Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Viorica Dăncilă, cel mai slab politician din cauza numeroaselor gafe (Evenimentul Zilei)

dancila.jpeg

Sursa imaginii: 
site-ul Guvernului României

2018, un an plin de scandaluri (România Liberă) - Politicienii încep anul 2019 cu salarii şi mai mari (Adevărul) - Prezentarea de la palat: Becali avut 84 la sută posesie în fața lui Teja (Gazeta Sporturilor)

Şeful SPP Lucian Pahonţu conduce STATUL PARALEL. Liviu Dragnea: Iohannis este doar o păpuşă (Gândul)

Şeful SPP Lucian Pahonţu este cea mai importantă persoană din Statul Paralel, afirmă Liviu Dragnea, care consideră că preşedintele Klaus Iohannis nu este decât ”o păpuşă” a sistemului. Preşedintele PSD speră ca 2019 să fie anul adevărului, în care să reuşească destructurarea acestui sistem ocult care doreşte să controleze instituţiile statului.Preşedintele PSD crede că Iohannis nu e decât o păpuşă folosită de Statul Paralel, care profită de dorinţa sa de a mai obţine un mandat. 
Liviu Dragnea acuză DIICOT că pare să fi adormit în ancheta ce vizează finanţarea cu bitcoin a protestelor. La jumătatea lunii noiembrie, a apărut informaţia că DIICOT ar ancheta modul în care mişcarea #rezist este finanţată, fiind investigate fapte de constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani. În anchetă, sunt vizate tranzacţii cu cryptomonede realizate dintr-un depozit virtual, sumele depăşind 15 milioane dolari, scrie luju.ro
Preşedintele PSD Liviu Dragnea crede că minstrul Justiţiei Tudorel Toader trebuie să aducă guvernului propunerea pentru adoptarea prin ordonanţă a Codurilor penale. Articolul rezumă declarațiile făcute de liderul social-democrat joi seara la Antena 3.

Viorica Dăncilă, cel mai slab politician din cauza numeroaselor gafe (Evenimentul Zilei)

Viorica Dăncilă ocupă primul loc în Topul realizat de Evenimentul zilei la categoria „Cel mai slab politician al anului 2018”, în urma voturilor a peste 18 000 de cititori. 28,06% dintre cei care au votat consideră că premierul a avut o prestație politică slabă. La aproape fiecare intervenție publică, Viorica Dăncilă a fost criticată pentru greșeli de exprimare sau pentru gafele de protocol diplomatic. Recent, ea a spus că face aceste gafe din cauza firii emotive. Principalele motive care i-au adus premierului titlul de cel mai slab politician sunt gafele pe care le-a făcut, dar și impresia că ar fi o marionetă a președintelui PSD, Liviu Dragnea. 
Liderul social-democrat ocupă, în clasamentul votat de cititorii EVZ, locul doi la categoria „Cel mai slab politician”. Președintele PSD o secondează pe Viorica Dăncilă și este considerat cel mai detestat politician din acest an. Dragnea este detestat pentru problemele cu Justiția.Publicul este iritat de faptul că, deși este condamnat, Liviu Dragnea ocupă în continuare a treia funcție în stat. 
Klaus Iohannis este câștigătorul bronzului în Topul EVZ la categoria politicienilor slabi, cu un procentaj de 21,77%. Președintele i-a dezămagit și în acest an, în primul rând, chiar pe votanții lui. Vacanțele lungi și dese, lipsa unor reacții ferme, chiar extreme, față de PSD sunt cheia medaliei de bronz.

2018, un an plin de scandaluri (România Liberă)

Anul 2018 a fost marcat de conflicte: tensiuni între Liviu Dragnea și Klaus Iohanis, divergente între PSD și o parte a opiniei publice, scandaluri în interiorul PSD, neînțelegeri între autoritățile de la București și cele europene. România liberă reamintește cum a gestionat PSD protestele împotriva modificărilor din justiție, articolul menționează referendumul eșuat privind redefinirea în Constituție a familiei tradiționale și cele două moțiuni de cenzură eșuate.  România este la jumătatea mandatului PSD. 

Politicienii încep anul 2019 cu salarii şi mai mari. Ce indemnizaţii vor avea Iohannis, Dragnea, Dăncilă, Tăriceanu şi Iordache (Adevărul)

Demnitarii români, fie că au fost aleşi de electorat, fie că au fost numiţi în funcţii, vor avea salarii brute mai mari de la 1 ianuarie 2019, în condiţiile în care indemnizaţiile lor se raportează la salariul minim pe economie, care de la începutul anului creşte de la 1.900 de lei la 2.080 de lei. 
Cel mai mare salariu de politician rămâne cel al şefului statului, Klaus Iohannis. În urma creşterii salariului minim, indemnizaţia netă a preşedintelui a ajuns la 24.960 de lei, cu 2.160 de lei mai mult faţă de cât încasează în prezent. 
A doua indemnizaţie ca valoare e cea a prim-ministrului, a preşedintelui Camerei Deputaţilor şi a şefului Senatului. Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea, respectiv Călin Popescu-Tăriceanu vor avea o leafă de 23.920 de lei lunar. Patriarhul Daniel este egal cu Dragnea. 
Viceprim-miniştrii, cum e cazul Graţielei Gavrilescu, Anei Birchall şi Viorel Ştefan, vor avea o indemnizaţie netă de 22.256 de lei, cu aproape 2.000 de lei mai mult decât aveau.
Vicepreşedinţii Senatului şi ai Camerei Deputaţilor vor lua tot 22.256 de lei, la fel ca viceprim-miniştrii. Printre persoanele care vor avea o asemenea indemnizaţie sunt Florin Iordache, ales care în perioada în care era ministru al Justiţiei a dat Ordonanţa de Urgenţă 13, şi Eugen Nicolicea, unul dintre autorii modificărilor controversate ale legislaţiei penale în Parlament. 
Aleşii locali beneficiază şi ei de măriri, după cum puteți citi în Adevărul.

Prezentarea de la palat: Becali avut 84 la sută posesie în fața lui Teja (Gazeta Sporturilor)

Becali și-a adus antrenor care să facă din FCSB o echipă de posesie, dar la conferința de ieri l-a lăsat foarte puțin să deschidă gura. Din 55 de minute cat a durat prezentarea oficială, patronul a perorat 46 de minute și jumătate. O situație similară s-a petrecut în urmă cu 10 ani, la instalarea lui Dorinel Munteanu . Dorinel a fost dat afară după nu mai 50 de zile.