o româncă stabilită în Olanda. Se pare că „lucrarea” a fost o farsă pusă la punct de doi producători de teatru din Belgia, care au încercat să-şi promoveze ultima piesă.
 
Revista presei românești - 19 noiembrie 2018