Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Iohannis: Nu dezonorați Centenarul! Parlamentari și guvernanți, recuplați-vă la interesele naționale (Revista 22)

sedinta_solemna.jpg

Ședința solemnă a Parlamentului consacrată celebrării Centenarului Marii Uniri
Image source: 
site-ul Administrației Prezidențiale

GameLand în Parlament! Şedinţa solemnă de Centenar, marcată de aleși cu jocuri pe telefon, poze şi muzică în căşti. Reacţia unui senator filmat distrându-se: "Aşa, şi?" (Libertatea) - Șase bebeluși, infectați cu superbacterii la Maternitatea Giulești. Conducerea pasează vina (Evenimentul Zilei) - Transgaz: Vom racorda toate localităţile din ţară la gaz metan. Doar 3 milioane de locuinţe din cele 8,5 milioane sunt conectate la gaz în România (Ziarul Financiar)

Iohannis: Nu dezonorați Centenarul! Parlamentari și guvernanți, recuplați-vă la interesele naționale (Revista 22)

 
Președintele Klaus Iohannis a susținut miercuri un discurs solemn de Centenar cu accente extrem de dure la adresa actualului guvern și actualei majorități parlamentare.
În discursul susținut cu ocazia sedinței solemne a Parlamentului pentru celebrarea Centenarului, Iohannis le-a cerut parlamentarilor și guvernanților să nu ”dezonoreze” Centenarul Marii Unirii.
Președintele Iohannis nu s-a sfiit să aducă acuzații extrem de dure actualei coaliții și să critice acțiunile Guvernului Dăncilă.
Nu uitat să amintească și de modificările controversate la Legile Justiției și Codurile Penale, cerându-le parlamentarilor să renunțe la ele.
România este la răscruce”, a mai spus președintele Iohannis în discursul ținut la ședința solemnă a Parlamentului cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri.
În discursul care a urmat, Călin Popescu Tăriceanu nu a făcut nici o referire la prezent, vorbind doar despre aspecte ale trecutului.
Liviu Dragnea, la rândul său, a spus în discursul său că ”cea mai importantă realizare a României după Marea Unire este integrarea euro-atlantică a României” și a criticat europarlamentarii români care au votat rezoluția din Parlamentul European. ”Trebuie să încetăm războiul români contra români”, a mai spus președintele Camerei Deputaților, care și-a încheiat discursul cu cuvintele ”sunt mândru că sunt român”.
Premierul Viorica Dăncilă a criticat și ea Opoziția pentru votul din Parlamentul European și a folosit în mod repetat deviza veche a PNL, ”Prin noi înșine”, pentru a-și fundamenta criticile. Dăncilă i-a adresat președintelui Iohannis ”un mesaj de pace”, spunând că e nevoie de cooperare și că ”lasă în urmă jignirile și criticile”.

 

GameLand în Parlament! Şedinţa solemnă de Centenar, marcată de aleși cu jocuri pe telefon, poze şi muzică în căşti. Reacţia unui senator filmat distrându-se: "Aşa, şi?" (Libertatea)

 
Politicienii nu au putut trece peste micile lor războaie nici în ziua în care s-au adunat pentru a marca 100 de ani de la naşterea României moderne. Marea Unire nu i-a inspirat şi nici de solemnitatea şedinţei nu au ţinut prea mult cont. Dovadă stau imaginile filmate de Libertatea în timpul şedinţei. Aleşii au stat pe telefoane, pe tablete şi pe laptopuri, au vorbit între ei, şi-au făcut poze, au jucat jocuri şi au ascultat muzică. În timp ce reprezentanţii statului vorbeau, unii miniştri au intrat pe internet.Printre ei, Tudorel Toader, Petre Daea şi noul ministru al Muncii, Marius Budăi. 
 
 

Șase bebeluși, infectați cu superbacterii la Maternitatea Giulești. Conducerea pasează vina (Evenimentul Zilei)

 
Șase bebeluşi născuți la Maternitatea Giuleşti la diferență de câteva zile unul de altul au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu infectaţi cu o bacterie intraspitalicească foarte periculoasă. Situaţia este extrem de gravă, existând un pericol real de deces. În urma acestui incident, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a început controale fără precedent în toate maternitățile din Capitală.

 

Transgaz: Vom racorda toate localităţile din ţară la gaz metan. Doar 3 milioane de locuinţe din cele 8,5 milioane sunt conectate la gaz în România (Ziarul Financiar)

 
Ion Sterian, director general al Trans­gaz, a anunţat ieri la o conferinţă or­ganizată de Aspen la Ploieşti că Trans­gaz are în programul de dezvol­tare un proiect de peste 3.200 de km de con­duc­tă care să racordeze toate localităţile ţării la sis­temul naţional de gaze, şi ulterior la partea de distribuţie, şi care să ajute la relansarea in­vestiţiilor în ţară.
Reţeaua de transport actuală a Transgaz are 14.000 km, iar reţeaua totală are 50.000 de km, în condiţiile în care Ungaria are în total 100.000 de km. România este pe locul 4 la producţia de gaz în UE, cu aproape 9 mld. mc pe an, în timp ce Ungaria importă 90% din consum.
Revista presei românești - 29 noiembrie 2018