Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PSD pierde majoritatea în Cameră. Ce le recomandă medicul (Adevărul)

ion_m._ionita.jpg

Ziaristul Ion M. Ioniță semnează editorialul din "Adevărul" de astăzi.
Sursa imaginii: 
adevarul.ro

Ministrul Apărării a cerut "o clarificare a situaţiei" după ce avioanele F16 nu s-au ridicat de la sol pe 1 Decembrie (Agerpres) - Evaziune fiscală de 4 milioane de euro. Compania HEXI PHARMA, trimisă în judecată în al doilea dosar (Gândul) - Trenul Gara de Nord - Aeroport Otopeni: CFR SA a publicat licitația în valoare totală de aproape 500 milioane lei (Hotnews.ro) - Superfete (Gazeta Sporturilor)

PSD pierde majoritatea în Cameră. Ce le recomandă medicul (Adevărul)

"Majoritatea PSD – ALDE  nu mai are majoritatea în Camera Deputaților, în urma plecării a patru parlamentari la partidul lui Victor Ponta. Fostul premier s-a declarat dispus să negocieze un vot pentru debarcarea Guvernului Dăncilă, dar cu condiția ca postul de premier să nu îi revină lui Ludovic Orban. Dar nu despre asta este vorba, în primul rând.
A da jos guvernul acum, cu trei săptămâni înainte de preluarea președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene de către România, este o aventură riscantă.
Altceva se poate întâmpla și este mult mai simplu. Nu căderea Guvernului Dăncilă, ci un vot în Camera Deputaților pentru schimbarea președintelui Liviu Dragnea. Nu se schimbă guvernarea, iar postul de președinte al Camerei poate fi oferit unui om chiar din majoritate sau unuia agreat de majoritate.
Pentru prima dată, Liviu Dragnea are motive reale să se teamă pentru puterea sa".
Editorialul integral, semnat de Ion M. Ioniță, în Adevărul de astăzi.

Ministrul Apărării a cerut "o clarificare a situaţiei" după ce avioanele F16 nu s-au ridicat de la sol pe 1 Decembrie (Agerpres)

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a cerut "o clarificare a situaţiei" după ce avioanele F16 din dotarea Forţelor Aeriene Române nu au putut să se ridice de la sol pentru a participa la manifestările organizate la Bucureşti de Ziua Naţională a României.
El a declarat, luni seară, într-o emisiune la B1 TV, că aparatele de zbor nu au decolat din cauza poleiului de pe pistă, precizând că, în cazul unei decolări pe gheaţă, riscurile ar fi fost ridicate pentru avioanele de luptă.
Pe de altă parte, ministrul Apărării a subliniat că piloţii de pe F16 "fac încă zboruri de antrenament".
Oficialul Ministerului Apărării Naţionale a dat asigurări că, în condiţii de criză, toate cele 12 aparate F16 sunt pregătite să se ridice de la sol.
Totodată, Leş a spus că pe viitor F16 urmează să înlocuiască avioanele MIG 21 Lancer din dotarea Armatei Române, care trebuie scoase din uz, menţionând că numărul aparatelor F16 ar trebui să ajungă la minimum 36.
El spune că noile avioane F16 care vor fi achiziţionate de România vor fi de ultimă generaţie. 

EVAZIUNE FISCALĂ de 4 MILIOANE de euro. Compania HEXI PHARMA, trimisă în judecată în al doilea dosar (Gândul)

Compania Hexi Pharma a fost trimisă în judecată într-un al doilea dosar, de această dată pentru evaziune fiscală. Un fost director de la firmei l-ar fi ajutat pe patronul Dan Condrea ”să spele” 2,2 milioane de euro şi 9,5 milioane de lei, sume care ar fi ajuns în conturile unor firme off-shore din Cipru sau au fost scoase - pur şi simplu - de la bancomat.
Acesta este al doilea dosar în care este implicată compania Hexi Pharma, primul fiind cel de înşelăciune, în legătură cu distribuirea dezinfectanţilor în spitale.

Trenul Gara de Nord - Aeroport Otopeni: CFR SA a publicat licitația în valoare totală de aproape 500 milioane lei (Hotnews.ro)

CFR SA a publicat licitația pentru selectarea constructorului pentru derularea serviciilor de proiectare și execuție lucrări în vederea modernizării liniei de cale ferată București Nord – Aeroport Internațional Henri Coandă București. Valorea totală estimată este de 497 milioane lei. Durata contractului este de 14 luni, dintre care două luni proiectare şi 12 luni execuţie lucrări. Criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate – preț.

Superfete (Gazeta Sporturilor)

Aseară, jucăotoarele lui Ambros Martin s-au distrat cu formația care învinsese campioana mondială și s-au calificat în grupa principală. Neagu a devenit cea mai bună marcatoare din istoria Europenelor, iar Buceschi e golgheterul la zi al turneului final din Franța.

 
Revista presei românești - 4 decembrie 2018