Ordonanța doamnei de lemn (Republica.ro)

florin_negrutiu.jpg

Jurnalistul Florin Negruțiu
Sursa imaginii: 
republica.ro

Cum a reuşit Dragnea să-şi securizeze din nou poziţia de lider al PSD (Hotnews.ro) - Guvernarea, la bilanţul de doi ani. Ce a făcut PSD din câte a promis, ce obiective a ratat şi ce restanţe mai are (Adevărul) - Germania, Polonia şi Ungaria, primele trei ţări cu care România are deficit la produsele alimentare (Ziarul Financiar)

Ordonanța doamnei de lemn (Republica.ro)

Bălmăjeala doamnei Viorica Dăncilă despre ordonanța de urgență pe care ne-a anunțat că o dă, dar despre care nu știe ce să ne spună, dumneaei nefiind din localitate, ar fi fost comică și înduioșătoare dacă nu s-ar fi produs pe timpul, pe nervii și pe viața noastră, scire jurnalistul Florin Negruțiu. 
„În unanimitate s-a hotărât ca articolele declarate constituționale să vedem oportunitatea de a fi promulgate printr-o ordonanță de urgență”, a spus cu solemnitatea-i binecunoscută doamna Dăncilă, lăsată singură în fața microfonului, la finalul CEx-ului. Fraza aceasta este de un dăncilism perfect. Ea nu putea fi emisă decât de un analfabet complet, capabil să rupă în gură gramatica, logica și Constituția.
Când vorbește de „promulgarea unei ordonanțe”, doamna Dăncilă parcă ține cu tot dinadinsul să-i dea dreptate domnului Iohannis („Femeia asta nu știe cum funcționează statul”). La articolul 77 din Constituție (care poartă titlul mare: „Promulgarea legii”), doamna Dăncilă s-ar putea lămuri cine promulgă legi. Câtă vreme doamna nu a reușit să-și însușească nici măcar abecedarul rolurilor în stat, ce pretenție putem avea să știe ce Dumnezeu va iscăli pe OUG-ul dat de dl. Dragnea?! „Nu sunt de specialitate”, s-a scuzat doamna premier și tindem să o credem pe cuvânt.
La fel de competent precum premierul țării, ministrul Justiției prof. dr. Tudorel Toader va da o ordonanță, dar nu știe să ne spună nimic despre ea, pentru că încă nu a făcut „o analiză”. 
Singurul care știe cum merg lucrurile este și cel care de doi ani își bate joc cu maxim tupeu de o țară întreagă. Doar proștii amețiți cu statul paralel și ticăloșii stipendiați cu mită de la stat nu au înțeles că singura rațiune de a guverna a lui Liviu Dragnea este să scape de pușcărie. Pentru asta, planul său, început acum doi ani cu OUG 13, trebuie să se încheie cu amnistia și cu grațierea.

Cum a reuşit Dragnea să-şi securizeze din nou poziţia de lider al PSD: Fond de 10 milarde de euro pentru investiţii şi infrastructură şi ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codurilor Penale - două decizii cruciale luate în şedinţa CEX (Hotnews.ro)

Liviu Dragnea a reuşit din nou să-i liniştească pe liderii locali şi pe parlamentari. În şedinţa Comitetului Executiv, Dragnea a promis bani, a împărţit funcţii şi a temperat avântul celor care cereau amnistie şi graţiere. Astfel, Dragnea a anunţat că Guvernul va aloca pentru investiţii şi infrastructură un fond de 10 miliarde de euro şi i-a asigurat pe parlamentari că în următoarea perioadă PSD va racola deputaţi din rândul partidelor din Opoziţie. În ceea ce priveşte problema amnistiei şi graţierii, liderul PSD i-a calmat pe liderii locali anunţând că Guvernul va da OUG pe Codurile Penale . Toate măsurile au fost anunţate în contextul în care PSD a pierdut doar într-o lună şapte parlamentari şi alţi trei deputaţi urmau să-şi anunţe plecarea săptămâna aceasta. De asemenea, în ultima perioadă, liderii locali făceau presiuni puternice pentru emiterea unei ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea. 

Guvernarea, la bilanţul de doi ani. Ce a făcut PSD din câte a promis, ce obiective a ratat şi ce restanţe mai are (Adevărul)

Astăzi se împlinesc doi ani de când PSD a câştigat alegerile parlamentare din 2016, cu un program de guvernare ambiţios, care a fost schimbat de două ori până în prezent, fie ca unele măsuri asumate să fie amânate, fie ca unele termene de aplicare să fie pur şi simplu „uitate“. Bilanţul la doi ani arată că PSD se pricepe cel mai bine să mărească salarii şi pensii şi să facă legi slabe care sunt criticate de actorii din domeniu, dar „scârţâie” la construcţia de autostrăzi, spitale şi, în general, la capitolul investiţii. „Adevărul” a luat la puricat cea mai recentă variantă a acestui program de guvernare şi vă prezintă ce a reuşit să realizeze PSD până în prezent din tot ce a promis, ce obiective a ratat şi ce restanţe mai are.

Germania, Polonia şi Ungaria, primele trei ţări cu care România are deficit la produsele alimentare (Ziarul Financiar)

Germania, Polonia şi Ungaria sunt primele trei ţări cu care România are deficit la produsele alimentare. Din Germania importăm de 500 mil. euro şi exportăm de 140 mil. euro, din Polonia importăm de 380 mil. euro şi exportăm doar de 42 mil. euro, iar din Ungaria importăm de 360 mil. euro şi exportăm de 66 mil. Euro.
În 2017, România a înregistrat un deficit de 1,4 miliarde de euro pe produsele alimentare, importurile fiind de 3,1 mi­liarde de euro, aproape duble faţă de exporturi, care au fost de 1,7 miliarde de euro, potrivit Anuarului de comerţ in­ter­naţional realizat de Institutul Naţional de Statistică (INS).