
Presa românească
Cadoul de Centenar al borfașilor: amnistie și legare de glie (G4media.ro)
cristian-pantazi-640x400.jpg

Cadoul de Centenar al borfașilor: amnistie și legare de glie (G4media.ro)
Veșnicul bugetar Teodorovici, prietenul patronilor de cluburi și inamicul mediului privat, a scăpat din greșeală în public adevărata gândire a PSD despre diaspora: niște netrebnici care ar trebui chinuiți și legai de glie. Visul PSD de a-i chinui și pe cei scăpați din țară se adaugă altei dorințe mistuitoare: o amnistie totală pentru borfași. În anul Centenarului, acestea sunt cele două cadouri pregătite românilor de partidul lui Liviu Dragnea.
Degeaba a făcut Eugen Teodorovici turul televiziunilor marți seară pentru a-și nuanța pozițiile. Propunerea limitării la cinci ani a dreptului de a munci într-o țară din UE a stârnit furia a milioane de români plecați afară, mulți dintre ei fugiți tocmai pentru a scăpa de Teodrovici și colegii de partid.
Sigur că România are o problemă acută cu forța de muncă, după ce patru milioane de cetățeni au ales să plece, într-un ritm depășit doar de migrația din Siria. Sigur că orice guvern din lume trebuie să caute soluții pentru a stopa plecările și pentru a-i repatria pe cei mai productivi dintre ei. Dar găsirea soluțiilor vine după identificarea cauzelor.
Or, cauzele sunt sub nasul PSD. Cauzele sunt în PSD. Câteva dintre ele sunt primordiale: lipsa oportunităților egale, accesul precar la educație și sănătate, atmosfera de impunitate pentru puternici, corupția generalizată.
Dar mai e o cauză, poate principala cauză a plecărilor: nedreptatea. Partidul lui Dragnea, cu marii săi sponsori, a distrus mare parte din justiție: legi, instituții, procese. Au mai rămas câteva redute, ținute de o mână de oameni onești și curajoși.
Și nici asta nu le e de ajuns. Vor maxim: amnistia și grațierea.
O vor face până la urmă, pentru că fereastra de oportunitate politică rămâne deschisă până la finalul lunii decembrie. Acum au eliminat din guvern orice opoziție, le mai stau în cale doar șovăielile premierului. Acesta va fi adevăratul cadou de centenar al borfașilor care s-ar bucura să aibă o țară doar a lor, scrie jurnalistul Cristian Pantazi.
Majorarea pensiilor. De unde va scoate statul 170 de miliarde de lei? (România Liberă)
Legea pensiilor a fost adoptată luni de Senat cu 77 voturi ”pentru” - PSD, ALDE, UDMR și un senator PNL, 12 ”contra” - PNL și opt abțineri - USR. Proiectul va fi trimis la Camera Deputaților, care este for decizional.
Proiectul de lege a fost realizat de Guvernul României iar potrivit expunerii de motive, impactul financiar al acestei legi va fi de 8,4 miliarde de lei în anul 2019, de 24,8 miliarde de lei în 2020, de 58 de miliarde de lei în 2021 şi de 81 de miliarde de lei în anul 2022. În total, peste 172 de miliarde de lei între 2019 și 2022. Dar, atenție, grosul majorărilor, ar urma să se producă după alegerile parlamentare din 2020. Alegătorii sunt, practic, invitați să aleagă, din nou PSD.
Proiectul prevede tot patru categorii de pensii, cea de limită de vârstă, cea anticipată, cea de invaliditate şi cea de urmaş. Sunt aceleaşi patru categorii ca şi în vechea lege, dar unele au suferit modificări de structură.
Preluarea preşedinţiei Consiliului UE, mină de aur pentru hotelurile din Bucureşti (Ziarul Financiar)
Hotelurile din Bucureşti ce vor găzdui delegaţii în perioada în care România va deţine preşedinţia Consiliului UE îşi vor rotunji veniturile cu cel puţin 7,5 milioane de euro, având în vedere cele 50.000 de nopţi de cazare generate de acest eveniment şi un tarif mediu de cazare de 150 de euro pe noapte estimat de ZF.
Au fost selectate pentru serviciile de cazare 21 de hoteluri din apropierea Palatului Parlamentului, unde se vor desfăşura majoritatea evenimentelor.
România va prelua, la 1 ianuarie 2019, de la Austria, pentru şase luni, preşedinţia rotativă a Consiliului UE. Întâlnirile sunt organizate în ţara care deţine preşedinţia, ceea ce creşte vizibilitatea acelei ţări pe plan european.
Poveștile Giuleștiului (Gazeta Sporturilor)
Sâmbătă s-a jucat ultimul meci oficial pe bătrâna arenă a Rapidului, înainte ca aceasta să fie pusă la pământ de buldozere și înlocuită de un stadion ultramodern. Gazeta dezvăluie legenedele țesute pe seama sa în cei 80 de ani de existență.